Cikkajánló – 2015. február 3.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Tudod mit kell tenned? Önvédelmi képzés

https://www.facebook.com/226019380745246/photos/a.231582806855570.75649.226019380745246/1016351418378701/?type=1&fref=nf

Stresszhelyzetbe bárhol, bármikor kerülhetünk. Tudod, hogy mi az, amit tenned kell egy testi vagy lelki erőszakkal fenyegető stresszhelyzetben?
Magyarországon először a KASZ szervezésében végre lehetősége nyílik a női dolgozóknak arra, hogy egy kétnapos workshopon elsajátítsák azokat a technikákat és módszereket, amelyek hatékonyan segíthetnek abban, hogy ne váljanak az élet semelyik területén a fizikai, verbális vagy pszichikai erőszak áldozatává.

Fontos változás a cafetériánál: rengeteg munkavállalót érint

http://www.penzcentrum.hu/karrier/fontos_valtozas_a_cafeterianal_rengeteg_munkavallalot_erint.1043466.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Bár sokan bizonyára már hallottak arról, hogy idén némileg átalakult a béren kívüli juttatások rendszere, a legtöbb dolgozó azonban csak ezekben a hetekben szembesül munkahelyén a tényleges változásokkal. A Pénzcentrum ezúttal nekik segít az eligazodásban.

Jobban figyel a NAV, ha részvényt kap a dolgozó

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/jobban-figyel-a-nav-ha-reszvenyt-kap-a-dolgozo/ 

Egy vállalkozás hosszú távon akkor versenyképes, ha elkötelezett, motivált és lojális munkavállalói körrel rendelkezik. A munkavállalói pénzügyi részvételi programok lehetőséget adnak a munkáltatónak ennek támogatására. Erre most a NAV is ügyel.

A közmunkások tizede sem kapott rendes munkát

http://444.hu/2015/02/02/a-kozmunkasok-tizede-sem-kapott-rendes-munkat/

Az MTA KRTK Közgazdaságtudományi Intézet kutatói arra jutottak, hogy a közmunkaprogram nem váltotta be a hozzá fűzött kormányzati reményeket.

Ennyivel nőhet a fizetése idén

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ennyivel_nohet_a_fizetese_iden.592928.html

A versenyszektorban 3 százalék körüli béremelés jöhet, 315-ön állhat be az euró, az infláció pedig 0,5 százalék lehet 2015-ben – véli legfrissebb havi előrejelzésében a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Igazolt és igazolatlan távollétek

http://munkajog.hu/rovatok/munkaido/igazolt-es-igazolatlan-tavolletek

A munkavállaló számos okból mentesülhet rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségei alól. Ezen távollétek okától (jogcímétől) függően a munkavállalónak más-más díjazás jár, illetve az is elképzelhető, hogy a távollét idejére a munkavállalót nem illeti meg semmiféle juttatás.

Kölcsönzés vagy közvetítés?

http://www.munkajog.hu/rovatok/szakertoi-blog/kolcsonzes-vagy-kozvetites

A munkaerő-kölcsönzés és a munkaközvetítés egyaránt népszerű szolgáltatások a piacon. Két teljesen eltérő intézményről van szó, amelyekre más szabályok vonatkoznak, a gyakorlatban mégis sokszor szinonimaként használják e két fogalmat. Tekintsük át, miben más a munkaközvetítés, mint a kölcsönzés!

Jönnek az új magyar munkahelyek?

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/jonnek_az_uj_magyar_munkahelyek.592941.html

Immár tizennyolcadik hónapja bővül a beszerzési menedzser index (bmi), melynek szezonálisan kiigazított januári értéke 54,2 pont volt – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A foglalkoztatottsági index 1995 óta a legmagasabb januári értékén áll.

Ez az egyik legmegalázóbb dolog az elbocsátás után

http://www.profession.hu/cikk/20150202/ez-az-egyik-legmegalazobb-dolog-az-elbocsatas-utan/5064

Utánajártunk, mi az oka egy a nagyon gyakori, és a munkáltatók szerint szükséges intézkedésnek a felmondás után.

EGYÉB

Mérges farmerek torlaszolták el az utakat

http://figyelo.hu/cikkek/415111-csalodott–merges-farmerek-torlaszoltak-el-az-utakat-lengyelorszagban-

A lengyel szakszervezetek bejelentették, hogy a farmerek a héten további blokádok szervezésére készülnek, hogy ilyen módon is nyomatékot adjanak széleskörű kárpótlási igényeiknek.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás Debrecen 1. ciklus 1. nap

“Örülök neki, hogy nagyon sok mindenben megerősített ez az alkalom. Nagyon sok probléma van, amit meg kell oldani, és az a fajta szemlélet, amit ma képviseltetek, az megerősített, hogy jó

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Nem létező szociális párbeszéd

Mára semmi látszata sem maradt annak, hogy a magyar kormány partnerként tekint a szakszervezetekre. Teljesen ignorálják a szociális párbeszéd intézményét. Mind a hat szakszervezeti konföderáció csatlakozott a közös nyilatkozathoz az

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetével egyeztettünk

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) 3 konföderáció képviselőivel egyeztetett a hazai szociális párbeszéd kérdéseiről 2023. szeptember 26-án, Budapesten. A tanácskozáson kiemelt téma volt az állam és a szakszervezetek kapcsolata,