Cikkajánló – 2015. február 3.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Tudod mit kell tenned? Önvédelmi képzés

https://www.facebook.com/226019380745246/photos/a.231582806855570.75649.226019380745246/1016351418378701/?type=1&fref=nf

Stresszhelyzetbe bárhol, bármikor kerülhetünk. Tudod, hogy mi az, amit tenned kell egy testi vagy lelki erőszakkal fenyegető stresszhelyzetben?
Magyarországon először a KASZ szervezésében végre lehetősége nyílik a női dolgozóknak arra, hogy egy kétnapos workshopon elsajátítsák azokat a technikákat és módszereket, amelyek hatékonyan segíthetnek abban, hogy ne váljanak az élet semelyik területén a fizikai, verbális vagy pszichikai erőszak áldozatává.

Fontos változás a cafetériánál: rengeteg munkavállalót érint

http://www.penzcentrum.hu/karrier/fontos_valtozas_a_cafeterianal_rengeteg_munkavallalot_erint.1043466.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Bár sokan bizonyára már hallottak arról, hogy idén némileg átalakult a béren kívüli juttatások rendszere, a legtöbb dolgozó azonban csak ezekben a hetekben szembesül munkahelyén a tényleges változásokkal. A Pénzcentrum ezúttal nekik segít az eligazodásban.

Jobban figyel a NAV, ha részvényt kap a dolgozó

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/jobban-figyel-a-nav-ha-reszvenyt-kap-a-dolgozo/ 

Egy vállalkozás hosszú távon akkor versenyképes, ha elkötelezett, motivált és lojális munkavállalói körrel rendelkezik. A munkavállalói pénzügyi részvételi programok lehetőséget adnak a munkáltatónak ennek támogatására. Erre most a NAV is ügyel.

A közmunkások tizede sem kapott rendes munkát

http://444.hu/2015/02/02/a-kozmunkasok-tizede-sem-kapott-rendes-munkat/

Az MTA KRTK Közgazdaságtudományi Intézet kutatói arra jutottak, hogy a közmunkaprogram nem váltotta be a hozzá fűzött kormányzati reményeket.

Ennyivel nőhet a fizetése idén

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ennyivel_nohet_a_fizetese_iden.592928.html

A versenyszektorban 3 százalék körüli béremelés jöhet, 315-ön állhat be az euró, az infláció pedig 0,5 százalék lehet 2015-ben – véli legfrissebb havi előrejelzésében a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Igazolt és igazolatlan távollétek

http://munkajog.hu/rovatok/munkaido/igazolt-es-igazolatlan-tavolletek

A munkavállaló számos okból mentesülhet rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségei alól. Ezen távollétek okától (jogcímétől) függően a munkavállalónak más-más díjazás jár, illetve az is elképzelhető, hogy a távollét idejére a munkavállalót nem illeti meg semmiféle juttatás.

Kölcsönzés vagy közvetítés?

http://www.munkajog.hu/rovatok/szakertoi-blog/kolcsonzes-vagy-kozvetites

A munkaerő-kölcsönzés és a munkaközvetítés egyaránt népszerű szolgáltatások a piacon. Két teljesen eltérő intézményről van szó, amelyekre más szabályok vonatkoznak, a gyakorlatban mégis sokszor szinonimaként használják e két fogalmat. Tekintsük át, miben más a munkaközvetítés, mint a kölcsönzés!

Jönnek az új magyar munkahelyek?

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/jonnek_az_uj_magyar_munkahelyek.592941.html

Immár tizennyolcadik hónapja bővül a beszerzési menedzser index (bmi), melynek szezonálisan kiigazított januári értéke 54,2 pont volt – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A foglalkoztatottsági index 1995 óta a legmagasabb januári értékén áll.

Ez az egyik legmegalázóbb dolog az elbocsátás után

http://www.profession.hu/cikk/20150202/ez-az-egyik-legmegalazobb-dolog-az-elbocsatas-utan/5064

Utánajártunk, mi az oka egy a nagyon gyakori, és a munkáltatók szerint szükséges intézkedésnek a felmondás után.

EGYÉB

Mérges farmerek torlaszolták el az utakat

http://figyelo.hu/cikkek/415111-csalodott–merges-farmerek-torlaszoltak-el-az-utakat-lengyelorszagban-

A lengyel szakszervezetek bejelentették, hogy a farmerek a héten további blokádok szervezésére készülnek, hogy ilyen módon is nyomatékot adjanak széleskörű kárpótlási igényeiknek.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós