Keresés
Close this search box.

Fáklyát gyújtottunk a magyar kultúráért!

Fáklyás felvonulást és demonstrációt rendezett a magyar kultúráért a KKDSZ

Két nappal a Magyar Kultúra Napja előtt a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) a kultúra és a kulturális dolgozók megbecsüléséért, béremelésért szervezett demonstrációt Budapesten civil szervezetek és a társszakszervezetek bevonásával.

A tüntetők fáklyás vonulást tartottak az Akadémiától a Szalay utcáig, majd a Néprajzi Múzeum előtt folytatódott a tüntetés, mely során petíciót is átadtak az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

A demonstráción szolidaritását fejezte ki az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség képviseletében Josef Krejbych, aki szerint a magyar kormánynak fel kellene ismernie, hogy a kultúra széleskörű gazdasági és társadalmi jelentőséggel bír.

A mintegy négyszáz demonstráló a beszédek után – fáklyával a kezében – a Magyar Tudományos Akadémia épülete elől a V. kerületi Szalai utca irányába indult el. Az EMMI épületének sarkánál felolvastak egy petíciót – amelyben a KKDSZ a bértárgyalások azonnali megkezdését követelte a kormányzattól -, majd átadták a minisztérium képviselőjének.

Híradások: http://www.atv.hu/belfold/20150120-nehany-szazan-tuntetnek-az-akademianal

http://nepszava.hu/cikk/1045843-beremelesert-tuntettek-a-fovarosban

http://magyarhirlap.hu/cikk/15051/Beremelesert_tuntettek_kulturalis_dolgozok_Budapesten

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros