Keresés
Close this search box.

A SZEF ÜT állásfoglalása

A SZEF Ügyvivő Testülete 2015. január 6-ai ülésén megvitatta a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottságában megszületett megállapodással kapcsolatban kialakult helyzetet.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Ügyvivő Testülete (ÜT) 2015. január 6-ai ülésén megvitatta a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottságában megszületett megállapodással kapcsolatban kialakult helyzetet. Megvizsgálta az előzményeket és értékelte a versenyszféra szakszervezeteinek döntését és annak következményeit. Egyetértve megerősítette a SZEF vezető tisztségviselői által 2014. december 30-án kiadott nyilatkozatban foglaltakat.

A SZEF ÜT megállapította, hogy a megállapodás tartalma és esetleges megvalósítása valamennyi munkavállalót és nem csak a versenyszférában dolgozókat érinti. A közszféra tekintetében egyre több közalkalmazottra, köztisztviselőre és más foglalkoztatottra vonatkozik a minimálbér és a garantált bérminimum, mivel ezek – a hetedik éve tartó bérbefagyasztás miatt – egyre több fizetési fokozatot fednek le a különböző illetményrendszerekben, továbbá jelentős a közszférában munkaviszonyban foglalkoztatottak száma is.

A SZEF továbbra is kitart az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) ülésein már többször ismertetett követelése mellett, amelyben egy többéves bér felzárkóztató megállapodás induló értékeként 5%, de minimum havi 10 000 Ft azonnali béremelést követelünk a közszféra minden munkavállalójának 2015. január 1-jétől!

A SZEF ÜT határozott álláspontja szerint a megállapodás törvénymódosításokra vonatkozó, (semmilyen garanciát nem tartalmazó) részei – a Munka Törvénykönyve, a Sztrájktörvény, a nyugdíj-szabályok jövőjével kapcsolatos tárgyalások – nem tartozhatnak a VKF kizárólagos hatáskörébe. Ezek valamennyi munkavállalót, a magyar társadalom egészét érintik.

A fentieket figyelembe véve a SZEF ÜT elengedhetetlennek tartja a teljes körű – a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Unió szabályainak megfelelő – három oldalú szociális párbeszéd intézményes fórumának megteremtését. Ezért követeljük a kormánytól egy olyan makroszintű párbeszéd fórum létrehozását, amely a munka világára vonatkozó általános szabályok tekintetében valamennyi reprezentatív munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezet számára lehetővé teszi a tárgyalásokon való részvételt függetlenül attól, hogy az OKÉT vagy a VKF keretében rendelkezik tárgyalási jogosultsággal.

Budapest, 2015. január 6.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivő Testülete

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel. A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet