A SZEF ÜT állásfoglalása

A SZEF Ügyvivő Testülete 2015. január 6-ai ülésén megvitatta a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottságában megszületett megállapodással kapcsolatban kialakult helyzetet.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Ügyvivő Testülete (ÜT) 2015. január 6-ai ülésén megvitatta a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottságában megszületett megállapodással kapcsolatban kialakult helyzetet. Megvizsgálta az előzményeket és értékelte a versenyszféra szakszervezeteinek döntését és annak következményeit. Egyetértve megerősítette a SZEF vezető tisztségviselői által 2014. december 30-án kiadott nyilatkozatban foglaltakat.

A SZEF ÜT megállapította, hogy a megállapodás tartalma és esetleges megvalósítása valamennyi munkavállalót és nem csak a versenyszférában dolgozókat érinti. A közszféra tekintetében egyre több közalkalmazottra, köztisztviselőre és más foglalkoztatottra vonatkozik a minimálbér és a garantált bérminimum, mivel ezek – a hetedik éve tartó bérbefagyasztás miatt – egyre több fizetési fokozatot fednek le a különböző illetményrendszerekben, továbbá jelentős a közszférában munkaviszonyban foglalkoztatottak száma is.

A SZEF továbbra is kitart az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) ülésein már többször ismertetett követelése mellett, amelyben egy többéves bér felzárkóztató megállapodás induló értékeként 5%, de minimum havi 10 000 Ft azonnali béremelést követelünk a közszféra minden munkavállalójának 2015. január 1-jétől!

A SZEF ÜT határozott álláspontja szerint a megállapodás törvénymódosításokra vonatkozó, (semmilyen garanciát nem tartalmazó) részei – a Munka Törvénykönyve, a Sztrájktörvény, a nyugdíj-szabályok jövőjével kapcsolatos tárgyalások – nem tartozhatnak a VKF kizárólagos hatáskörébe. Ezek valamennyi munkavállalót, a magyar társadalom egészét érintik.

A fentieket figyelembe véve a SZEF ÜT elengedhetetlennek tartja a teljes körű – a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Unió szabályainak megfelelő – három oldalú szociális párbeszéd intézményes fórumának megteremtését. Ezért követeljük a kormánytól egy olyan makroszintű párbeszéd fórum létrehozását, amely a munka világára vonatkozó általános szabályok tekintetében valamennyi reprezentatív munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezet számára lehetővé teszi a tárgyalásokon való részvételt függetlenül attól, hogy az OKÉT vagy a VKF keretében rendelkezik tárgyalási jogosultsággal.

Budapest, 2015. január 6.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivő Testülete

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.