Cikkajánló – 2014. december 19.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Levélben kérik Ádert: ne írja alá a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt

http://www.hir24.hu/belfold/2014/12/18/levelben-kerik-adert-ne-irja-ala-a-vasarnapi-zarva-tartasrol-szolo-torvenyt/

Nyílt levélben mondta el a vasárnapi pihenőnap megszavazásával kapcsolatos meglátásait a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A címzett: Áder János, akitől azt kérik, ne írja alá a törvényt.

Szakszervezetek is támogatják a VOSZ-t a népszavazásban?

http://tv2.hu/musoraink/mokka/165244_szakszervezetek_is_tamogatjak_a_vosz-t_a_nepszavazasban.html

Népszavazást kezdeményez a vasárnapi zárva tartásról a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A Parlament két nappal ezelőtt szavazta meg a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényt, így március 15-től a boltok többsége nem nyithat ki vasárnap. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára elmondta, a tárgyalások már megindultak. Első lépésként szövetségeseket keresnek. Támogatóik között nemcsak civilszervezetek lesznek, hanem szakszervezetek is mögöttük állhatnak, ezek megnevezésére Dávid Ferenc szerint, nincs felhatalmazva.

Tiltakozást is hoz a pénteki ételosztás

http://www.pecsistop.hu/regio/tiltakozast-is-hoz-a-penteki-etelosztas/1285591/

Pénteken kora délután rendezi meg a Baranya Megyei Szakszervezeti Akcióegysége és a hajléktalanok rendelete ellen tiltakozó civil csoport a Tele puttony, tele tál akcióját Pécsen a Széchenyi tér és Jókai tér közti szakaszon. A rendezvényen a rászorulóknak osztanak ételt és adományokat, emellett a hajléktalanokat kitiltó önkormányzati rendelet ellen is tiltakozni fognak a szervezők.

Nyilvános Európai Konzultáció

http://www.mszosz.hu/hu/hirek/8-kiemelt-hireink/1806-nyilvanos-eropai-konzultacio

December 1-ével indította meg az Európai Bizottság a munkaidőről szóló irányelv (2003/88/EK) felülvizsgálatával kapcsolatos online konzultációt. A konzultáció fő célja, hogy a benyújtott észrevételeken keresztül az európai bizottság megismerje a lakosság véleményét a munkaidőről szóló irányelv folyamatban lévő felülvizsgálatával és a hatásvizsgálattal, valamint az irányelv esetleges módosításaival kapcsolatban.

Bérkalkulátor 2015

http://nettober.com/index.php?p=berkalk20150101

A 2015-ös évben a munkabéreket terhelő adók területén jelentős változások nem történnek. Új elemként bekerül a friss házasok adókedvezménye, melyet a házasságkötés után legfeljebb 24 hónapig lehet igénybe venni. A kétgyermekes családok számára beígért adókedvezmény emelés azonban várat magára, mely 2016-tól kezdődően egyre növekvő mértékben használható fel.

Neue Zürcher Zeitung: Orbánt sejtik a vasárnapi zárva tartás mögött

http://www.stop.hu/kulfold/neue-zurcher-zeitung-orbant-sejtik-a-vasarnapi-zarva-tartas-mogott/1285714/

A vasárnapi zárva tartással és a külföldi áruházláncokat érintő terhekkel kapcsolatban a magyar gazdaságpolitikáról írt csütörtöki cikkében a Neue Zürcher Zeitung című svájci liberális-konzervatív napilap.

Nekiment a vasárnapi boltbezárásnak az FT

http://hvg.hu/kkv/20141216_Velemenyt_mondott_a_Tesco_a_vasarnapi_bol#rss

A Financial Times szerint szembemegy az európai trenddel a magyarországi vasárnapi boltbezárás, a lap által megkérdezett egyik magyar hivatalnok szerint nincs is meg a megfelelő társadalmi támogatottsága. A Tesco is nyilatkozott a lapnak, elmondták, hogy szerintük Magyarország jól jár a vasárnapi kereskedéssel.

GAZDASÁG

Szijjártó: európai érdek a kínai kapcsolat

http://vs.hu/gazdasag/osszes/szijjarto-europai-erdek-a-kinai-kapcsolat-1218?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main

Európai érdek a lehető legszorosabb együttműködés Kínával, ezért is nagy siker, hogy a Bank of China (BoC) Budapesten nyitotta meg kelet-közép-európai regionális központját – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, a kínai nagybank fióktelepének ünnepélyes megnyitóján. A külügyminiszter október végén Pekingben jelentette be, hogy a BoC európai központja Budapesten lesz.

Megszólalt az Auchan vezérigazgatója

http://www.origo.hu/gazdasag/20141218-megszolalt-az-auchan-vezer.html

Megszólalt az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a vasárnapi zárva tartás és a kereskedelmet érintő jövő évi változások kapcsán. Dominique Ducoux szerint senki és semmi nem tántorítja el őket küldetésüktől.

EGYÉB

Ha nem megy a gyerek óvodába, nem kapnak családi pótlékot

http://www.stop.hu/belfold/ha-nem-megy-a-gyerek-ovodaba-nem-kapnak-csaladi-potlekot/1285711/

Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?