Keresés
Close this search box.

Cikkajánló – 2014. december 18.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Minimálbér: hamarosan lehull a lepel

http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/12/17/minimalber-hamarosan-lehull-a-lepel/

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) szerdán ismét összeült, hogy megállapodjanak a jövő évi minimálbérben, bérminimumban, és hogy e megállapodás alapján bérajánlás is készülhessen a jövő évre.

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés: káosz lehet a közigazgatásban márciustól

http://www.mon.hu/ertelmisegi-szakszervezeti-tomorules-kaosz-lehet-a-kozigazgatasban-marciustol/2723029?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mon%2Forszagos+%28Magyar+Online+Orsz%C3%A1gos%29

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) szerint “káosz” lesz a közigazgatásban márciustól, ha a jelenlegi formájában fogadják el a közigazgatás átalakításáról szóló törvényjavaslatot.

Béremelést kapnak a postai dolgozók

http://nepszava.hu/cikk/1042854-beremelest-kapnak-a-postai-dolgozok/

A dolgozók 80 százalékára kiterjedő, 1,5-4,7 százalékos jövő évi bérfejlesztésről állapodtak meg a Magyar Postánál – közölte a társaság.

Újabb munkahelyek százai vesznek oda

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/ujabb-munkahelyek-szazai-vesznek-oda/

A dohányipari ellátórendszer átalakításának semmi értelme, de munkahelyek megszűnéséhez vezet. Az egész trafikrendszer egyetlen nyertese a feketepiac, amely bizonyos területeken már az ötven százalékot is elérte.

Parragh: Tízezres mozgások lesznek a munkaerőpiacon

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/12628-parragh-tizezres-mozgasok-lesznek-a-munkaeropiacon

A duális képzés és a vasárnapi pihenőnap bevezetésének várható hatásairól is beszélt a Kossuth Rádióban Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Felejtsük el a karácsonyi jutalmat és a jövő évi fizetésemelést?

http://privatbankar.hu/makro/felejtsuk-el-a-karacsonyi-jutalmat-es-a-jovo-evi-fizetesemelest-275879

Egy friss kutatás szerint a magyar munkavállalók fele számít arra, hogy karácsonykor egyszeri pénzjutalmat kap a munkahelyén. Hosszú távon azonban kevesebben örülhetnek: 2015-ben tízből hatan nem remélnek fizetésemelést.

Pécsi munkahelyekért cserébe kétmilliárdos adókedvezményt kapott a BAT

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/12621-pecsi-munkahelyekert-cserebe-ketmilliardos-adokedvezmenyt-kapott-a-bat

Kétmilliárd forinttal kevesebb rendkívüli egészségügyi hozzájárulást kell befizetnie a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-nek (BAT) 2015-ben a baranyai megyeszékhely fideszes képviselőinek javaslatára – tájékoztatta Csizi Péter képviselő az MTI-t szerdán.

Közmunkásnak lenni lélekrombolóbb lehet, mint munkanélkülinek

http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20141217_Kozmunkasnak_lenni_lelekrombolobb_mint_mu?s=hk

Egy felmérés szerint a munkanélküliek mentális helyzetén nem segít, hanem egyenesen ront, ha unalmas, képzettségüknek nem megfelelő, lélekölő munkát végeztetnek velük. Hiába kerülnek be a munka világába, a rendszert hosszabb távon belülről rohasztja ez a fajta lélekrombolás.

Magyar ápolók Nagy-Britanniában

http://angliaimagyarok.hir24.hu/angliai-magyarok/2014/12/17/magyar-apolok-nagy-britanniaban/

Jó pénz, kevés költés, állandó koszt – de kemény munka, zéró magánélet és rengeteg alkalmazkodás. Ezzel jár az ápolói munka Nagy-Britanniában. Hárman meséltek a Hír24-nek.

Vasárnapi zárva tartás: felfordul az életünk?

http://www.nlcafe.hu/ezvan/20141217/vasarnap-zarva-tartas/

 

Eldőlt: zöld utat kapott a vasárnapi munka tilalma. De mi lesz most a bevásárlóközpontokkal? És a kereskedelemben dolgozókkal? Lesznek elbocsátások? És kiskapuk? A kérdés rengeteg, elmondjuk a válaszokat.

Mennyit tegyünk félre a nyugdíjas éveinkre? Mikor kezdjük el?

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/mennyit_tegyunk_felre_a_nyugdijas_eveinkre_mikor_kezdjuk_el.1043020.html

 

Év végéhez közeledve sokan tervezik a 2015-ös családi költségvetést, átgondolják, mennyi bevétel, mennyi kiadás várható az újévben. A pénzügyek tervezésénél egyre fontosabb téma a nyugdíj-előtakarékosság: persze nem mindegy, mikor kezdjük el, mennyit teszünk félre, és milyen megtakarítási formát választunk. A témáról Tenke Gábort, az Erste Bank lakossági termékfejlesztési és mikrovállalati igazgatóját kérdeztük.

Hivatalos: ennyivel emelkednek a nyugdíjak jövőre

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/hivatalos_ennyivel_emelkednek_a_nyugdijak_jovore.1043031.html

Hétfőn elfogadták a 2015-ös költségvetést: ez azt is jelenti, hivatalossá vált a jövő évi nyugdíjemelés mértéke.

KÖZÉLET

Elfogadták a szegregációt engedő köznevelési törvényt

http://hvg.hu/itthon/20141216_Elfogadtak_a_szegregaciot_engedo_koznevel

Elfogadta a parlament azt a köznevelési törvényt, amely egyebek között Balog Zoltán miniszterre bízza, hogy mely iskolákban engedélyezi a szegregációt

 

GAZDASÁG

Kik lehetnek a vasárnapi zárva tartás nyertesei?

http://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/kik-lehetnek-a-vasarnapi-zarva-tartas-nyertesei-440831

Megszavazta a parlament a vasárnapi nyitva tartásról szóló jogszabályt, így néhány kivételtől eltekintve zárva lesznek az üzletek. A változásokkal az online kereskedők járnak jól, de megsínyli például az új szabályozást a turisztikai ágazat is.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros