Cikkajánló – 2014. november 19.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

A munka törvénykönyvének a módosítását kezdeményezi az MSZOSZ

http://mfor.hu/cikkek/A_munka_torvenykonyvenek_a_modositasat_kezdemenyezi_az_MSZOSZ.html

A munka törvénykönyvének (Mt.) az éves fizetett szabadságot, illetve a keresőképtelenséget szabályozó rendelkezéseit érintő szabályainak módosítását kezdeményezi a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ).

Módosítaná az Mt.-t az MSZOSZ

Esély – összeomlás előtt

http://nol.hu/velemeny/esely-osszeomlas-elott-1498867

Most, hogy a költségvetés tervezete szerint a kormány a szociális szféra kárára kíván tüzet oltani a közszféra néhány meghatározó területén, érdemes szembe nézni a tényekkel, és ismét kísérletet tenni az érdemi társadalmi párbeszéd beindítására.

Spar: Leállnak a beruházások, munkahelyek szűnhetnek meg

http://index.hu/gazdasag/2014/11/18/spar/

A Spar nem hiszi, hogy a kormány elég tájékozott, máskülönben miért tenne tönkre egy jól működő céget, és lehetetlenítené el saját célkitűzéseit. A cég eddig 320 millió forint felügyeleti díjat fizetett, a ma elfogadott szabályok szerint jövőre 9 milliárdot fog. Leállítják a beruházásaikat, elbocsátások is jöhetnek, és újragondolhatják a cégstruktúrát. De ki nem vonulnak.

Mit csinálsz még itt? Ingyen dolgozom!

http://index.hu/gazdasag/allas/2014/11/18/mit_csinalsz_meg_itt_ingyen_dolgozom/

Bár a munkavállalók nagy része gyakran túlórázik és ebből nem lát plusz pénzt, a többségük nem jelzi ezt felettese felé. A Profession.hu által végzett kutatásból kiderül, hogy a havi rendszerességgel túlórázók közel egynegyedének több mint 24 óra plusz munkaórája gyűlik össze havonta.

Megváltoztathatatlan szabályzat – bajban lehet a munkáltató?

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/megvaltoztathatatlan-szabalyzat-bajban-lehet-a-munkaltato/

A munkahelyi működést a munkaszerződésen kívül számos egyéb szabály irányítja. A legjelentősebbek ezek közül azok a szabályzatok, amelyeket a munkáltató egyoldalúan alkothat meg. De utólag módosíthatja, vagy akár el is törölheti az általa alkotott szabályozást a munkáltató?

GAZDASÁG

Garázsadó: December 1-től mindenkit ellenőriznek!

http://www.mindenegybenblog.hu/hirek/garazsado-december-1-tol-mindenkit

A garázsadót azoknak az ingatlantulajdonosoknak kell megfizetni (négyzetméterenként 1050 Ft-ot évente), akik rendelkeznek gépjármű tárolására alkalmas helyiséggel.

Kampec lehet a Tescónak és az Auchannak

http://hvg.hu/kkv/20141118_Kampec_lehet_a_Tesconak_es_az_Auchannak

Újabb csapást mérnek a külföldi hátterű hipermarketekre. A kormány törvényjavaslata szerint három év múlva bezárhat például a Tesco, az Auchan, a Spar, az Aldi, a Metro. Csak azzal kerülhetik el ezt, ha drasztikusan megdrágítják a termékeiket – de akkor is a CBA malmára hajtják a vizet. Ezt már Varga Mihály is támogatja, aki a vasárnapi boltbezárást nem.

EGYÉB

Januártól új igazolvány kell!

http://www.szabadfold.hu/gazdanet/januartol_uj_igazolvany_kell

2014. január 1-től a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK – végzi a mezőgazdasági őstermelői igazolványok kiadását, érvényesítését, cseréjét. A NAK felhívja a figyelmét azoknak az őstermelőknek, akik 2009. január 1-jét követően váltották ki az őstermelői igazolványukat (ez volt a zöld színű, régi típusú igazolvány) és azt még 2013-ban, vagy 2014-ben nem cserélték le az új típusú barna színű igazolványra, hogy 2014. december 31-ig kérelmezzék az új igazolvány kiállítását. Az igazolvánnyal kapcsolatos eljárás a kamara tagjai számára ingyenes.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje