Cikkajánló – 2014. november 17.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Téma: a vasárnapi nyitvatartás

http://tv.gyorplusz.hu/cikk/konkret-20141112_1.html

Potyondi Antal, a KASZ megyetitkára a Győr+ Tv Konkrét c. műsorában és Híradójában nyilatkozott a vasárnapi zárva tartás ügyében.

Közös cselekvésre, közös fellépésre van szükség!

http://www.pedagogusok.hu/node/999

Ne tűrjük, hogy befizetett adónkat a kormány stadionok építésére fordítsa, amikor százezer gyermek éhezik és fázik!

Közeleg a vihar?

http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/kozeleg_a_vihar

Tüntetnek a pedagógusok jövő szombaton. A demonstrációt a korábban inkább a tárgyalásos nyomásgyakorlásban hívő Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) rendezi. Felhívásuk szerint, ha a parlament elfogadja a kormány költségvetési törvényjavaslatát, benne a köznevelést hátrányosan érintő változtatásokat, akkor az „visszafordíthatatlanul tönkreteszi gyermekeink és az ország jövőjét”.

Azért nem mindenki korrupt a NAV-nál

http://nol.hu/belfold/azert-nem-mindenki-korrupt-a-nav-nal-1498779

Méltánytalannak és igaztalannak tartja a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete (VPDSZ), hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egész testületét korruptnak állítják be az adóhivatal vezetője ellen tüntetők és egyes politikusok.

40 milliárd forint a fiatal álláskeresők képzésére és foglalkoztatására

http://www.hirado.hu/2014/11/15/40-milliard-forint-a-fiatal-allaskeresok-kepzesere-es-foglalkoztatasara/?source=hirkereso

A következő két évben 40 milliárd forintot fordít a kormány mintegy 40 ezer álláskereső fiatal képzésére, illetve foglalkoztatására – jelentette be a munkaerőpiacért felelős államtitkár. Czomba Sándor hozzátette: jelenleg 40-50 ezerrel több 25 év alattinak van munkája, mint 2010-ben. Eközben egy felmérés szerint egyre több kis- és közepes vállalkozás tulajdonosa éri el a nyugdíjkorhatárt, így egyre nagyobb szükség van az utánpótlásra.

Módosul a nők 40+ program!

http://www.mindenegybenblog.hu/gondolatmorzsak/modosul-a-nok-40-program-atalakultak

Átalakultak a negyven éve dolgozó nőkre vonatkozó nyugdíjkedvezmények! Egyre többen élhetnek…

Várja a főváros az állami garanciavállalást a hitelvisszafizetéshez

http://www.atv.hu/videok/video-20141113-varja-a-fovaros-az-allami-garanciavallalast-a-hitelvisszafizeteshez

Az ATV Start vendége Gulyás Attila elnök, VTDSZSZ.

Így növelheti a szolgálati időt munka nélkül

http://www.munkajog.hu/rovatok/munkaber/amit-a-megallapodaskotessel-torteno-szolgalati-ido-szerzesrol-tudni-kell

A nyugellátásra jogosító szolgálati idő megszerzése önmagában nem teljesíthetetlen feladat, hiszen az öregségi nyugdíj már húsz év szolgálati idővel elnyerhető, tizenöt év szolgálati idő résznyugdíj megállapítását teszi lehetővé. Nem szükséges szolgálati idő a baleseti nyugellátáshoz.

Sok nyugdíjas már tudta, de csak most lett hivatalos

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/sok_nyugdijas_mar_tudta_de_csak_most_lett_hivatalos.1042654.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Bár több olvasónk szerint minden nyugdíjas fejből tudja, talán mégis van olyan, aki számára fontos lehet, hogy hivatalosan is közzétették a nyugdíjak utalásának 2015-ös rendjét. Mutatjuk.

Több pénz jut rájuk

http://hir6.hu/cikk/104519/tobb_penz_jut_rajuk

Mintegy fél milliárd forinttal több pénz jut a megváltozott munkaképességű, rehabilitálható munkavállalók támogatására. A program határidejét is kitolták, és újabb cégek jelentkezését is várják. Tavaly óta már hétezren jutottak így munkához, a program elsősorban azoknak jelent esélyt az újrakezdésre, akiket korábban leszázalékoltak, és az orvosi felülvizsgálatok után ismét visszakerülhetnek a munkaerőpiacra.

GAZDASÁG

Brutális összegre bírságolja a NAV a külföldön élőket!

http://www.mindenegybenblog.hu/eletmod-egeszseg/brutalis-osszegre-birsagolja-a-nav

Külföldön kezdtél új életet, de nem jelentetted be a NAV-nak, hogy máshol vállalsz munkát és nem is jelentkeztél ki a lakcímedről? Komoly bírság fenyegethet!

Több ígéretet tettek a G20-csoport vezetői

http://orientpress.hu/135872

A globális gazdasági növekedés gyorsításában, ezáltal pedig minőségi munkahelyek és jobb életkörülmények megteremtésében állapodtak meg a G20 országcsoport Ausztráliában zajló csúcstalálkozójának résztvevői – olvasható a tanácskozásról közzétett zárónyilatkozatban.

EGYÉB

Nem jár mindenkinek egészségügyi ellátás?

http://nepszava.hu/cikk/1039313-nem-jar-mindenkinek-egeszsegugyi-ellatas

Eleshetnek a társadalombiztosítási (tb) támogatástól a jövőben azok a betegek, akik nem járnak szűrővizsgálatokra – lényegében ez derült ki egy kiszivárgott kormányülési jegyzőkönyvből, az információt pedig érdemben nem cáfolta az illetékes államtitkár.

Tovább mérgezheti az egészségügyet a hálapénz

http://www.hir24.hu/belfold/2014/11/14/tovabb-mergezheti-az-egeszsegugyet-a-halapenz/

Nem fog olyan döntés születni az egészségügy átalakításában, amit ne egyeztetnének a szakmával – ígérte az egészségügyért felelős államtitkár.

Bekeményít a Facebook: jövőre eltűnnek a reklámgyanús posztok

http://vs.hu/magazin/osszes/bekemenyit-a-facebook-jovore-eltunnek-a-reklamgyanus-posztok-1115?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss

2015 elejétől változik meg a Newsfeed, búcsút mondhatunk a sorsolásos játékoknak, hirdetéseknek.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje