Cikkajánló – 2014. november 13.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Béremelésért tüntettek

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/beremelesert-tuntettek

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az RTL Híradónak azt mondta, hiába tárgyaltak a szaktárcával, úgy érzik, csak hitegetik őket.

Tüntettek a szociális dolgozók

http://mno.hu/magyarorszageloben

Szűcs Viktória aBölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke nyilatkozik a hír TV Magyarország Élőben műsorában

Sztrájkolna a szociális szféra

http://nepszava.hu/cikk/1039321-sztrajkolna-a-szocialis-szfera

Munkabeszüntetésre készülnek a szociális dolgozók szakszervezetei, miután nem látják a fedezetet a jövő évi költségvetésben a kormány által ígért júliusi béremelésre. Az ágazat dolgozói szerdán tüntettek, a kabinet eközben saját munkájának határidőre való elvégzésétől tette függővé a bérrendezést.

Béremelésért demonstráltak a szociális ágazatban dolgozók

http://magyarhirlap.hu/cikk/9648/Beremelesert_demonstraltak_a_szocialis_agazatban_dolgozok

A jövő januári béremelésért, az életpályamodell 2016 januári bevezetéséért demonstráltak szerda délután Budapesten a szociális ágazatban dolgozókat tömörítő és az őket támogató szakszervezetek. Követeléseiket petícióban rögzítették, ezt este átadták a miniszterelnök megbízottjának.

A kormány tárgyalna a szociális munkásokkal

http://www.origo.hu/itthon/20141112-a-kormany-targyalna-a-szocialis-munkasokkal.html

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) továbbra is várja a szociális ágazatban dolgozók képviselőit a korábban egyeztetett megállapodás megkötésére, derül ki a tárca közleményéből. A szakszervezetek és az Emmi korábban minden pontban egyetértett a megállapodás szövegét illetően, de november 10-én az érdekvédők a “korábban általuk is aláírásra javasolt megállapodást nem voltak hajlandóak aláírni”, állítja a minisztérium.

Béremelésre számíthatnak a szociális területen

http://magyarhirlap.hu/cikk/9595/Beremelesre_szamithatnak_a_szocialis_teruleten

Az idei bérpótléknál jelentősebb mértékű béremelésre számíthatnak a szociális területen dolgozók jövő júliustól – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Változatlanul sok egészségügyi dolgozó hagyja el az országot

http://magyarhirlap.hu/cikk/9659/Valtozatlanul_sok_egeszsegugyi_dolgozo_hagyja_el_az_orszagot

Másfélezer orvos és nővér kérte ki ez év szeptemberéig a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást, ami gyakorlatilag megegyezik a tavalyi adatokkal – írta a Világgazdaság.

Sokszázas elbocsátásoktól tartanak

http://nol.hu/belfold/bkv-ujabb-elbocsatasoktol-tartanak-1498035

Jelentős elbocsátásoktól tartanak a BKV-s szakszervezetek. A dél-pesti járatok kiszervezése számításaik szerint 800 ember elbocsátását eredményezheti. Ráadásul erről nem egyeztettek az érdekképviseletekkel. De ennél is rosszabb, hogy a BKV kasszája decemberre kiürülhet. Honnan lesz akkor fizetés?

Ki akar vasárnapi zárva tartást?

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ki_akar_vasarnapi_zarva_tartast.589450.html

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nagyra értékeli, hogy a kormány ígéretének megfelelően, a Nemzetgazdasági Minisztérium ma megtartotta az egyeztetést a kereskedelem szakmai (munkaadói) szervezeteivel, valamint a szakszervezetekkel az üzletek vasárnapi zárva tartására irányuló, az országgyűléshez benyújtott javaslatról – adta hírül a szövetség.

Cafeteria: szerződések százezreit kell módosítani

http://www.dolgozoklapja.hu/?p=1655

Munka- és kollektív szerződések százezreit kell módosítani alig egy hónap alatt vállalatok tízezreinek, ha a kormány a tiltakozások ellenére novemberben elfogadja a cafeteria adóemelését. Az előzetes felmérések szerint a cégek tömegével fogják megtagadni a juttatást, ami nemcsak 3 millió háztartást rövidít meg évente több százezer forinttal, hanem a költségvetést is megkurtítja, nagyjából 1 százalékkal – állítja a vegyipari szakszervezet (VDSZ)

GAZDASÁG

Korrupcióra tökéletes, a szegényeknek átok a vasárnapi boltbezárás

http://hvg.hu/gazdasag/20141112_Korrupciora_tokeletes_a_szegenyeknek_atok

A vasárnapi zárva tartás lehet a következő netadó: információink szerint a kormány legalább részben kihátrál a KDNP-sek ötlete mögül. Ha viszont mégsem, úgy jöhetnek az ügyeskedések és jöhet a korrupció. De persze akkor még nem esett szó azokról, akik az igazi vesztesei lennének egy ilyen húzásnak.

Bod Péter Ákos: Én ezt az egészet nem értem

http://www.hir24.hu/belfold/2014/11/12/bod-peter-akos-en-ezt-az-egeszet-nem-ertem/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=hir24_2014-11-12

Jönnek egyre közelebb a napszemüveges fiúk, és elveszik az ember üzletét? Mi van Paks mögött? Miért gyönge a forint? Villáminterjú Orbán Viktor egykori főtanácsadójával.

Mit hoz a költségvetés szegénynek, gyereknek?

http://nol.hu/velemeny/mit-hoz-a-koltsegvetes-szegenynek-gyereknek-1497935

Bort, búzát, békességet? Kicsit kevesebb szegénységet? Szavakban mindent. Csak a tényekkel van a baj.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje