Cikkajánló – 2014. október 31.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Tiltakoznak a netadó és a cafeteria-adóemelés ellen a vasasok

http://hvg.hu/itthon/20141030_Tiltakoznak_a_netado_es_a_cafeteriaadoem?s=hk

A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint a kormány az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével kívánja megteremteni, ráadásul az érdekegyeztetés teljes mellőzésével, a szervezet ezért felszólítja a kabinetet, vonja vissza a béren kívüli juttatások tervezett adónövelési tervét, “ne tegyen további terheket a munka világa szereplőire sem cafeteria adó, sem internetadó formájában” – közölte Balogh Béla, a szövetség elnöke.

VDSZ: A szakszervezetek is szervezkednek

http://szakszervezetek.hu/index.php/kozlemenyek-dokumentumok/11809-vdsz-a-szakszervezetek-is-szervezkednek

Akcióegység létrehozására mozgósítja a szakszervezeteket a vegyipari ágazat (VDSZ) az internetadó bevezetése és a cafeteria adójának a megemelése ellen. Ez utóbbi miatt, csak ebben az ágazatban évente mintegy 120 ezer forintot, az éves béremeléssel megegyező összeget vesz ki a kormány az emberek zsebéből. Egy friss gyorsfelmérés szerint ugyanis az ágazatban működő cégek többsége kijelentette: át fogja hárítani az emberekre a megnövekedett terheket. Vagyis, a valamikor adómentesen indult béren kívüli juttatásnak a felét visszaveszi a kormány.

Jövőre sem emelik a köztisztviselők illetményét

http://hvg.hu/gazdasag/20141030_Jovore_sem_emelik_a_koztisztviselok_illet?s=hk

Tállai András NGM-államtitkár egy írásbeli kérdésre adott válaszából az derül ki, hogy a kormány nem tervezi az illetményalap növelését, szerintük az eddigi intézkedésekkel így is eléggé segítették a köztisztviselőket.

Így változtak az átlagkeresetek tíz év alatt

http://karrier-tanacsok.monster.hu/Karrierepites/Hirek/keresetek-tiz-ev/article.aspx?WT.mc_n=hirkereso

2003-ban még a közszférában volt magasabb a nettó átlagbér, most viszont már a versenyszféra vezet – derül ki a KSH adataiból.

Megóvnák a céges juttatásokat

http://www.vg.hu/vallalatok/szolgaltatas/megovnak-a-ceges-juttatasokat-438075

Nem lesz mivel motiválni a munkavállalókat, jövedelemcsökkenést okoz, valamint veszélyezteti az állami és EU-s támogatással épült szállodák fenntartható működését is a béren kívüli juttatások adóterheinek tervezett emelése a bankok, a szakszervezetek és ágazati szövetségek szerint.

Durván megvágják a cafeteriát

http://www.atv.hu/videok/video-20141029-durvan-megvagjak-a-cafeteriat

Az ATV Start vendége Dávid Ferenc a VOSZ főtitkára.

Egy százalékos Tesco

http://www.vg.hu/vallalatok/egy-szazalekos-tesco-438014

A nemzeti össztermék és a hazai fogalkoztatottság egy százalékát adja ma már a Tesco. A vállalat nem csak a piacot vezeti, de élen jár a részmunkaidő foglalkoztatás elterjesztésében, és az olyan ágazati programok kidolgozásában is, mint az élelmiszerhulladékok mennyiségének csökkentése.

A külföldiek előnye

http://www.vg.hu/vallalatok/a-kulfoldiek-elonye-438016

Az adóemelések nem csupán a hazai ipar működését, de a vállalatok versenyképességét is rontották – hangsúlyozza Gyenes András,az Unilever Magyarország Kft. ügyvezetője, aki szerint a multinacionális cégeknek jobban meg kell mutatniuk, mit köszönhet nekik a hazai gazdaság.

Terjedőben a 6 plusz 2 órás munkaviszony

http://www.hrportal.hu/hr/terjedoben-a-6-plusz-2-oras-munkaviszony-20141029.html

Már nem is egy, hanem évente két díjat osztanak a családbarát cégek bátorítására. Az egyiket, a Családbarát munkahely díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma adja, a másikat a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom. Ez utóbbit október 19-én osztották ki a Magyar Tudományos Akadémián, a mozgalom születésnapi ünnepségén.

Köteles vagyok elfogadni az írásbeli értékelésemet, ha annak tartalmával nem értek egyet?

http://munkajogportal.hu/koteles-vagyok-elfogadni-az-irasbeli-ertekelesemet-ha-annak-tartalma-ram-nezve-nem-kedvezo/

Közös megegyezéssel szüntettük meg a munkaviszonyomat. Mivel hamarosan új munkahelyen kezdek dolgozni, ezért kértem a volt munkáltatómtól a munkám írásbeli értékelését. Mit tehetek, ha az értékelés tartalmával nem értek egyet? Kérhetek-e új értékelést?

GAZDASÁG

Megjött a költségvetés, itt vannak a fő számok

http://vs.hu/gazdasag/osszes/megjott-a-koltsegvetes-itt-vannak-a-fo-szamok-1030?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss

A nemzetgazdasági miniszter csütörtök délután átadta a jövő évi költségvetés tervezetét az országgyűlés elnökének. Ezek a banki elszámoltatás költségvetésének fő számai.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a