Cikkajánló – 2014. október 31.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Tiltakoznak a netadó és a cafeteria-adóemelés ellen a vasasok

http://hvg.hu/itthon/20141030_Tiltakoznak_a_netado_es_a_cafeteriaadoem?s=hk

A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint a kormány az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével kívánja megteremteni, ráadásul az érdekegyeztetés teljes mellőzésével, a szervezet ezért felszólítja a kabinetet, vonja vissza a béren kívüli juttatások tervezett adónövelési tervét, “ne tegyen további terheket a munka világa szereplőire sem cafeteria adó, sem internetadó formájában” – közölte Balogh Béla, a szövetség elnöke.

VDSZ: A szakszervezetek is szervezkednek

http://szakszervezetek.hu/index.php/kozlemenyek-dokumentumok/11809-vdsz-a-szakszervezetek-is-szervezkednek

Akcióegység létrehozására mozgósítja a szakszervezeteket a vegyipari ágazat (VDSZ) az internetadó bevezetése és a cafeteria adójának a megemelése ellen. Ez utóbbi miatt, csak ebben az ágazatban évente mintegy 120 ezer forintot, az éves béremeléssel megegyező összeget vesz ki a kormány az emberek zsebéből. Egy friss gyorsfelmérés szerint ugyanis az ágazatban működő cégek többsége kijelentette: át fogja hárítani az emberekre a megnövekedett terheket. Vagyis, a valamikor adómentesen indult béren kívüli juttatásnak a felét visszaveszi a kormány.

Jövőre sem emelik a köztisztviselők illetményét

http://hvg.hu/gazdasag/20141030_Jovore_sem_emelik_a_koztisztviselok_illet?s=hk

Tállai András NGM-államtitkár egy írásbeli kérdésre adott válaszából az derül ki, hogy a kormány nem tervezi az illetményalap növelését, szerintük az eddigi intézkedésekkel így is eléggé segítették a köztisztviselőket.

Így változtak az átlagkeresetek tíz év alatt

http://karrier-tanacsok.monster.hu/Karrierepites/Hirek/keresetek-tiz-ev/article.aspx?WT.mc_n=hirkereso

2003-ban még a közszférában volt magasabb a nettó átlagbér, most viszont már a versenyszféra vezet – derül ki a KSH adataiból.

Megóvnák a céges juttatásokat

http://www.vg.hu/vallalatok/szolgaltatas/megovnak-a-ceges-juttatasokat-438075

Nem lesz mivel motiválni a munkavállalókat, jövedelemcsökkenést okoz, valamint veszélyezteti az állami és EU-s támogatással épült szállodák fenntartható működését is a béren kívüli juttatások adóterheinek tervezett emelése a bankok, a szakszervezetek és ágazati szövetségek szerint.

Durván megvágják a cafeteriát

http://www.atv.hu/videok/video-20141029-durvan-megvagjak-a-cafeteriat

Az ATV Start vendége Dávid Ferenc a VOSZ főtitkára.

Egy százalékos Tesco

http://www.vg.hu/vallalatok/egy-szazalekos-tesco-438014

A nemzeti össztermék és a hazai fogalkoztatottság egy százalékát adja ma már a Tesco. A vállalat nem csak a piacot vezeti, de élen jár a részmunkaidő foglalkoztatás elterjesztésében, és az olyan ágazati programok kidolgozásában is, mint az élelmiszerhulladékok mennyiségének csökkentése.

A külföldiek előnye

http://www.vg.hu/vallalatok/a-kulfoldiek-elonye-438016

Az adóemelések nem csupán a hazai ipar működését, de a vállalatok versenyképességét is rontották – hangsúlyozza Gyenes András,az Unilever Magyarország Kft. ügyvezetője, aki szerint a multinacionális cégeknek jobban meg kell mutatniuk, mit köszönhet nekik a hazai gazdaság.

Terjedőben a 6 plusz 2 órás munkaviszony

http://www.hrportal.hu/hr/terjedoben-a-6-plusz-2-oras-munkaviszony-20141029.html

Már nem is egy, hanem évente két díjat osztanak a családbarát cégek bátorítására. Az egyiket, a Családbarát munkahely díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma adja, a másikat a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom. Ez utóbbit október 19-én osztották ki a Magyar Tudományos Akadémián, a mozgalom születésnapi ünnepségén.

Köteles vagyok elfogadni az írásbeli értékelésemet, ha annak tartalmával nem értek egyet?

http://munkajogportal.hu/koteles-vagyok-elfogadni-az-irasbeli-ertekelesemet-ha-annak-tartalma-ram-nezve-nem-kedvezo/

Közös megegyezéssel szüntettük meg a munkaviszonyomat. Mivel hamarosan új munkahelyen kezdek dolgozni, ezért kértem a volt munkáltatómtól a munkám írásbeli értékelését. Mit tehetek, ha az értékelés tartalmával nem értek egyet? Kérhetek-e új értékelést?

GAZDASÁG

Megjött a költségvetés, itt vannak a fő számok

http://vs.hu/gazdasag/osszes/megjott-a-koltsegvetes-itt-vannak-a-fo-szamok-1030?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss

A nemzetgazdasági miniszter csütörtök délután átadta a jövő évi költségvetés tervezetét az országgyűlés elnökének. Ezek a banki elszámoltatás költségvetésének fő számai.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, szerdán 13.00 órától.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább