Cikkajánló – 2014. október 21.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Tisztújítás előtt a Vasas

http://duol.hu/hirek/a-vasas-kongresszus-elott-1654514

Dunaújváros – Vállaltcsoport szinten folytatódik a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség tisztújító küldöttértekezletének előkészítése.                                      

Bérrendezés: pécsi gondnok indított országos akciót

http://www.pecsistop.hu/regio/berrendezes-pecsi-gondnok-inditott-orszagos-akciot/1272043/

A nem pedagógus közalkalmazottak bérezése miatt fordult a köznevelésért felelős államtitkárhoz Farkas József, pécsi iskolai gondnok. A kezdeményezést azonnal felkarolta egy országos szakszervezet.

Ezért nem kap fizetésemelést

http://hvg.hu/enesacegem/20141020_Ezert_nem_kap_fizetesemelest#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_10_20

Keményen dolgozik, ellátja a munkaköréből fakadó kötelezettségeit, sőt mindent megtesz a cégért, ideális alkalmazott, a megérdemelt fizetésemelés mégsem akar bekövetkezni. Mutatjuk, mi lehet az oka.

Varga Mihály szerint sokkal több szakmunkásra van szükség

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/11679-varga-mihaly-szerint-sokkal-tobb-szakmunkasra-van-szukseg

A duális, gyakorlatorientált képzési rendszerről szólva Varga Mihály elmondta: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) együttműködésben elérték, hogy már most érezhetően növekedett a reálgazdaság szerepe a képzések irányának meghatározásában.

Másfélszeresére nőhet a duális képzésben részt vevők száma

http://www.hrportal.hu/c/masfelszeresere-nohet-a-dualis-kepzesben-reszt-vevok-szama-20141020.html

Tovább erősítik a duális képzési rendszert, így a fiatalok valódi munkahelyeken szerezhetnek gyakorlatot, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. 2018-ra a másfélszeresére nőhet az érintett fiatalok száma. Európai versenyben mérték össze tudásukat a fiatal szakemberek.

Mikor lesz a munkaszerződés általános szerződési feltétel?

http://www.munkajog.hu/rovatok/munkahely/mikor-lesz-a-munkaszerzodes-altalanos-szerzodesi-feltetel

Mi a köze az általános szerződési feltételeknek a munkaszerződésekhez és hogyan jelenik meg az ÁSZF a munkajog világában? ÁSZF-nek minősülhet-e egy munkaszerződés és mikor válik tisztességtelenné a munkaszerződés? Többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ előadásában dr. Nemessányi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára a XI. Magyar Munkajogi Konferencián elhangzott előadásában.

Diplomás fiatalok tízezrei hagyják el az országot

http://www.penzcentrum.hu/karrier/diplomas_fiatalok_tizezrei_hagyjak_el_az_orszagot.1042317.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Számos adat látott már napvilágot a kivándorolt magyarok számáról, így pontosan nem tudhatjuk, hogy hányan dolgoznak már külföldön. Az azonban biztos, hogy több százezren vannak, és leginkább az iskolázott fiatalok hagyják itt az országot. Közülük is leginkább az orvosok és mérnökök, szemben a pedagógusokkal és a jogi végzettségű frissdiplomásokkal.

Hiba lenne, ha London magára haragítaná Kelet-Európát

http://www.stop.hu/kulfold/hiba-lenne-ha-london-magara-haragitana-kelet-europat/1272035/

José Manuel Barroso szerint súlyos hibát követne el a brit kormány, ha a bevándorlás és egyéb európai uniós alapelvek megkérdőjelezésével magára haragítaná közép- és kelet-európai szövetségeseit.

A személyiségi jogok védelmétől a sérelemdíjig

http://munkajog.hu/rovatok/munkahely/a-szemelyisegi-jogok-vedelmetol-a-serelemdijig

A hazai jogtörténetben hatalmas változások mentén alakult ki mai formájára a személyiségi jogok védelme, mire a II. világháború utáni szűk értelmezési lehetőségektől eljutunk az új Ptk.-ban megjelenő sérelemdíjig -mondta Dr. Nádas György, a Debreceni Tudományegyetem egyetemi docens, a XI. Magyar Munkajogi Konferencián elhangzott előadásában. Az előadásból megtudhattuk, mit jelent a sérelemdíj a munkaviszonyban és az is kiderült, hogy a munkavállalók mellett a munkáltató is rendelkezik személyiségi jogokkal, amelynek sérülése esetén akár sérelemdíjat is igényelhet.

KÖZÉLET

Az étolajon csúszott el a magyar mutyi

http://index.hu/gazdasag/2014/10/20/usa_kitiltas_korrupcio_nav_szijjarto_orban_kormany_bunge_kormanykozeli_alapitvany_afacsalas_botrany/

Az Orbán-kormány oroszbarát politikájának és a jogállamiság csorbítását célzó kormányzati intézkedéseknek csak áttételesen van közük ahhoz, hogy magyar közszereplőket, kormányközeli üzletembereket tiltottak ki az Egyesült Államokból.

EGYÉB

Szuperhosszú lesz idén a téli szünet

http://www.penzcentrum.hu/karrier/szuperhosszu_lesz_iden_a_teli_szunet.1042289.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Valószínűleg a legtöbb diák, tanár, sőt, sok szülő is számolja már a napokat, mennyi van még hátra az őszi szünetig. De meddig is tart ez pontosan, és ha már itt tartunk: mikor jön a téli szünet?

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?