Cikkajánló – 2014. október 14.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Nem elég a pénzügyi szigor a gazdaság talpra állítására – Andor

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=180099

Nem elég a pénzügyi szigor a válságból való kilábalásra, a gazdasági kormányzásnak foglalkoztatási és szociális szempontokat is figyelembe kell vennie – mondta az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa egy konferencián Budapesten.

Az Ön fizetésébe is beleszól majd Brüsszel?

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/az_on_fizetesebe_is_beleszol_majd_brusszel.588080.html

Bár az EU-nak nincs semmiféle kompetenciája a bérek meghatározásánál, a keresetek gazdaságra gyakorolt hatásai miatt mégis fontos kérdésként tekint rá. Különösen azért, mert egyre inkább polarizálódnak a fizetések, a közepes szintű munkahelyek száma pedig csökken.

Andor László: nem elég a pénzügy szigor a gazdaság talpra állítása

http://gepnarancs.hu/2014/10/andor-laszlo-nem-eleg-a-penzugyi-szigor-a-gazdasag-talpra-allitasara/

A közfoglalkoztatás átmenetileg, bizonyos helyzetekben szükségszerű, de hosszú távon több a káros hatása, mint az előnye – mondta Pataky Péter.

A közmunkások húzzák le a fizetéseket

http://www.napigazdasag.hu/cikk/25412/

Az idei első félévben a közfoglalkoztatás 80 százalékos bővülése mellett a versenyszférában is számos új munkahely jött létre – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. A második negyedévre a munkanélküliségi ráta 8 százalékra mérséklődött, 20 százalékos ifjúsági munkanélküliségi ráta mellett.

Na ezért nem lesz normális nyugdíja a vendéglátósoknak

http://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/na_ezert_nem_lesz_normalis_nyugdija_a_vendeglatosoknak.1042146.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Hiába teszi ki nagyon nagy részét a borravaló és a szervizdíj a felszolgálók fizetésének, elenyésző azoknak a száma, akik önkéntesen adóznak utána. Sőt, a felszolgálási díj után is sok munkáltató “elfelejti” befizetni a járulékot. Így pedig igen kellemetlen meglepetések érhetik majd a nyugdíjba vonuló vendéglátósokat.

KÖZÉLET

Egymillió magyart etet az Európai Unió

http://index.hu/kulfold/ep/2014/10/13/egymillio_magyart_etet_az_europai_unio/

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az EU a magyar lakosság 11 százalékát támogatja élelmiszerrel, ez közel 1 millió 160 ezer főt jelent.

Folytatni kell a néppárti politikát

http://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/hirek/folytatni-kell-a-nepparti-politikat

Óriási fölénnyel győzött a Fidesz–KDNP a vasárnapi önkormányzati választáson, ez a győzelem pedig az egész országé – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a parlament hétfői plenáris ülésén. A kormányfő a néppárti politika folytatását ígérte, és úgy fogalmazott, ideje magunk mögött hagyni az ideológiák korszakát. 

EGYÉB

Megbüntették a magyarországi diszkontláncot

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/megbuntettek_a_magyarorszagi_diszkontlancot.588089.html

Az ígérttel ellentétben egyáltalán nem volt akciós nyomtató az üzletekben.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az