Cikkajánló – 2014. október 8.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

A korkedvezményes és korengedményes nyugdíjért tüntettek szakszervezetek

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_korkedvezmenyes_es_korengedmenyes_nyugdijert_tuntettek_szakszervezetek.587829.html

A korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjért, valamint a köztisztviselői bérbefagyasztás ellen tüntettek szakszervezetek kedden délután Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt.

Az NGM előtt tüntettek a nyugdíjért

http://www.origo.hu/itthon/20141007-az-ngm-elott-tuntettek-a-nyugdijert.html

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kedden délután azért demonstrál, mivel a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály a közszférában bejelentette a bérstoppot, illetve, december 31-én megszűnik a korkedvezményes nyugdíj. Székely Tamás, az MSZOSZ alelnöke képtelenségnek nevezte, hogy az embereknek, még 65 éves korukban is olyan munkakörökben kell dolgozniuk, amiben az átlagéletkor nem éri el a 65 évet.

Aki nem éri meg a nyugdíjkorhatárt, annyit is ér?

http://nol.hu/belfold/ennyit-ernek-a-legveszelyesebb-munkak-1491025

„A korkedvezményes nyugdíj nem tréfa, tízezrek élete múlik rajta!” – hívták fel a figyelmet a keddi szakszervezeti demonstráció résztvevői; szerintük a veszélyes munkakörökben foglalkoztatottak közül sokan meg sem érik a tényleges nyugdíjkorhatárt.

Pataky Péter: a korkedvezmény nem kegy, nem jótékonyság

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/11539-pataky-peter-a-korkedvezmeny-nem-kegy-nem-jotekonysag

A korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjért, valamint a köztisztviselői bérbefagyasztás ellen tüntettek a szakszervezetek kedden délután Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt.

Fővárosi tüntetés a korkedvezményért – a vasműtől is jelen voltak

http://duol.hu/hirek/fovarosi-tuntetes-a-korkedvezmenyert-a-vasmutol-is-jelen-voltak-1651602

1999 óta október 7-e a Tisztes Munka Világnapja. A szervezett dolgozók akciója.

NGM: a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét

http://inforadio.hu/hirek/gazdasag/hir-672020

A nyugdíjrendszer fenntartható, és a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, valamint tisztes munkát biztosít – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel, arra reagálva, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) a minisztérium előtt tüntetett.

PSZ: senki nem fizeti ki a tanároknak a többletmunkát

http://eduline.hu/kozoktatas/2014/10/7/pedagogus_fizetes_2014_Gallo_Istvanne_XWB13G#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_10_7

Átlagosan 5-12 ezer forinttal kapnak magasabb fizetést októbertől a pedagógusok, ez az emelés azonban nem oldja meg a bérrendszerrel kapcsolatos problémákat – mondta a Klubrádiónak Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Sztrájk vagy megegyezés? – izgalmas napok jönnek a szociális ágazatban

http://vs.hu/kozelet/osszes/sztrajk-vagy-megegyezes-izgalmas-napok-jonnek-a-szocialis-agazatban-1007?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss

Egy éven át tárgyaltak majdnem százezer nagyon rosszul fizetett dolgozó sorsáról, úgy tűnt, egyezségre jutottak, aztán a kormány váratlanul lefújta a megállapodástervezet aláírását, majd ismét váratlanul új tárgyalásra hívta a szakszervezeteket.

Pogácsás szerint értékmentő munkát végeznek a szociális szövetkezetek

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/11533-pogacsas-szerint-ertekteremto-munkat-vegeznek-a-szocialis-szovetkezetek

Értékteremtő munkát végeznek az önkormányzati szervezésű szociális szövetkezetek, amelyek a következő években várhatóan már önálló gazdasági szereplőként is meg tudnak jelenni a piacon és termékeiket akár a nagykereskedelemben is forgalmazni tudják majd – erről a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára beszélt kedden Budapesten.

Jövőre robbanhat az új cafeteriaelem

http://www.origo.hu/gazdasag/20141007-jovore-robbanhat-az-uj-cafeteria-elem.html

A lakáshitel-támogatás január óta cafeteriaelemként adható, és jelenleg a munkáltatók valamivel több, mint 30 százaléka ezzel is segíti dolgozóit. A juttatás öt év alatt összesen ötmillió forinttal, azaz akár havi 83 ezer forinttal járulhat hozzá a dolgozók lakáshitelének törlesztéséhez.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Lakhatás és szakszervezetek konferencia

2023. május 12-én a Szolidáris Gazdasági Központ és a Friedrich Ebert Alapítvány szervezésében került sor a Szakszervezetek a megfizethető és fenntartható lakhatásért című konferenciára, ahol hazai, osztrák, német szakszervezetek és

Podcast a százegyes szobából

Fontosak-e a szakszervezetek a dolgozóknak? Szerintünk nagyon is. Erről és néhány tévhitről beszélgetett a Dvorácskó Balázs a SZEF szervezési titkára és Illés István a MOMSZ elnöke a Podcast a százegyes

A SZEF XXII. Kongresszusa

A SZEF XXII. Kongresszusa 2023. május 13-án elfogadta a 2022. évi pénzügyi beszámolót és a SZEF Szövetségi Tanácsa által beterjesztett 2022. évi szakmai beszámolót, majd elfogadta a 2023. évi költségvetési