Cikkajánló – 2014. október 8.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

A korkedvezményes és korengedményes nyugdíjért tüntettek szakszervezetek

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_korkedvezmenyes_es_korengedmenyes_nyugdijert_tuntettek_szakszervezetek.587829.html

A korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjért, valamint a köztisztviselői bérbefagyasztás ellen tüntettek szakszervezetek kedden délután Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt.

Az NGM előtt tüntettek a nyugdíjért

http://www.origo.hu/itthon/20141007-az-ngm-elott-tuntettek-a-nyugdijert.html

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kedden délután azért demonstrál, mivel a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály a közszférában bejelentette a bérstoppot, illetve, december 31-én megszűnik a korkedvezményes nyugdíj. Székely Tamás, az MSZOSZ alelnöke képtelenségnek nevezte, hogy az embereknek, még 65 éves korukban is olyan munkakörökben kell dolgozniuk, amiben az átlagéletkor nem éri el a 65 évet.

Aki nem éri meg a nyugdíjkorhatárt, annyit is ér?

http://nol.hu/belfold/ennyit-ernek-a-legveszelyesebb-munkak-1491025

„A korkedvezményes nyugdíj nem tréfa, tízezrek élete múlik rajta!” – hívták fel a figyelmet a keddi szakszervezeti demonstráció résztvevői; szerintük a veszélyes munkakörökben foglalkoztatottak közül sokan meg sem érik a tényleges nyugdíjkorhatárt.

Pataky Péter: a korkedvezmény nem kegy, nem jótékonyság

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/11539-pataky-peter-a-korkedvezmeny-nem-kegy-nem-jotekonysag

A korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjért, valamint a köztisztviselői bérbefagyasztás ellen tüntettek a szakszervezetek kedden délután Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt.

Fővárosi tüntetés a korkedvezményért – a vasműtől is jelen voltak

http://duol.hu/hirek/fovarosi-tuntetes-a-korkedvezmenyert-a-vasmutol-is-jelen-voltak-1651602

1999 óta október 7-e a Tisztes Munka Világnapja. A szervezett dolgozók akciója.

NGM: a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét

http://inforadio.hu/hirek/gazdasag/hir-672020

A nyugdíjrendszer fenntartható, és a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, valamint tisztes munkát biztosít – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel, arra reagálva, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) a minisztérium előtt tüntetett.

PSZ: senki nem fizeti ki a tanároknak a többletmunkát

http://eduline.hu/kozoktatas/2014/10/7/pedagogus_fizetes_2014_Gallo_Istvanne_XWB13G#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_10_7

Átlagosan 5-12 ezer forinttal kapnak magasabb fizetést októbertől a pedagógusok, ez az emelés azonban nem oldja meg a bérrendszerrel kapcsolatos problémákat – mondta a Klubrádiónak Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Sztrájk vagy megegyezés? – izgalmas napok jönnek a szociális ágazatban

http://vs.hu/kozelet/osszes/sztrajk-vagy-megegyezes-izgalmas-napok-jonnek-a-szocialis-agazatban-1007?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss

Egy éven át tárgyaltak majdnem százezer nagyon rosszul fizetett dolgozó sorsáról, úgy tűnt, egyezségre jutottak, aztán a kormány váratlanul lefújta a megállapodástervezet aláírását, majd ismét váratlanul új tárgyalásra hívta a szakszervezeteket.

Pogácsás szerint értékmentő munkát végeznek a szociális szövetkezetek

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/11533-pogacsas-szerint-ertekteremto-munkat-vegeznek-a-szocialis-szovetkezetek

Értékteremtő munkát végeznek az önkormányzati szervezésű szociális szövetkezetek, amelyek a következő években várhatóan már önálló gazdasági szereplőként is meg tudnak jelenni a piacon és termékeiket akár a nagykereskedelemben is forgalmazni tudják majd – erről a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára beszélt kedden Budapesten.

Jövőre robbanhat az új cafeteriaelem

http://www.origo.hu/gazdasag/20141007-jovore-robbanhat-az-uj-cafeteria-elem.html

A lakáshitel-támogatás január óta cafeteriaelemként adható, és jelenleg a munkáltatók valamivel több, mint 30 százaléka ezzel is segíti dolgozóit. A juttatás öt év alatt összesen ötmillió forinttal, azaz akár havi 83 ezer forinttal járulhat hozzá a dolgozók lakáshitelének törlesztéséhez.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és