Cikkajánló – 2014. szeptember 30.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Tisztes Munka Világnapján demonstráció

http://www.mszosz.hu/hu/hirek/8-kiemelt-hireink/1699-2014-oktober-7

2014. október 7.-én

A Tisztes Munka Világnapján, a szakszervezetek világszerte olyan rendezvényeket, gyűléseket, munkahelyi tevékenységeket szerveznek, amelyek igazságosabb szabályozásokat, munkafeltételeket követelnek a munkavállalóknak.

Aláírásgyűjtés a korkedvezményes nyugdíjért

http://www.hrportal.hu/hr/alairasgyujtes-a-korkedvezmenyes-nyugdijert-20140929.html

A Magyar Szakszervezeti Szövetség indít aláírásgyűjtést hétfőtől, egy hónapon keresztül, a korkedvezményes nyugdíj megmentéséért, írja a Napi.hu.

__________________

http://adozona.hu/altalanos/Korkedvezmenyes_nyugdij_alairast_gyujtenek__9PNTCM.aspx#rss

__________________

http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/orszagos-alairasgyujtes-a-korkedvezmenyes-nyugdijrendszerert-436319

_________________

http://hvg.hu/gazdasag/20140929_Nyugdij_mentenek_a_veszelyes_munkat_vegzo#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_9_29

_____________________

Közmunkások nélkül olyan rossz a helyzetünk, mint az EU-é

http://www.vg.hu/velemeny/jegyzet/kozmunkasok-nelkul-olyan-rossz-a-helyzetunk-mint-az-eu-e-436177

A világgazdasági válság kirobbanása óta soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliségi ráta Magyarországon, mint idén nyáron. Utoljára 2008 második negyedévében láthattunk 7,6 százalékos munkanélküliséget, azóta viszont minden megváltozott. Az Európai Unió gazdaság nem tud talpra állni, a vállalatok nagyon nehezen vesznek fel új dolgozókat, így a térségben 10 százalék felett áll a munkanélküliség

43 ezer állás szűnt meg Ausztriában, magyaroknak is menniük kellett

http://privatbankar.hu/karrier/43-ezer-allas-szunt-meg-ausztriaban-magyaroknak-is-menniuk-kellett-273115

Rossz volt a munkaerőpiaci helyzet augusztusban Ausztriában, közel 43 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, akárcsak egy évvel ezelőtt, és eközben néhány ezerrel kevesebb külföldit foglalkoztattak. Ám míg egy éve pár százzal több, most hatszázzal kevesebb magyar kapott ott állást. A románok kicsit javítani tudtak.

Ellátásra való jogosultság a biztosítási jogviszony megszűnését követően

http://www.kalkulator.hu/ellatasra-valo-jogosultsag-a-biztositasi-jogviszony-megszuneset-kovetoen-uniqueidRCViWTptZHJ3APwvYnGx99sGPBBrxXu0/?wa=hk10

A társadalombiztosítási ellátások többségének tartama és mértéke a biztosítási idő hosszához (is) kötődik. Például minél hosszabb szolgálati idővel rendelkezik valaki, annál magasabb összegű nyugdíjra számíthat, de legalábbis magasabb összegűre mint az a személy, aki ugyanolyan kereseti viszonyok mellett kevesebb szolgálati idővel rendelkezik.

400 új munkahelyet jelenthet a kipufogógyár

http://www.hrportal.hu/c/400-uj-munkahelyet-jelenthet-a-kipufogogyar-20140929.html

Szijjártó Péter az amerikai BorgWarner képviselőivel együtt hétfőn letette a vállalat zöldmezős beruházásában épülő 15 ezer négyzetméteres oroszlányi kipufogó-alkatrész gyárának alapkövét.

EGYÉB

Befagyasztanák a szociális juttatásokat a britek

http://www.hrportal.hu/c/befagyasztanak-a-szocialis-juttatasokat-a-britek-20140929.html

Két évre be kell fagyasztani a munkaképes korú lakosságnak juttatott szociális ellátások összegét a brit államháztartás további konszolidációja érdekében – mondta hétfőn a brit pénzügyminiszter.

Messze még a Facebook halála: kipróbáltuk az Ellót

http://technet.hir24.hu/tesztek/2014/09/29/messze-meg-a-facebook-halala-kiprobaltuk-az-ello-t/

Kipróbáltuk az internet hipsztereinek legújabb kedvencét, a minimalista, reklámmentes közösségi oldalt. Nagyon más, nagyon modern, nagyon minimalista, és még nagyon nem tudjuk, mire is jó igazán.

Döbbenetes helyzetkép egy ebolakórházból

http://www.origo.hu/tudomany/20140929-ebola-korhaz-sierra-leone-kenema.html

A Sierra Leone-i Kenema állami kórháza személyzet és anyagiak híján is folytatta munkáját az ebola legvadabb tombolása idején.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az