Cikkajánló – 2014. szeptember 8.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA 

64. Bányásznap Kanizsán

http://kanizsaujsag.hu/hirek/21394/64_banyasznap_kanizsan/

A 64. Bányásznap alkalmából a MOL Bányász Szakszervezet és üzemi tanácsai koszorúzási ünnepséget tartottak a Huszti téren lévő Olajbányász emlékműnél. Az emlékmű talapzatánál koszorút helyeztek el az olaj- és gázipari cégek képviselő, valamint Bene Csaba, a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium főigazgatója.

 

Szóhoz jutnak a színházi szakszervezetek?

http://librarius.hu/2014/09/06/szohoz-jutnak-a-szinhazi-szakszervezetek/

És még a zeneművészek és táncművészek is? A Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság közleménye szerint elfogadták a közalkalmazotti szakszervezetek országos és ágazati reprezentativitását. A  Színházi Dolgozók Szakszervezete az előadó-művészet ágazatában ismét reprezentatív szakszervezet lett,  a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete emellett még az alapfokú művészetoktatás ágazatában is.

 

Nő a feszültség a pécsi buszsofőrök körében

http://www.pecsistop.hu/regio/no-a-feszultseg-a-pecsi-buszsoforok-koreben/1261448/

A szakszervezet és a dolgozók is kiállnak a pécsi Tüke Busz Zrt. középvezetője mellett, aki ellen a hét közepén fegyelmi eljárás indult. Úgy tudjuk: egyre többen panaszkodnak a cégnél rossz közérzetre.

 

25 ezret kaptak a megégett napszámosok

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/25_ezret_kaptak_a_megegett_napszamosok/2396874/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

Baks – 5000 forintot kaptak a júliusban megégett roma napszámosok az önkormányzattól, 20 ezret a munkaközvetítőtől. A pórul járt emberek perre készülnek.

 

A tízezer kitántorgó városa

http://www.pecsistop.hu/velemeny/a-tizezer-kitantorgo-varosa/1261660/

A héten kiderült, hogy több mint tízezren hagyták el Pécset az utóbbi két évben; a szakszervezeti vezető feljelenti a polgármestert, egy dolgozót felfüggesztettek a kiállása miatt.

 

A magyarok közel fele szegény valamilyen formában

http://stockportal.hu/index.php/a-magyarok-kozel-fele-szegeny-valamilyen-formaban/

A szegénység mérésének több fajtája van. A jövedelem szempontjából 19% körüli a szegénység. A munkaszegénység 12%-os, míg 37% a különböző fogyasztási, vagyonelemekkel ellátottsági, és váratlan krízis megoldására, vagy luxuskiadásokra képes háztartások szegénysége.

 

KÖZÉLET

Egyre elégedettebbek vagyunk magunkkal

http://www.piacesprofit.hu/tarsadalom/egyre-elegedettebbek-vagyunk-magunkkal/

Egyre többen értékelik jónak Magyarország gazdasági teljesítményét. Még 2013-ban csak a lakosság 6 százaléka vélekedett így, most már 18 százalék szerint jó irányba mennek a dolgok.

 

Úgy jöjjetek, hogy segély itt nem lesz!

http://index.hu/belfold/2014/09/05/ugy_jojjetek_hogy_segely_itt_nem_lesz/

Minden törvényes eszközzel megakadályozzák, hogy érintetté váljanak, fogadkoztak a borsodi települések, amikor május végén megijedtek attól, hogy náluk fognak kikötni a Miskolcról kiköltöztetett emberek.

 

Így gondolkodnak a magyarok a nyugdíjas évekről

http://privatbankar.hu/ongondoskodas/igy-gondolkodnak-a-magyarok-nyugdijas-evekrol-272458

Mi vár ránk nyugdíj után? Kell-e készülnünk a jövőre? Ki fog rólunk gondoskodni? Egyáltalán gondoskodni fog-e rólunk bárki is? A Groupama Garancia Biztosító és a GfK Hungária közös kutatása szerint az emberek többsége tart a jövőtől. A legnagyobb félelmük, hogy nem lesz elegendő bevételük, pedig sok mindenre szeretnének költeni a nyugdíjas években. A többség úgy véli, nagy szükség lenne előtakarékoskodásra.

 

Nagy Navarro Balázsék ezer napja demonstrálnak

http://nol.hu/belfold/nem-tagitanak-1484679

Ezredik napja demonstrál a tisztességes és manipulációmentes közmédiáért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai székháza előtt Nagy Navarro Balázs újságíró, szakszervezeti vezető és a hozzá csatlakozó több aktivista.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós