Cikkajánló – 2014. szeptember 8.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA 

64. Bányásznap Kanizsán

http://kanizsaujsag.hu/hirek/21394/64_banyasznap_kanizsan/

A 64. Bányásznap alkalmából a MOL Bányász Szakszervezet és üzemi tanácsai koszorúzási ünnepséget tartottak a Huszti téren lévő Olajbányász emlékműnél. Az emlékmű talapzatánál koszorút helyeztek el az olaj- és gázipari cégek képviselő, valamint Bene Csaba, a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium főigazgatója.

 

Szóhoz jutnak a színházi szakszervezetek?

http://librarius.hu/2014/09/06/szohoz-jutnak-a-szinhazi-szakszervezetek/

És még a zeneművészek és táncművészek is? A Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság közleménye szerint elfogadták a közalkalmazotti szakszervezetek országos és ágazati reprezentativitását. A  Színházi Dolgozók Szakszervezete az előadó-művészet ágazatában ismét reprezentatív szakszervezet lett,  a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete emellett még az alapfokú művészetoktatás ágazatában is.

 

Nő a feszültség a pécsi buszsofőrök körében

http://www.pecsistop.hu/regio/no-a-feszultseg-a-pecsi-buszsoforok-koreben/1261448/

A szakszervezet és a dolgozók is kiállnak a pécsi Tüke Busz Zrt. középvezetője mellett, aki ellen a hét közepén fegyelmi eljárás indult. Úgy tudjuk: egyre többen panaszkodnak a cégnél rossz közérzetre.

 

25 ezret kaptak a megégett napszámosok

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/25_ezret_kaptak_a_megegett_napszamosok/2396874/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

Baks – 5000 forintot kaptak a júliusban megégett roma napszámosok az önkormányzattól, 20 ezret a munkaközvetítőtől. A pórul járt emberek perre készülnek.

 

A tízezer kitántorgó városa

http://www.pecsistop.hu/velemeny/a-tizezer-kitantorgo-varosa/1261660/

A héten kiderült, hogy több mint tízezren hagyták el Pécset az utóbbi két évben; a szakszervezeti vezető feljelenti a polgármestert, egy dolgozót felfüggesztettek a kiállása miatt.

 

A magyarok közel fele szegény valamilyen formában

http://stockportal.hu/index.php/a-magyarok-kozel-fele-szegeny-valamilyen-formaban/

A szegénység mérésének több fajtája van. A jövedelem szempontjából 19% körüli a szegénység. A munkaszegénység 12%-os, míg 37% a különböző fogyasztási, vagyonelemekkel ellátottsági, és váratlan krízis megoldására, vagy luxuskiadásokra képes háztartások szegénysége.

 

KÖZÉLET

Egyre elégedettebbek vagyunk magunkkal

http://www.piacesprofit.hu/tarsadalom/egyre-elegedettebbek-vagyunk-magunkkal/

Egyre többen értékelik jónak Magyarország gazdasági teljesítményét. Még 2013-ban csak a lakosság 6 százaléka vélekedett így, most már 18 százalék szerint jó irányba mennek a dolgok.

 

Úgy jöjjetek, hogy segély itt nem lesz!

http://index.hu/belfold/2014/09/05/ugy_jojjetek_hogy_segely_itt_nem_lesz/

Minden törvényes eszközzel megakadályozzák, hogy érintetté váljanak, fogadkoztak a borsodi települések, amikor május végén megijedtek attól, hogy náluk fognak kikötni a Miskolcról kiköltöztetett emberek.

 

Így gondolkodnak a magyarok a nyugdíjas évekről

http://privatbankar.hu/ongondoskodas/igy-gondolkodnak-a-magyarok-nyugdijas-evekrol-272458

Mi vár ránk nyugdíj után? Kell-e készülnünk a jövőre? Ki fog rólunk gondoskodni? Egyáltalán gondoskodni fog-e rólunk bárki is? A Groupama Garancia Biztosító és a GfK Hungária közös kutatása szerint az emberek többsége tart a jövőtől. A legnagyobb félelmük, hogy nem lesz elegendő bevételük, pedig sok mindenre szeretnének költeni a nyugdíjas években. A többség úgy véli, nagy szükség lenne előtakarékoskodásra.

 

Nagy Navarro Balázsék ezer napja demonstrálnak

http://nol.hu/belfold/nem-tagitanak-1484679

Ezredik napja demonstrál a tisztességes és manipulációmentes közmédiáért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai székháza előtt Nagy Navarro Balázs újságíró, szakszervezeti vezető és a hozzá csatlakozó több aktivista.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a