Cikkajánló – 2014. szeptember 5.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Hogy áll Magyarország a munkaügyi egyezmények teljesítésével?

http://www.hrportal.hu/hr/hogy-all-magyarorszag-a-munkaugyi-egyezmenyek-teljesitesevel-20140904.html

Újabb nemzeti jelentés készül a legfontosabb ILO egyezmények végrehajtásáról. Minden tagállam vállalja, hogy évenként jelentést készít a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal részére azokról az intézkedésekről, amelyeket azon egyezmények előírásainak az érvényesítése érdekében tett, mely egyezményekhez csatlakozott.

 

Czomba: 205 milliárd jut ifjúsági garanciaprogramra

http://www.hirado.hu/2014/09/04/czomba-205-milliard-jut-ifjusagi-garanciaprogramra/?source=hirkereso

Az unió 15 milliárddal támogatja a programot, a munkaerő-piaci és képzési államtitkár szerint azonban ez az összeg kevés, ezért csoportosítottak “sokkal komolyabb erőket ide”.

 

Elfogadták a közalkalmazotti szakszervezetek országos és ágazati reprezentativitását

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/munkaeropiaci-es-kepzesi-allamtitkarsag/hirek/elfogadtak-a-kozalkalmazotti-szakszervezetek-orszagos-es-agazati-reprezentativitasat

Az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottság (ORMB) augusztus 27-én fogadta el a közalkalmazotti törvény hatálya alá tartozó munkáltatóknál működő szakszervezeti konföderációk és ágazati szakszervezetek országos és ágazati reprezentativitásáról szóló jelentését.

 

Heti egy nap távmunka csökkenti a stresszt

http://www.profession.hu/cikk/20140904/heti-egy-nap-tavmunka/4555

Heti egy nap távol az iroda zajától előnyös lehet mind a munkaadó, mind a dolgozó számára. Mind a dolgozók, mind pedig a munkáltatók egyharmada egyetért abban, hogy ez jó lehetőség lenne, miközben a munkáltatók közel egynegyede gondolja úgy, hogy ehhez további adatbiztonsági és infrastrukturális fejlesztésekre van szükség.

 

Milyen pótlékok járnak a munkavállalónak?

http://munkajog.hu/rovatok/munkaber/milyen-potlekok-jarnak-a-munkavallalonak

A rendkívüli munkavégzésért járó pótlék (túlórapótlék) a munkavállalót rendkívüli munkavégzés esetén a rendes munkabérén felül megillető további ellenérték. A túlórapótléknak több sajátossága is van, ami megkülönbözteti a többi bérpótléktól:

 

Mit fizet a TB munkahelyi balesetnél?

http://ado.hu/rovatok/tb-nyugdij/mit-fizet-a-tb-uzemi-balesetnel

Az egészségbiztosítási ellátások, szolgáltatások keretében üzemi baleset következtében, baleseti egészségügyi szolgáltatás, baleseti táppénz és baleseti járadék vehető igénybe. Baleseti ellátás üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés esetén jár. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mire számíthat, akit üzemi baleset ér.

 

Mire számítanak a magyarok? Mi vár ránk nyugdíj után?

http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/eletbiztositas/mire_szamitanak_a_magyarok_mi_var_rank_nyugdij_utan_.4147.html

Mi vár ránk nyugdíj után? Kell-e készülnünk a jövőre? Ki fog rólunk gondoskodni? Egyáltalán gondoskodni fog-e rólunk bárki is? A Groupama Garancia Biztosító és a GfK Hungária közös kutatása szerint az emberek többsége bizony tart a jövőtől. A legnagyobb félelmük, hogy nem lesz elegendő bevételük, pedig sok mindenre szeretnének költeni a nyugdíjas években. A többség úgy véli, nagy szükség lenne előtakarékoskodásra.

 

Kilencszázezer ember munkahelyét védte meg a kormány

http://magyarhirlap.hu/cikk/4172/Tobb_mint_890_ezren_dolgoznak_mar

A 2013-ban életbe lépett munkahelyvédelmi akció sikerét jelzi, hogy annak révén mára több mint 890 000 ember, köztük mintegy 150 000 fiatal foglalkoztatása valósult meg – közölte a kormányszóvivő csütörtökön a jászberényi Jász-Plasztik Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón.

 

Új gyáregységet épített az olasz Sematic Nyíregyházán

http://profitline.hu/hircentrum/hir/317898/Uj-gyaregyseget-epitett-az-olasz-Sematic-Nyiregyhazan

Robert Zappa az átadáson kiemelte, hogy az új gyáregység létesítéséhez olyan támogatást kapott a cégcsoport Nyíregyháza önkormányzati vezetésétől, amely “még a nyugat-európai városokra sem jellemző”.

 

KÖZÉLET

Mennyiből élnek a magyar egyetemisták?

http://eduline.hu/felsooktatas/2014/9/5/Mennyibol_elnek_a_magyar_egyetemistak_Euros_XSV9E0#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_9_5

Átlagosan havi 85 686 forintból élnek a magyar egyetemisták – derül ki az Eurostudent 2014-es felméréséből. A 22 év alattiaknál ez 56 899 forintot jelent, a 30 év feletti – zömmel munka mellett tanulók – egyetemisták és főiskolások viszont 179 736 forintos bevétellel számolhatnak.

 

IKEA: Magyarországon is jöhet az örök garancia?

http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/ikea_magyarorszagon_is_johet_az_orok_garancia.1041774.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Nem elképzelhetetlen, hogy Németországhoz hasonlóan a magyar IKEA-áruházak is örök garanciát adjanak termékeikre. A Pénzcentrum információi szerint a lakberendezési üzletlánc vizsgálja a garancia kiterjesztését.

 

GAZDASÁG

A kormány az unortodox gazdaságpolitikájának sikerét látja a növekedésben

http://www.vg.hu/velemeny/jegyzet/a-kormany-az-unortodox-gazdasagpolitikajanak-sikeret-latja-a-novekedesben-434567

Magyarország az Európai Unió leggyorsabban növekvő gazdasága volt a második negyedévben, és az év egészében is a legjobbak között lehetünk.

 

Nemzeti italbolt: cáfol a kormány

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/09/04/cafolta-a-kormany-a-nemzeti-italboltokat/

„Az alkoholtartalmú italok kereskedelmének ügyéről a kormány nem tárgyalt, előterjesztés nem készült és nincs a kormány napirendjén.” – válaszolt a kormányszóvivői iroda a 444.hu-nak.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje