Cikkajánló – 2014. szeptember 3.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

A visszajelzések alapján a pedagógusokhoz nem minden kísérleti tankönyv érkezett meg.

http://tv2.hu/musoraink/mokka/157113_a_tanarok_nem_kaptak_meg_a_mintatankonyveket.html

Ma kezdődik a 2014/2015-ös tanév, több ezer gyerek indul iskolába. Az oktatás területén több változás is várható, és emiatt több probléma is felmerült az elmúlt napokban. Bevezették az elektronikus naplót – ami nem volt mindenhol zökkenőmentes –, új tankönyvek érkeztek az iskolákba, és a kormány újra emelni fogja a pedagógusok bérét. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, a kormány elhatározta a pedagógusok bérét, amit 2017-ig részletekben teljesítenek.

 

Így vesztette el 363 ezer magyar az állását

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_vesztette_el_363_ezer_magyar_az_allasat.586098.html

Meglepő módon az ezredforduló óta nem a nagy gazdasági válság évei alatt jelentették be a legtöbb csoportos leépítést a Magyarországon működő cégek – igaz, a legtöbb elküldött munkavállaló ehhez az időszakhoz kötődik.

 

Több mint nyolcszázezren igényelték a kedvezményt

http://www.napigazdasag.hu/cikk/21872/

Egyre több munkáltató él a munkahelyvédelmi akcióterv biztosította járulékkedvezményekkel. Az idei első hat hónapban közel felével nőtt az igénylők köre éves alapon.

 

Így számolható el a munkába járás

http://ado.hu/rovatok/szamvitel/igy-szamolhato-el-a-munkaba-jaras

A munkába járással kapcsolatos költségek megtérítésével szinte minden munkáltató találkozik. Írásunk célja a legfontosabb szabályok bemutatása, így többek között a munkába járás és a hivatali üzleti utak elhatárolása.

 

Nyolcezer fogyatékkal élő ember továbbfoglalkoztatása biztosított

http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/nyolcezer-fogyatekkal-elo-ember-tovabbfoglalkoztatasa-biztositott-434404

Egy évvel, a jövő esztendő végéig meghosszabbítják a súlyosan fogyatékos emberek foglalkoztatását célzó úgynevezett szociális támogatási szerződéseket – derül ki egy friss kormányrendeletből.

 

Amikor munkavégzés nélkül is jár a munkabér

http://hvg.hu/gazdasag/20140902_Amikor_munkavegzes_nelkul_is_jar_a_munkab#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_9_2

Milyen orvosi vizsgálat, haláleset, bírósági, hatósági ügyintézés esetén illeti meg a munkavállalót munkabér, távolléti díj, illetve más díjazás? Az Adózóna mutatja a részleteket.

 

Óriási összegből építenek gyárat a kínaiak Borsodban

http://mno.hu/gazdasag/oriasi-osszegbol-epitenek-gyarat-a-kinaiak-borsodban-1245567

Mintegy 30 milliárd forintos beruházással Kazincbarcikán építi fel európai citromsavgyárát a kínai RZBC vállalatcsoport, amely ezzel 165 embernek teremt munkahelyet.

 

KÖZÉLET

Leáll szeptemberben a 3-as metró

http://valasz.hu/itthon/leall-szeptemberben-a-3-as-metro-103830

Három szeptemberi hétvégén nem közlekednek a 3-as metró szerelvényei a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között, helyettük pótlóbuszok viszik az utasokat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

 

Késik a kancellária-rendszer bevezetése

http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-663407

Kancellárok nélkül indult a tanév a felsőoktatásban. A kormány korábbi tervei szerint szeptember elsején már munkába kellett volna állniuk a kancellároknak, de a kiválasztási eljárás elhúzódása miatt valószínűleg csak októberben nevezik ki őket.

 

GAZDASÁG

Ezermilliárd forintot öntenek a gazdaságba Matolcsyék

http://figyelo.hu/cikkek/408897-rovidhir—mnb–ezermilliard-forintra-no-a-novekedesi-hitelprogram-masodik-szakaszanak-keretosszege

Az eddigi kétszeresére, ezermilliárd forintra nő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított növekedési hitelprogram (nhp) második szakaszának keretösszege – közölte a központi bank kedden az MTI-vel.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?