Cikkajánló – 2014. augusztus 12.

Nem megyünk táppénzre

http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/nem-megyunk-tappenzre-433077

Négy éve még 27, tavaly már csak 24 napot volt táppénzen egy magyar munkavállaló. Csökkent a betegállományban lévők aránya és száma is, nem beszélve a táppénzkiadásokról, amelyek az utóbbi három évben húszmilliárddal apadtak.

5-7 év lehet a 3-as metró felújítása

http://www.atv.hu/videok/video-20140812-5-7-ev-lehet-a-3-as-metro-felujitasa

Az ATV Start vendége Gulyás Attila elnök, VTDSZSZ.

 

Hiba volt az államosítás

http://www.atv.hu/videok/video-20140808-gallone-nem-volt-jo-otlet-az-allamositas

Ha csak egy emberrel fordul elő, az is nagy baj – ezt Galló Istvánné mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy az újsághírek szerint nem fizette be a TB-t egyik alkalmazottja után a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

 

Munkanélküliség, mint a legnagyobb gond

http://www.haon.hu/munkanelkuliseg-mint-a-legnagyobb-gond/2615555?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+haon%2Fmegye+%28Hajd%C3%BA+Online+Megyei+h%C3%ADrek%29

Elkészült Magyarország több mint háromezer településének helyi esélyegyenlőségi programja – jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára korábban.

 

Mi a helyzet az ifjúsági garanciaprogram pénzével?

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mi_a_helyzet_az_ifjusagi_garanciaprogram_penzevel_itt_a_kormany_valasza.585117.html

A kormány nem tudott élni a 30 milliárd forintos uniós forrás lehívásának lehetőségével, amellyel csökkenthetné a fiatalok munkanélküliségét és elvándorlását – derült ki egy írásbeli képviselői kérdésből, amely azt firtatta a kormány miért késlekedik az ifjúsági garanciaprogram kidolgozásával. Tállai András államtitkár válaszából kiderül: ez a pénz nem vész el, de csak töredéke a kormány tervezett intézkedéseinek.

 

Rétvári: cél, hogy egy magabiztosabb generáció nőjön fel

http://www.hirado.hu/2014/08/12/br-retvari-cel-hogy-egy-magabiztosabb-generacio-nojon-fel/?source=hirkereso

Az államtitkár szerint az államnak segítenie kell a fiatalok itthon maradását, munkába állását, képzését. Mindemellett segíteni kell azt is, hogy közösséget teremtsenek – mondta Rétvári Bence a közrádióban.

 

Ennyi magyar dolgozik ma az Egyesült Királyságban

http://www.origo.hu/itthon/20140811-nem-csokken-a-kulfoldon-munkat-kereso-magyarok-szama.html

Évről-évre több magyar próbál az Egyesült Királyságban munkát, megélhetést találni. Ha egy millióan nincsenek is, a hivatalosan statisztika szerint 2002 és 2013 között összesen 143.678 magyar állampolgár kért társadalombiztosítási számot a szigetországban ahhoz, hogy ott munkát tudjon vállalni.

 

A női munkavállalók helyzete a munkaerőpiacon

http://www.munkajog.hu/rovatok/napi-hr/a-noi-munkavallalok-helyzete-a-munkaeropiacon

Mostanában úton útfélen botlok bele a mesékbe, mindenekelőtt a népmesékbe – amelyeket gyermekeinknek olvasunk fel egy-egy borongós estén – az interkulturális HR és a munkajogi különbözőségeken való elmélkedés, kollégákkal való beszélgetések kapcsán. Amennyiben a mesékből tanultak hatnak a későbbiekben az igazságérzetünkre, a jutalmazó és szankcionáló gyakorlatra, a javadalmazási mechanikákra és egészében véve a HR-kultúra alakulására – márpedig, ha kellő távolból szemléljük a kérdést, nevezetesen egymástól ­kellő távolságban lévő kultúrákat hasonlítunk össze, akkor azt találjuk, hogy mint a szocializáció része, igenis van összefüggés – , miért ne hatna a mese arra is, hogy hogyan kezeljük a női avagy férfi mivoltunkat a társadalmi életünk során.

 

Hiányzó munkáskezek

http://nepszava.hu/cikk/1030026-hianyzo-munkaskezek

Tavaly csaknem 121 ezer munkavállalót kölcsönöztek ki, ami ötödével haladta meg az egy évvel korábbit. A szakma idei első féléves tapasztalatai szerint mivel 2014-ben is töretlenül nő a foglalkoztatók létszámigénye, így a kölcsönzöttek száma elérheti a 140 ezret.

 

Több diák keres, mint amennyi hely van

http://www.metropol.hu/mellekletek/allasoktatas/cikk/1217017

Míg a jelek szerint a szezonmunkák iránt érdeklődők is leginkább online keresgélnek, a munkáltatók egyéb megoldásokat, például a diákszövetkezeteket részesítik előnyben.

 

Egyre csak zuhan a forint

http://nepszava.hu/cikk/1029979-egyre-csak-zuhan-a-forint

Tovább esett a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon hétfő délelőtt.

 

Új munkahelyek százait kínálja a Waberer’s

http://mno.hu/gazdasag/uj-munkahelyek-szazait-kinalja-a-waberers-1241792

Újabb 400 gépjárművezetőt vesz fel a Waberer’s csoport azt követően, hogy az év első felében már végrehajtott egy több száz fős létszámfejlesztést; az egy szerelvényre jutó sofőrök számának emelkedésével nő a pilóták pihenésre fordítható ideje is – közölte a közúti fuvarozó társaság hétfőn az MTI-vel.

 

Az RTL befizeti a reklámadót, de beperli a kormányt

http://nol.hu/belfold/az-rtl-befizeti-a-reklamadot-1479611

Az RTL Klub határidőre, augusztus 20-ig befizeti a reklámadó első részletét, de a cég luxemburgi központjában már folyamatban vannak az előkészületek arra, hogy jogi lépéseket indítsanak hazai és nemzetközi bírósági fórumokon a különadó miatt.

 

Már nincs mínuszban az infláció

http://nol.hu/gazdasag/inflaciuo-1479645

Megtört a három hónapja tartó negatív sorozat: júliusban már az árak emelkedését mérte a Központi Statisztikai Hivatal. Kimutatásuk szerint a fogyasztói árak egy egy évvel korábbinál a 0,1 százalékkal voltak magasabbak.

Kapcsolódó cikk: http://mno.hu/gazdasag/itt-a-fordulat-az-inflacioban-1241915

 

Az OTP óriásit bukik Matolcsyék miatt

http://nol.hu/gazdasag/az-otp-oriasit-bukik-matolcsyek-miatt-1479563

Az eddig kalkulált 137-147 milliárddal szemben 218 milliárd forintot fizethet vissza ügyfeleinek az OTP amiatt, mert a Magyar Nemzeti Bank a bankokétól eltérő metodika alapján számíttatná ki, mennyi jár az adósoknak az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések után.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?