Cikkajánló – 2014. augusztus 7.

Vasmű: alapanyag finanszírozás kormányzati közreműködéssel

http://duol.hu/hirek/fel-a-kohora-1638531

Továbbra sincs béke az Ukrajna keleti régiójában. Mindez jelentősen befolyásolhatja az ISD Korporáció tevékenységét. Dunaferr nagyolvasztóinak alapanyag ellátása kulcskérdéssé vált.

 

KSH – Helyzetkép a kisgyermekek napközbeni ellátásáról, 2013 – Kötelezettségek, lehetőségek, tények

http://www.bddsz.hu/node/613#.U-IXTqM6C3k.facebook

Hazánkban 2013-ban a 3 évesnél fiatalabb gyermekek 16,2 százaléka járt napközbeni ellátást biztosító intézménybe. Az ellátások diferzifikálásával együtt bővült az intézményi kínálat, javult az országos lefedettség, ugyanakkor a szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés elve továbbra sem tud teljes mértékben érvényre jutni.

 

Ezek a legszegényebb és leggazdagabb járások Magyarországon

http://www.vg.hu/gazdasag/ezek-a-legszegenyebb-es-leggazdagabb-jarasok-magyarorszagon-432703

A rendszerváltozást követő társadalmi és gazdasági folyamatok mára teljesen átformálták hazánkat. Magyarország sok szempontból két részre szakadt: egy fejlett, az EU fejlettebb területeihez minden téren egyre inkább kötődő és ahhoz gazdaságilag és társadalmilag is felzárkózó térségre, mely a fővárost és környékét valamint az ország északnyugati részét foglalja magába.

 

Ebből olyan gyenge forint lehet, mint még soha

http://index.hu/gazdasag/2014/08/06/forint_317/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

Lendületesen halad a forint az új mélypontok felé: most már alig több mint 1 százaléknyi gyengülés hiányzik ahhoz, hogy euróban számolva annyira keveset érjen pénzünk, mint még soha. Most kire vagy mire legyen mérges a nyaralásra induló, a benzint vásárló, a devizahitelt fizető? Összeszedtük.

 

Folytatódik a tanárok minősítése

http://magyarhirlap.hu/cikk/2260/Folytatodik__a_tanarok_minositese

Újabb harmincezer pedagógus érhet el magasabb szakmai és egyúttal fizetési besorolást 2015-ben. A minősítésben részt vevőknek november végéig kell összeállítaniuk portfóliójukat.

 

A dolgozók hangulata is kihat a cégértékre

http://www.napigazdasag.hu/cikk/19687/

Számos országban a magasabb munkavállalói elégedettséget a jövőbeli magasabb megtérüléssel asszociálják, azonban ez nem feltétlenül van így. Az, hogy a dolgozói közérzet javítására fordított többletkiadás mennyire előnyös a vállalat számára, erőteljesen függ az intézményi kontextustól. 

 

Nem sokat tettek az egymillió munkahelyért a kormány barátai

http://www.mfor.hu/cikkek/Nem_sokat_tettek_az_egymillio_munkahelyert_a_kormany_baratai.html

A közel 50 stratégiai partner eddig csak kicsivel több munkahelyet teremtett, mint amennyi megszűnt részükről – derül ki egy írásbeli parlamenti válaszból.

 

Harcok a területalapú támogatásért

http://magyarhirlap.hu/cikk/2331/Harcok_a_teruletalapu_tamogatasert

Sokan bírálták az utóbbi napokban, hetekben a kormány döntését, amely alapján az ezerkétszáz hektár feletti birtokkal rendelkező gazdaságoktól megvonják az európai uniós területalapú támogatást. Az így megspórolt pénzeket vidékfejlesztési célokra fordítanák. A termelői szövetkezetek között megoszlanak a vélemények, az ellenzék támad.

 

Újra lehet fejlesztési adókedvezményt igényelni

http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/ujra-lehet-fejlesztesi-adokedvezmenyt-igenyelni-432637

Habár az Európai Bizottság meglehetősen későn, csak június 17-én tette közzé a 2014-2020-ig terjedő költségvetési időszakra vonatkozó új támogatási szabályokat, a hazai kormányzat gyorsan reagált a változó uniós szabályozási környezethez és a fejlesztési adókedvezményről szóló kormányrendelet 2014. július 18-ai hatályba lépésével újra lehet fejlesztési adókedvezményt igényelni a beruházásokhoz.

 

Adómentes utalványok?

http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/adomentes-utalvanyok-432634

Mikor a munkavállalók motiválása, anyagi ösztönzése kerül szóba, a munkáltatói oldal alapvető célja, hogy a lehető legkisebb költségnövekedés mellett biztosítsa a lehető legnagyobb nettó jövedelememelést a munkavállalók számára.

 

Így néz ki a győri Audi számokban

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/igy_nez_ki_a_gyori_audi_szamokban.584926.html

Tizenegyezer fölé emelkedett az Audi Hungaria Motor Kft. létszáma – tájékoztatta a társaság szerdán az MTI-t.

 

Közterület-felügyelő veszélyességi pótléka

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/10881-kozterulet-felugyelo-veszelyessegi-potleka

 Az egészségkárosító kockázat fennállásának megállapítása olyan szakkérdés, amit csak szakértői bizonyítás alapján lehet eldönteni. A közszolgálati jogviszonnyal kapcsolatos költségek megtérítésének feltétele, hogy a köztisztviselő igazolja azt, hogy az általa érvényesíteni akart költség ténylegesen felmerült és az milyen mértékű volt. A Kúria honlapján olvasható az alábbi jogeset – írja a munkajog.hu.

 

Belefulladnak a bírák a devizahitel-perekbe

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/belefulladnak_a_birak_a_devizahitel-perekbe.584966.html

Tarthatatlan határidők, elképesztő irat- és munkamennyiség vár a bankok devizahiteles-beadványaival foglalkozó bírákra a Népszabadság mai írása szerint.

 

Kéretlen prókátorok a Norvég Alap körül

http://nepszava.hu/cikk/1029604-keretlen-prokatorok-a-norveg-alap-korul

A vs.hu információi szerint, – melyet az érintett nem is tagadott, – egy Tényi István nevű V. kerületi fideszes képviselő jelentette fel az Ökotárs Alapítványt költségvetési csalás miatt, ám a rendőrség sikkasztás gyanújával indított nyomozást. Az Ökotárs osztja el a Norvég Támogatási Alap civil szervezeteket támogató forrásait.

 

Heim Péter: tartósan alacsony kamattal 330 forint is lehet az euró

http://figyelo.hu/cikkek/407764-heim-peter–tartosan-alacsony-kamattal-330-forint-is-lehet-az-euro

Nem hiszek abban, hogy a bankot kitekerjük valakinek a kezéből olcsón, belenyomunk valamilyen állami üzletet, s akkor szépen lesz nyereség, nyilatkozta a Figyelőnek Heim Péter. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint ha nem olyan bankáraink lesznek, akiknek kellő szakmai tudásuk és nemzetközi ismereteik vannak, hanem zárt világban gondolkodnak, akkor az ország versenyképtelen lesz.

 

Tízezernél több orvos, ápoló hagyta itt az országot

http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/tizezernel-tobb-orvos-apolo-hagyta-itt-az-orszagot-432748

Nyolcezernél is több orvos és fogorvos, valamint több mint két és félezer ápoló, szülésznő ment külföldre az elmúlt hét és fél évben Magyarországról. A gyógyszerészeket és az egyéb egészségügyi dolgozókat is beleszámítva azonban összességében még ennél is többen hagyták itt a magyar egészségügyet.

 

Egymillió regisztrált magyar munkavállaló – Angliában

http://www.hirhatar.hu/hir/egymillio-regisztralt-magyar-munkavallalo-angliaban

Visszafordíthatatlan az elvándorlás? Meghaladta az egymilliót az Angliában munkát vállaló magyarok száma. A Social Security Office által belső használatra készített tanulmány szerint a 2013-as évben már több mint egymillió-háromszázezer magyar rendelkezett az Angliában munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási számmal. Idén ez a szám az első négy hónapban több mint hetvenezerrel nőtt és minden hónapban rekordot dönt.

 

Hogyan térjünk vissza a munkába kihagyás után?

http://computerworld.hu/computerworld/hogyan-terjunk-vissza-a-munkaba-kihagyas-utan.html

Az álláskeresés idejének talán legeredményesebb kihasználási módja, ha naprakész szintre hozzuk a szakmai tudásunkat, vagy informatikai ismeretekkel bővítjük a már meglévő kompetenciákat.

 

Mol-közelben a hazai Lukoil-kutak

http://nol.hu/gazdasag/mol-kozelben-a-hazai-lukoil-kutak-1478415

A piacon mindeddig ismeretlen Norm Benzinkút Kft. veszi meg a Lukoil 75 magyar és 19 szlovák benzinkútját – derül ki a Lukoil internetes oldalán hétfőn közzétett közleményből. Az orosz cég 44 cseh kútját közben ezzel egy időben a Mol szerezte meg, ám itthon és Szlovákiában sem vásároltak újabb egységeket.

 

Mínuszokat hoz az orosz piac

http://www.vg.hu/vallalatok/energia/minuszokat-hoz-az-orosz-piac-432744

Körülbelül 35 milliárd dollárnyi amerikai és európai uniós befektetést érinthetnek Oroszországban az ország ellen elrendelt szankciók a Russia Today szerint. A Mol ottani projektjein folyó munkát nem akadályozná, ha nem érkeznének az országba nyugati olajipari berendezések

 

Oroszország visszaüt: korlátozzák a mezőgazdasági termékek importját

http://vs.hu/oroszorszag-visszaut-korlatozzak-mezogazdasagi-termekek-importjat-0806?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss

A korlátozó intézkedés azokat az országokat érinti, amelyek korábban szankciókat hoztak Oroszország ellen.

 

Gazdasági válság jöhet Finnországban

http://www.mfor.hu/cikkek/Gazdasagi_valsag_johet_Finnorszagban.html

A finn miniszterelnök szerint előfordulhat, hogy az ukrán válság kapcsán Oroszország ellen hozott uniós szankciók következtében Finnországnak gazdasági válsággal kell szembenéznie.

 

Az 5 legnagyobb önéletrajz baki

http://www.profession.hu/cikk/20140806/az-legnagyobb-oneletrajz-baki/4482

Íme az önéletrajzokban található leggyakoribb hibák és azok megoldásai! Ingyenes online sablontervezőt és helyesírási keresőt is ajánlunk hozzá.

 

Budapestiek: jön a ferdén tolatva parkolás!

http://mno.hu/belfold/budapestiek-jon-a-ferden-tolatva-parkolas-1240818

Kiterjeszti a ferdén tolatva parkolást a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros több kerületében.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje