Cikkajánló – 2014. augusztus 5.

A kirúgott szakszervezeti vezetőért tüntettek

http://nol.hu/belfold/szokatlan-szakszervezeti-osszefogas-a-hankook-ellen-1478097

Szokatlanul széleskörű összefogással tiltakoztak a szakszervezetek Hankook dunaújvárosi gyára előtt a dél-koreai cég személyzeti politikája ellen.

Szakszervezetek tiltakoztak a Hankook rácalmási gyáránál

http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1214845

A Hankook Tire Magyarország Kft.-nél tapasztalt munkavállalói jogtalanságok ellen tiltakozott több, országos szakszervezeti tömörülés hétfőn, a gumigyártó cég rácalmási telephelye előtt.

http://magyarhirlap.hu/cikk/2118/Szolidaritas_a_Hankook_dolgozoival_az_MSZF

http://index.hu/gazdasag/2014/08/04/hankookgate/

http://hvg.hu/kkv/20140804_Szazak_tuntettek_a_Hankook_racalmasi_gyar#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_8_4

http://www.vg.hu/vallalatok/a-hankook-racalmasi-gyaranal-tiltakozott-tobb-szakszervezet-432542

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=177474

 

Hallgassa meg

http://www.napigazdasag.hu/cikk/19437/

http://www.ma.hu/belfold/221106/Szakszervezetek_tiltakoztak_a_Hankook_racalmasi_gyaranal?place=srss

http://www.hirado.hu/2014/08/04/szakszervezetek-tiltakoztak-a-hankook-racalmasi-gyaranal/?source=hirkereso

http://www.mon.hu/szakszervezetek-tiltakoztak-a-hankook-racalmasi-gyaranal/2610957?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mon%2Forszagos+%28Magyar+Online+Orsz%C3%A1gos%29

 

BRDSZ-BÉT munkavállalói oldal javaslatai

http://www.tuzoltoborze.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=18122;brdsz-bet-munkavallaloi-oldal-javaslatai&catid=94;erdekvedelem&Itemid=163

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

Tájékoztatom a BÉT Munkavállalói oldal egységes álláspontjáról (kivéve TMRSZ) a Közszolgálati életpályamodell kérdésében, melyben az általunk legfontosabbnak ítélt javaslatokat fogalmaztuk meg.

 

Csoda, hogy még dolgoznak a közszférában

http://index.hu/gazdasag/defacto/2014/08/04/csoda_hogy_meg_dolgoznak_a_kozszferaban/

Egy közszférában dolgozó bére 2006-ban még 12 százalékkal magasabb, 2012-ben már 30 százalékkal alacsonyabb volt, mint egy hozzá hasonló, versenyszférában dolgozó bére. A diplomások között 40 százalék volt a közszféra bérhátránya 2012-ben. Nem csoda, hogy orvosaink elmennek, tanáraink pályát váltanak.

 

Szakszervezet javítaná az utazók kedélyeit

http://www.pecsistop.hu/regio/szakszervezet-javitana-az-utazok-kedelyeit/1255561/

Rendhagyó kezdeményezéssel állt elő a pécsi busztársaság szakszervezete. Idehaza egyedülálló módon úgy védené a munkavállalók érdekeit, hogy népszerűsíti őket, közelebb hozná a közlekedésben résztvevőket, így csökkentve a rosszízű konfliktusok számát.

 

Kiszámítható életpályát ajánlanak

http://www.honvedelem.hu/cikk/45611

A regisztrált álláskeresők részére kínál munkalehetőséget a Magyar Honvédség. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai a nyár folyamán a munkaügyi kirendeltségeken tájékoztatják az érdeklődőket a szerződéses katonai szolgálat feltételeiről. Bács-Kiskun megyében eddig több mint százötvenen töltöttek ki regisztrációs lapot.

 

Adómentes utalványok: csak óvatosan!

http://www.munkajog.hu/rovatok/munkaber/adomentes-utalvanyok-csak-ovatosan##

Az adómentes utalványok kezdetben csak az ismerősök között kezdtek el gazdát cserélni, de gyorsan kialakultak ennek intézményesített formái is. Az év eleji törvénymódosítás a visszaváltható, pénzzé tehető utalványok körét kizárta mind az adómentes, mind a kedvezményes adózási körből. Az esetleges NAV-ellenőrzések során ezentúl kiemelt figyelmet fordítanak eme juttatásokra – írja az RSM DTM blogja.

 

Fél éve nem fizet társadalombiztosítási járulékot a KLIK

http://www.atv.hu/belfold/20140804-fel-eve-nem-fizet-tarsadalombiztositasi-jarulekot-a-klik

A tanár az orvosnál tudta meg, hogy állami munkáltatója február óta nem jelentette be és nem is fizet.

 

A hosszú távú munkanélküliség mentálhigiénés problémákat okoz

http://oxox.hu/2014/08/01/a-hosszu-tavu-munkanelkuliseg-mentalhigienes-problemakat-okoz/

Ha munkanélküli vagy, depressziós leszel. Ha depressziós vagy, nem kapsz munkát.

 

Itt vannak a friss számok, ennyiből dübörög a közmunka!

http://www.mfor.hu/cikkek/Itt_vannak_a_friss_szamok__ennyi_penzbol_duborog_a_kozmunka.html

Időarányosan idén kevesebb pénz jut egy fő munkavállalásának támogatására az aktív foglalkoztatáspolitikai eszközökből, mint 2013-ban – derül ki egy írásbeli parlamenti válaszból.

 

Nem sok munkahelyet hoztak a kormány barátai

http://index.hu/gazdasag/2014/08/04/strategiai_szovetseg/

Egyelőre nem lendült fel a munkahelyteremtés a kormány stratégiai megállapodásainak hatására. Hiába írt alá Szijjártó már 48 céggel megállapodást, a baráti vállalatoknál kisebb mértékben nőtt a létszám, mint a versenyszféra egészében. Az Audira nem lehet panasz, a komáromi Nokia viszont sokat ront az összképen, és a nagy elbocsátások majd még most jönnek.

 

Lassan javul a munkaerő-kölcsönzés trendje

http://www.mfor.hu/cikkek/Lassan_javul_a_munkaero_kolcsonzes_trendje.html

Még mindig jóval a gazdasági válság évei előtt tapasztalt szintek alatt pang a munkaerő-kölcsönzés piaca, a mobilitásra inkább csak vidéken van hajlandóság – írja keddi cikkében a Napi Gazdaság.

 

Bámulatos az a teljesítmény a minisztériumban

http://szeged.hu/magyarorszag/23228-bamulatos-az-a-teljesitmeny-a-miniszteriumban.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Nem szívesen, csak egy elvesztett pert után adta ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a trafikpályázatokról szóló iratokat. Pedig azokból az derül ki, hogy a világ legnagyobb munkabírású minisztériumi alkalmazottak éppen Magyarországon dolgoznak.

 

Vállalkozóvá válást elősegítő támogatások

http://orientpress.hu/131534

A Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ pályázatot hirdet álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra. A tőkejuttatás és a legfeljebb hat hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő támogatás, valamint a szaktanácsadás költségeinek megtérítése együttesen és külön-külön is nyújthatóak.

 

KSH: júniusban 3,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

http://inforadio.hu/hirek/gazdasag/hir-657119

A kiskereskedelmi forgalom volumene 3,8 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – jelentette kedden a forgalomra vonatkozó első becslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 

Most vizsgázik élesben az Orbán-Putyin kapcsolat

http://www.szabadfold.hu/gazdanet/most_vizsgazik_az_orbanputyin_kapcsolat

Szinte napról napra várhatjuk, hogy Oroszország mikor vezet be újabb gazdasági szankciókat válaszlépésként az EU és az USA által bevezetett embargókra. A magyar agrárgazdaság igencsak megsínylené az orosz döntést, ahogy megroppant 1998-ban is, az orosz gazdasági és pénzügyi válság idején.

 

L. Simon: változhat a reklámtörvény

http://vs.hu/l-simon-valtozhat-reklamtorveny-0805?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Napi Gazdaságnak adott interjút. Az internetes tartalomszolgáltatókról van szó. Azt is mondta, az RTL Klubot nem félti.

 

Csapás a falvakra, a gazdaságokra

http://mno.hu/magyar_nemzet_gazdasagi_hirei/csapas-a-falvakra-a-gazdasagokra-1240756

Kegyelemdöféssel ér fel az elmaradott északi megyék falvainak a kormány területalapú támogatásokat érintő döntése – mutatott rá lapunk megkeresésére Horváth Gábor, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkára.

 

Jogszabály-módosítással lehet az államé az MVM

http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/hirek/jogszabaly-modositassal-lehet-az-allame-az-mvm

A parlament ősszel egy olyan jogszabály-módosítást fogadhat el, amely lehetővé teszi, hogy az MVM Zrt. százszázalékos állami tulajdonba kerülhessen – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Napi Gazdaságnak.

 

Gyorssegélyt kaptak az adós kórházak

http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/gyorssegelyt-kaptak-az-ados-korhazak-432554

A napokban kapták-kapják meg, de a hónap végére már el is kell költeniük a kórházaknak azt az összesen csaknem 12 milliárd forintos gyorssegélyt, amit az Egészségbiztosítási Alap céltartalékából engedélyezett kifizetni számukra a kormány. A fel nem használt pénzt vissza kell utalni a költségvetésnek. Az elszámolásokat a korábbiakhoz …

 

Népszerű a cafeteriás hiteltörlesztés

http://nol.hu/gazdasag/nepszeru-a-cafeterias-hiteltorlesztes-1478227

Bekapcsolódtak a munkaadók a dolgozók hiteltörlesztésébe, az utóbbi hetekben több foglalkoztató is pénzt utalt a bankoknak. A jelenség már az ősszel tömegessé válhat.

 

Kivonul a Lukoil Magyarországról

http://hvg.hu/kkv/20140805_Kivonul_a_Lukoil_Magyarorszagrol

Az orosz vállalat csehországi kúthálózatának megvásárlását hétfőn jelentette be a Mol. A Lukoil kivonul Magyarországról és Szlovákiából is.

 

Mi szerepeljen a munkaszerződésben?

http://ado.hu/rovatok/munkaugyek/mi-szerepeljen-a-munkaszerzodesben

A munkáltató és munkavállaló között létrejövő munkaviszony alapja a munkaszerződés. Az RSM DTM blog legfrissebb bejegyzésében összefoglalta, hogy az új Mt. szerint a munkaszerződésnek milyen kötelező tartalmi elemei vannak.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?