Cikkajánló – 2014. július 31.

Tiltakozó akciót szervez a Hankook ellen a szakszervezet

http://www.origo.hu/gazdasag/20140729-tiltakozo-akciot-szervez-a-hankook-ellen-a-szakszervezet.html

Augusztus 4-re tiltakozó akciót szervez a Hankook módszerei ellen a vegyipari szakszervezeti szövetség – jelentette be Székely Tamás. A VDSZ elnöke szerint a helyi érdekképviseleti vezető kirúgása volt az utolsó csepp a pohárban.

 

Indulnak az elbocsátások a rezsicsökkentés miatt?

http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/indulnak-az-elbocsatasok-a-rezsicsokkentes-miatt-432264

A rezsicsökkentést okolta a közműszolgáltatóknál tapasztalt elbocsátások miatt a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

230 ezer közmunkást foglalkoztatnának telente

http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/230-ezer-kozmunkast-foglalkoztatnanak-telente-432253

Az előző hónap 20-i adatai alapján mintegy 130 ezer fő volt a közfoglalkoztatottak száma – nyilatkozta lapunknak az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára.

 

Megszólaltak a rezsiharc áldozatai

http://index.hu/video/2014/07/30/rezsiharc_sajttaj/

A szakszervezet szerint jönnek a leépítések, az energiaszolgáltatók már így is veszteségesek a rezsicsökkentés miatt.

 

Elbocsátások kezdődtek a rezsicsökkentés miatt

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=177307

A rezsicsökkentést okolta a közműszolgáltatóknál tapasztalt elbocsátások miatt a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke.

 

Közleményben kutyázza Székely Tamás szakszervezeti vezetőt a rezsibiztos

http://www.hrportal.hu/c/kozlemenyben-kutyazza-szekely-tamas-szakszervezeti-vezetot-a-rezsibiztos-20140730.html

Az Országgyűlés rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának fideszes vezetője szerint Székely Tamás a baloldal álszakszervezeti vezetője. Mindezt azért, mert a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke sajtótájékoztatóján a rezsicsökkentést okolta a közműszolgáltatóknál tapasztalt elbocsátások miatt.

 

Jó irányba megy a munkaerőpiac

http://gazdasagiradio.hu/cimlap/jo-iranyba-megy-a-munkaeropiac-1789

Bár a számok javulgatnak, azért a kép még mindig egy kicsit csalóka. A helyzet javulását jelzi, hogy a foglalkoztatottak számának emelkedését és a munkanélküliség csökkenését jelzik a legfrissebb statisztikák.

 

Csendes leépítés a Postánál

http://www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/110419/

Már alig 31 ezren dolgoznak a Magyar Postánál, pedig négy éve még a 34 ezret is meghaladta a foglalkoztatottak létszáma.

Diplomamentő program – Várhatóan augusztus végén elindulnak az első képzések

http://kanizsaujsag.hu/hirek/20891/diplomament%F5_program_-_varhatoan_augusztus_vegen_elindulnak_az_els%F5_kepzesek/

A Diplomamentő program keretében várhatóan augusztus végén elindulnak az első képzések, amelyekre eddig mintegy 29 ezren jelentkeztek – közölte az MTI érdeklődésére Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója.

 

LIGA: A Hankook boszorkányüldözést folytat

http://mno.hu/belfold/liga-a-hankook-boszorkanyuldozest-folytat-1239954

A LIGA Szakszervezetek szerint a Hankook magyarországi vezetése jelenleg sárba tiporja a szakszervezeti jogokat, és boszorkányüldözést folytat a helyi szakszervezet, illetve tisztségviselői ellen.

 

Már nem csak a közmunkásból van több

http://www.piacesprofit.hu/gazdasag/mar-nem-csak-a-kozmunkasbol-van-tobb/

A gazdaság élénkülésével együtt fokozatosan javulnak a munkaerő-piaci folyamatok, nem csak a közmunkaprogramok “húzzák” a foglalkoztatási adatokat. Elsősorban az iparban nőtt a foglalkoztatottak száma, ezzel szemben a mezőgazdasági alkalmazottak száma csökkent.

 

Elemzők szerint fokozatosan javulnak a munkaerő-piaci adatok

http://www.hrportal.hu/hr/elemzok-szerint-fokozatosan-javulnak-a-munkaero-piaci-adatok-20140730.html

A gazdaság élénkülésével együtt fokozatosan javulnak a munkaerő-piaci folyamatok, nem csak a közmunkaprogramok “húzzák” a foglalkoztatási adatokat az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

 

Munkaviszony helyreállítása jogellenes megszüntetés után

http://www.munkajog.hu/rovatok/szakertoi-blog/munkaviszony-helyreallitasa-jogellenes-megszuntetes-utan

A jogellenes munkaviszony megszüntetés azzal járhat, hogy a bíróság a munkavállaló további foglalkoztatására kötelezi a munkáltatót. Ezt ugyan csak kivételes esetekben kérheti a munkavállaló, ám ha minden törvényi feltétel fennáll, a munkaviszony helyreállítása kötelező. De mi a helyzet, ha a munkáltató képtelen munkát adni a visszatérő pernyertes munkavállalónak?

 

Javul a foglalkoztatottság, de…

http://nepszava.hu/cikk/1028869-javul-a-foglalkoztatottsag-de

A gazdaság növekedésének jele, hogy fokozatosan csökkent a második negyedévben a munkanélküliség, és ezzel egyidejűleg növekedett a foglalkoztatottság, a gond csak, hogy ezek a számok nem a teljes igazságot tükrözik.

 

Magyarország Mussolinijének nevezi Orbánt a Newsweek

http://nepszava.hu/cikk/1028921-magyarorszag-mussolinijenek-nevezi-orbant-a-newsweek

„Magyarország Mussolinije illiberális állammá akar változtatni egy EU-tagországot” – ezzel a címmel közölt összefoglalót a Newsweek Orbán Viktor bálványosi beszédéről és a reagálásokról.

 

Felgyorsul a devizahiteles elszámolás

http://nepszava.hu/cikk/1028871-felgyorsul-a-devizahiteles-elszamolas

Az eredeti terveknek megfelelően a devizahitelesek megmentéséhez kapcsolódó második és harmadik törvényt szeptemberben, illetve októberben fogadhatja el az Országgyűlés. Erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt a szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón, egy újságírói kérdésre válaszolva. Szeptemberben az adósokkal való elszámolás részleteiről, a számviteli és az adózási eljárásokról születhet meg az a törvény, amelynek tervezetét már – a tervek szerint – a jövő hónap végén megismerhetjük. A jelzáloghitelhez kapcsolódó deviza alapú kölcsönök forintosításáról szóló törvényről októberben szavazhatnak a képviselők.

 

Augusztusig eldől, milyen tételeket zárolnak a minisztériumok

http://mno.hu/gazdasag/augusztusig-eldol-milyen-teteleket-zarolnak-a-miniszteriumok-1239996

A tárcáknak augusztus elejéig kell bejelenteniük a Magyar Államkincstárnak a 110 milliárd forintos költségvetési zárolással kapcsolatos javaslataikat – mondta a Napi Gazdaságnak Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős államtitkára.

 

A Közgép mégis fizetheti a milliárdos bírság egy részét

http://nol.hu/gazdasag/birsagpresben-az-utepitok-1477277

Mégis fizethetnek az útépítő cégek, ha az Európai Bizottság megbünteti hazánkat a 2007 óta lebonyolított közúti fejlesztések egy részének versenykorlátozó pályáztatására hivatkozva.

 

Navracsics világgá kürtölte: ő az uniós biztos-jelölt

http://nol.hu/kulfold/navracsics-az-unios-biztos-jelolt-1477203

A Twitter mikroblogon, angolul jelentette be Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, hogy Magyarország őt jelöli biztosként a tervek szerint november elsejétől megalakuló új Európai Bizottságba (EB).

 

Hova tűnt százezer közfoglalkoztatott?

http://nol.hu/gazdasag/hova-tunt-szazezer-kozfoglalkoztatott-1477099

Továbbra is javulnak a foglalkoztatottsági statisztikák, úgy tűnik, mintha a százezer májusban leépített közfoglalkoztatott eltűnt volna a rendszerből. Valójában azonban a májusban kirúgott állami alkalmazottak hatása már kezd látszódni a statisztikán.

 

Újabb csúcson a foglalkoztatottság

http://magyarhirlap.hu/cikk/1880/Ujabb_csucson_a_foglalkoztatottsag#sthash.ncVuYji9.dpuf

A legjelentősebb létszámnövekedés a harmincas és ötvenes éveikben járó nők között volt – ismét csökkent a munkanélküliek száma. A foglalkoztatottak száma 4,122 millió volt az év második negyedében, azaz százkilencvenezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 359 ezerre csökkent – jelentette tegnap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 

KSH: 190 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve

http://magyarhirlap.hu/cikk/1806/KSH_190_ezerrel_tobben_dolgoznak_mint_egy_eve#sthash.Kb2fW8tm.dpuf

A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 122 ezer volt az idei év második negyedévében, 190 ezerrel több, mint egy évvel korábban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal szerdán. A KSH jelentése alapján a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 91 ezerrel, 359 ezerre csökkent az idei év második negyedévében. A munkanélküliségi ráta 2,3 százalékponttal, 8,0 százalékra mérséklődött.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az