Cikkajánló – 2014. július 16.

Választás előtt felfújják a közmunka-lufit?

http://nol.hu/belfold/valasztas-elott-fujjak-a-kozmunka-lufit-1474299

Az MSZP, a Lehet Más a Politika (LMP) és az Együtt-PM szövetség közleményben fejezte ki tiltakozását arra reagálva, hogy a Magyar Nemzet a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján azt írta, várhatóan teljesül az a kormányzati célkitűzés, hogy 2014-ben átlagosan havi 200 ezer ember juthasson közfoglalkoztatáshoz. Emlékeztettek arra, a kormány korábban 183,8 milliárd forintot irányzott elő a költségvetésben közfoglalkoztatásra, 3,9 milliárddal többet a tavalyinál, ezt növelte meg további 47,3 milliárd forinttal.

 

Elképesztő számok a magyar munkaerőpiacról – ennyibe kerül az átlag dolgozó

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_szamok_a_magyar_munkaeropiacrol_ennyibe_kerul_az_atlag_dolgozo.583919.html

Tavaly a dolgozónkénti a teljes munkaerőköltség 6,3 százalékkal, 329 ezer forintra nőtt Magyarországon − derül ki a KSH új becsléséből. Az emelkedés döntően a versenyszférának köszönhető.

 

Itt a magyar félelemrangsor

http://www.hir24.hu/belfold/2014/07/16/itt-a-magyar-felelemrangsor/

Az Ipsos friss kutatása szerint a magyarok legnagyobb gondnak a munkanélküliséget (64%), a szegénységet, szociális egyenlőtlenséget (56%) és a korrupciót 46%) tartják. Ezt követi a bűnözés és az egészségügyi helyzet, igaz, az előbbieknél alacsonyabb, 30-31 százalékos említési arányokkal. A magyaroknak legkevésbé a bevándorlók letelepedése, a környezeti fenyegetések és a klímaváltozás jelent problémát. Ezeket csupán 1-2 százalék említette.

 

Minimum 200 ezer nettót akarnak a középiskolások

http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/07/15/a-kozepiskolasok-minimum-netto-200-ezerre-vagynak/

Szinte minden diák szeretne továbbtanulni közülük, mert céljuk a magas fizetés és a vezetői pozíció, leginkább egy nagyvállalatnál.

 

Négynapos munkahét: ezért lenne jó a szakértő szerint

http://www.femina.hu/egeszseg/negynapos_munkahet

A négynapos munkahét számos egészségügyi előnnyel jár. Valószínűleg minden gyerek és felnőtt fejében megfordult már néhányszor, hogy milyen jó is lenne, ha pénteken már nem kellene iskolába, dolgozni menni.

 

Itt a rezsiharc újabb nyertese

http://nol.hu/gazdasag/a-rezsiharc-ujabb-nyertese-1474399

Egyetlen vállalkozás végezheti majd a közműcégek számlázási rendszerének auditálását: a szakmában terjengő hírek szerint csak a Hunguard Kft. felelhet meg azoknak a követelményeknek, amelyeket Németh Szilárd fideszes rezsibiztos terjesztett a Ház elé a közműszolgáltatók számlázási „auditja” kapcsán.

 

A tehetősek sem bíznak az állami nyugdíjban

http://nol.hu/gazdasag/a-tehetosek-sem-biznak-az-allami-nyugdijban-1474217

Minden ötödik közepesnek számító éves jövedelemmel rendelkező magyar rendkívül pesszimista azzal kapcsolatban, hogy idős korában lesz-e elég pénze fedezni a felmerülő egészségügyi kiadásait. Az emberek negyede arra számít, hogy nyugdíjas éveiben gyermekei anyagi támogatására lesz szüksége.

 

Harminc napjuk lesz a bankoknak, hogy lépjenek

http://nol.hu/belfold/harminc-napjuk-lesz-a-bankoknak-hogy-lepjenek-1474355

Hétfőn törvénykezési szünet kezdődött a bíróságokon, s az augusztus 20-ig tart, de a devizahiteles perekben folyamatosan dolgoznak majd – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).

 

A nem fizető kamarai tagoknál kopogtat a NAV

http://magyarhirlap.hu/cikk/1048/A_nem_fizeto_kamarai_tagoknal_kopogtat_a_NAV#sthash.ey8jEGtV.dpuf

Behajtások indulhatnak a kamarai hozzájárulást nem teljesítők ellen, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartása szerint akár a 150 ezret is elérheti a 2014-es befizetést nem teljesítők száma – írta a Magyar Nemzet.

 

Sorozatos kötelezettségszegés

http://nepszava.hu/cikk/1027247-sorozatos-kotelezettsegszeges

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) az e-útdíjrendszer kialakításának módja, valamint több irányelv nem megfelelő átültetése miatt. Ezenkívül a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényt is összeegyeztethetetlennek tartja a bizottság az uniós joggal – írta a Bizottság tegnap a honlapján közzétett összefoglalóban.

 

Munkát, növekedést ígér az EU-bizottság új elnöke

http://nepszava.hu/cikk/1027174-munkat-novekedest-iger-az-eu-bizottsag-uj-elnoke

Az európai versenyképesség erősítése és a beruházások ösztönzése lesz az elsőszámú prioritás az Európai Unió bizottságának kedden megválasztott elnöke, Jean-Claude Juncker számára.

 

Akár tetszik, akár nem, Juncker győzött

http://nol.hu/kulfold/akar-tetszik-akar-nem-o-gyozott-1474327

Az Európai Bizottság új elnököt kapott, az Európai Parlament pedig megerősödött: így összegezhető a plenáris EP-ülés Strasbourgban, ahol a képviselők meggyőző többsége hagyta jóvá Jean-Claude Juncker kinevezését a bizottság élére. Bár a luxemburgi politikus a jobbközép Európai Néppárt jelöltje, a Néppárthoz tartozó Fidesz törvényhozói nemmel szavaztak rá.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a