Cikkajánló – 2014. június 14.

Egymillióan keresnek a létminimum alatt

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/10608-egymillioan-keresnek-letminimum-alatt

A közszféra esetében volt a legnagyobb „fizetésromlás”

 

Akár 60 ezer forinttal is segíthet a főnököd

http://www.femina.hu/hirhatter/tankonyv_tamogatas

A munkáltató és az önkormányzat is segít a magas költségek miatt. Érdemes tájékozódni.

 

Gyógyszervizsgálatokban előzhet az ország, milliárdok érkezhetnek

http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/gyogyszervizsgalatokban-elozhet-az-orszag-milliardok-erkezhetnek-431047

Magyarország a következő évtizedben a régió vezető gyógyszervizsgálati helyszínévé válhat, ha jól használja ki azokat a lehetőségeket, amelyeket az Európai Bizottság és az Európai Gyógyszeripari Szövetségek Federációja most bejelentett fejlesztési programja kínál.

 

Visszahívható-e a munkavállaló szabadságról?

http://www.hrportal.hu/hr/visszahivhato-e-a-munkavallalo-szabadsagrol-20140711.html

A nyár a hosszabb szabadságok ideje, ilyenkor nem ritka, hogy valaki akár több hét szabadságot is kivesz. De mi történik, ha időközben mégis nélkülözhetetlen a szabadságon lévő munkavállaló? Jogszerűen berendelhető-e a szabadságáról? Erről ír a HR Blogon Kocsis Ildikó ügyvéd.

 

Magánkézbe adnák a budapesti buszközlekedés jó részét

http://nol.hu/belfold/a-kulsosok-sem-olcsobbak-1473509?frommobile=1

Nem lett olcsóbb a fővárosi buszüzemeltetés a külső szolgáltatók bevonásától. A BKV buszos ágazata viszont tönkremehet a gyorsuló piacvesztés miatt, holott ez az ágazat volt korábban a legnyereségesebb. A BKV menedzsmentjének legutóbbi összegzéséből úgy tűnik, hogy a cég felügyeletével megbízott Budapesti Közlekedési Központot (BKK) korántsem zavarná ez a fejlemény.

 

Drámai változásokra számíthatnak a kereskedők

http://hvg.hu/enesacegem/20140712_Dramai_valtozasokra_szamithatnak_a_keresk#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_7_12

Az e-kereskedelem egyre nagyobb szeletet hasít ki a hagyományos kiskereskedelemmel szemben.

 

Szemétdombra kerül a diplomák egy része

http://www.hir24.hu/belfold/2014/07/11/szemetdombra-kerul-a-diplomak-egy-resze/

Százmilliókat költ az állam – és a diákok – olyan diplomákra, amelyek gyakorlatilag a kukában landolnak, más szakokkal viszont már az egyetem alatt el lehet helyezkedni.

 

Külföldi munkavállalás helyi fiatalok szemüvegén keresztül

http://hir6.hu/cikk/99658/kulfoldi_munkavallalas_helyi_fiatalok_szemuvegen_keresztul

Még mindig nagyon sok fiatal dönt a külföldi munkavállalás mellett. Legtöbbjüket a munkalehetőség és a fizetés vonzza a határon túli országokba, de olyan is akad, aki kalandvágyból vág az ismeretlenbe. A legfrissebb adatok szerint több mint 500ezren határoztak úgy, hogy elhagyják hazájukat, közülük 300 ezren Nagy-Britanniában, 100 ezren Németországban, 50 ezren Ausztriában és 50 ezren más országokban dolgoznak.

 

Ön is kieshet a családi adókedvezményezettek köréből

http://www.mfor.hu/cikkek/On_is_kieshet_a_csaladi_adokedvezmenyezettek_korebol.html

A családi adókedvezmény jogosultság a családi pótlékhoz van kötve, a középiskolai tanulmányok befejezése fontos mérföldkő. Mindenképpen oda kell erre figyelni, mert a jogtalan adókedvezmény igénybe vétele komoly fejfájással járhat később.

 

A kormány a vasutat nemzeti, stratégiai erőforrásnak tekinti

http://www.napigazdasag.hu/cikk/17497/

A Fidesz-kormány a magyar vasutat nemzeti, stratégiai erőforrásnak tekinti, és – miként az elmúlt évek intézkedései is mutatták – nem csak az ünnepen, a mindennapokban is tiszteli és értékeli az ágazat dolgozóinak áldozatos munkáját – közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szombaton, a 64. vasutasnapon az MTI-vel.

 

A bérgarancia biztosok kiadásait is fedezi az állam

http://www.mon.hu/a-bergarancia-biztosok-kiadasait-is-fedezi-az-allam/2595855?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mon%2Forszagos+%28Magyar+Online+Orsz%C3%A1gos%29

A bérgarancia biztosok meg nem térült, igazolt készkiadásait és munkadíjait a szaktárca gazdasági hivatala negyedévente összesíti, majd ezt követően 15 munkanapon belül jutnak pénzükhöz a biztosok – az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg pénteken.

 

Az év végéig hosszabbították meg a Malév felszámolásának határidejét

http://www.atv.hu/belfold/20140711-az-ev-vegeig-hosszabbitottak-meg-a-malev-felszamolasanak-hataridejet/hirkereso

Az év végéig meghosszabbította a Fővárosi Törvényszék a Malév felszámolásának határidejét, eddig kell a felszámolási zárómérleget elkészíteni.

 

“Tömeges perelnek majd a tanárok Pécsett is, a kompenzáció miatt”

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/tomeges-perelnek-majd-a-tanarok-pecsett-is-a-kompenzacio-miatt?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pecsiujsag+%28P%C3%A9csi+%C3%9Ajs%C3%A1g%29

Továbbra sem kapták meg jogos járandóságukat a pécsi pedagógusok – nyilatkozta a Pécsi Újságnak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője. Azt mondta, annak ellenére sem utalták át a pénzt, hogy már a Kúria is jogosnak ítélte a követelést. Tömeges perekre számíthat az önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó (KLIK), vetíti előre.

 

Nem lesz fizetős egészségügy!

http://nol.hu/belfold/nem-lesz-fizetos-egeszsegugy-1473701

Nyolcvan-százmilliárdos „rosszul költést” kell kijavítania az egészségügynek, hogy azután meggyőzően kérhessen többletforrásokat a kormánytól – véli az új egészségügyi államtitkár. Zombor Gábor év végére a kórházak stabilizálására olyan tervet készít, amely szerint az állam közvetlenül fedezné az intézmények fenntartási költségeit.

 

Műszakpótlékok: itt vannak az újabb példák, mikor, mennyit kell fizetni

http://adozona.hu/munkajog/Muszakpotlek_2472ben__Itt_a_pelda_P4R9WP.aspx#rss

Milyen pótlékok járnak azoknak a nővéreknek, akik rendes munkaidőben vasárnap és munkaszüneti napon is dolgoznak, órabéres díjazásban, a a munkaidő-beosztásuk szerint 24 óra a munkaidejük, amit 72 óra szabadidő követ? – kérdezte olvasónk. Másik olvasónk pedig arra volt kíváncsi, hogy kell-e pótlékot fizetni egy trafik alkalmazottainak, akik 5 órától délelőtt 11-ig, illetve 11 órától 19 óráig dolgoznak? Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

 

Tömegesen mondhatnak fel

http://nol.hu/belfold/tomegesen-mondhatnak-fel-1473727

A kormány az elmúlt hetekben porig alázta a Magyar Rektori Konferenciát (MRK), amelynek július elsejétől új elnöke van: a testület élén Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora váltotta a leköszönő Mezey Barnát.

 

Patyi: a köztisztviselő legyen független és hozzáértő

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/10614-patyi-a-koztisztviselo-legyen-fuggetlen-es-hozzaerto

 A köztisztviselő legyen független és hozzáértő – hangoztatta Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora az intézmény közigazgatás-tudományi karának diplomaosztó ünnepségén, szombaton Budapesten.

 

Fidesz: A vasút stratégiai erőforrásunk

http://mno.hu/gazdasag/fidesz-strategiai-eroforrasunk-a-vasut-1236940

A Fidesz-kormány a magyar vasutat nemzeti, stratégiai erőforrásnak tekinti, és ,miként az elmúlt évek intézkedései is mutatták, nemcsak az ünnepen, a mindennapokban is tiszteli és értékeli az ágazat dolgozóinak áldozatos munkáját – közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szombaton, a 64. Vasutasnapon az MTI-vel.

 

A kormány 1,5 milliárddal támogatja a Bonafarm csoportot

http://orientpress.hu/130674

A kormány, egyedi döntés alapján, 1,46 milliárd forinttal támogatja a Bonafarm csoport új vágóhídjának megépítését Mohácson, amelynek összköltsége 7,3 milliárd forint lesz – mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten újságíróknak.

 

Magyar sikersztorik amerikai milliárdokból

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/07/11/magyar-sikersztorik-amerikai-milliardokbol/

Az amerikai szövetségi kincstár eddig 11 millió dollárral támogatott 400 magyar fiatalt, feltéve, hogy itthon hasznosítják megszerzett tapasztalataikat.

 

Bébibummhoz vezet a pontokból összeálló nyugdíj

http://www.hir24.hu/belfold/2014/07/11/bebibummhoz-vezet-a-pontokbol-osszeallo-nyugdij/

Botos Katalin nyugdíjszakértő szerint a javaslat társadalmi problémát orvosolna. Az MSZP a nyugdjakért aggódik.

 

Demográfus: a gyermekvállalási korban lévők 7-8 százaléka külföldön él

http://www.ma.hu/eletmod.hu/218631/Demografus_a_gyermekvallalasi_korban_levok_78_szazaleka_kulfoldon_el?place=srss

A magyar fiatalok kivándorlása nyugatra, az asszimiláció és az alacsony termékenység az a három népesedéspolitikai téma, amellyel mindenképpen foglalkozni kell.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje