Cikkajánló – 2014. július 10.

Megbeszélés az FM és a MaSzSz között

http://www.szakszervezet.net/hu/agrar-tagozat/hirek/239-sajto20140709

Szorosabbra fűzi a kapcsolatot a Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kezdeményezésére 2014. július 8-án kétoldalú megbeszélés zajlott a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Nagy István, a Szakszervezeti Szövetség elnöke, Pataky Péter, valamint a szövetség Agrár-élelmiszeripari Tagozatának vezetői, Asztalos Sándor és Pásztor Tibor között.

 

A tudományos teljesítmény semmibe vétele

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/10579-kuti-laszlo-doktori-fokozattal-rendelkezok-kapjanak-olimpiai-bajnoki-eletjaradekot

Kuti László: Doktori fokozattal rendelkezők kapjanak olimpiai bajnoki életjáradékot

A július kilencedikén elfogadott módosított Felsőoktatási Törvényben szereplő új jogszabály – mely szerint a sporttudományban doktori fokozattal egyenértékű az olimpiai érem megszerzése, és a művészeti felsőoktatásban bizonyos állami díjak szintén doktori fokozatnak minősülnek – az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) véleménye szerint a tudományos munka semmibe vétele.

 

A potyautasok ellen harcolnak a szakszervezetek

http://www.hrportal.hu/hr/a-potyautasok-ellen-harcolnak-a-szakszervezetek-20140707.html

A szakszervezet és a fair play

Justice Louis Brandeis amerikai szövetségi Legfelsőbb Bírósági bíró annak idején úgy nyilatkozott, hogy erős és felelősségteljes szakszervezetek nélkül nem létezik a fair play szabályainak megfelelően működő piacgazdaság. Ez azonban a régmúlté, a szövetségi legfelsőbb bírói fórum gyakorlata nem kedvez sem a munkavállalóknak, sem pedig a szakszervezeteknek.

 

Rezsióradíjat vezetnek be a biztonsági cégeknél

http://detektorplusz.hu/index.php?m=17488&id=11169

Mértékét évente határozza majd meg a belügyminiszter.

A Kormány 162/2014. (VII. 8.) Korm. rendelete a vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíj megállapítására vonatkozó eljárási szabályokról.

A Kormány a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény 76. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva következőket rendeli el…

 

Rezsicsökkentés jöhet a parkolásban

http://nol.hu/gazdasag/rezsicsokkentes-johet-a-parkolasban-1473219

Egységesített parkolás

Elégedett mobilparkolási rendszerével a Nemzeti Mobilfizetési (NMF) Zrt. A közterületi parkolás országosan egységes feltételeit július 1-én teremtette meg az állami monopólium, és vezetői szerint szolgáltatásaikban az eltelt egy hét alatt sehol nem volt fennakadás. Vagy ahol mégis akadtak hibák, a zavarokról ott nem a rendszer, hanem a partnerek tehettek.

 

Szeretik a turisták Budapestet – ennyi pénzt hagynak nálunk

http://privatbankar.hu/utazas/szeretik-a-turistak-budapestet-ennyi-penzt-hagynak-nalunk-270566

1 milliárd dollár

London az elmúlt négy évben immár harmadszor vezeti a világ legnépszerűbb úticéljainak listáját. A rangsor első öt helyén a brit főváros után Bangkok, Párizs, Szingapúr és Dubai áll. Budapest pedig a tavalyi felméréshez képest hat helyet javított a listán.

 

Jócskán felhízlalta magát a Túró Rudi gyártója

http://hvg.hu/kkv/20140709_Jocskan_meghizott_a_Turo_Rudi_gyartoja#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_7_9

A beruházás révén 50 új munkahely jött létre

Átadták a holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt. 650 millió forintos beruházással felépített új desszertüzemét szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.

 

Egészségügy: nem lehet megállni

http://www.gondola.hu/cikkek/91903-Egeszsegugy__nem_lehet_megallni.html

Óriási várakozás és olyan életérzés van az egészségügyben, hogy valaminek változnia kell…

Változásra van szükség az egészségügyben, hiszen az elmúlt években tett pozitív lépések ellenére a feszültségek és a problémák nem oldódtak meg az ágazatban.

 

Lenne igény magánpraxisra

http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/lenne-igeny-maganpraxisra-430977

Kétszintű egészségbiztosítási rendszer

Kétszintűvé kellene tenni az egészségbiztosítást, hogy aki tudja, megfizethesse az emelt szintű szolgáltatásokat – állítja Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász. A pénz akadályozza meg a betegek többségét abban, hogy magán egészségügyi szolgáltatót válasszanak.

 

A mérnök-hallgatókat már diploma előtt elkapkodják

http://feol.hu/szekesfehervar/kaposak-a-fiatal-mernokok-1633006

Tanulás mellett is dolgozhatnak

Egyre több másod és harmadéves mérnök-hallgató dolgozik tanulás mellett. Már diploma előtt magukhoz csábítják őket a nagy cégek…

 

Súlyosabb változást hozhat a 7-1, mint bárki hinné

http://hvg.hu/sport/20140709_Sulyosabb_valtozast_hozhat_a_71_mint_bar#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_7_9

Brazília – október 5-e: elnökválasztás

Politikai és gazdasági következményei lehetnek a brazil labdarúgó válogatott németektől elszenvedett 7:1-es katasztrofális vereségének a világbajnokság elődöntőjében helyi médiajelentések szerint.

 

Jövőre sem terveznek a közszférában béremelést Vargáék

http://www.mfor.hu/cikkek/Szokatlan_dokumentumot_adtak_ki_Vargaek.html

Nem lesz béremelés a közszférában

A 2015-ös költségvetés tervezési körirata szerint változatlan mértékű közalkalmazotti illetménytáblával kell majd számolni.

A kormany.hu oldalán megjelent dokumentum a jövő évi költségvetési törvényjavaslat összeállításához szükséges feltételekről és az érvényesítendő követelményekről a tavalyinál jóval kevesebb konkrétumot tartalmaz.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a