Cikkajánló – 2014. július 1.

Munkaszüneti nap van az egészségügyben és a hivatalokban

Ma, a Semmelweis-napon zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, továbbá a közszolgálati tisztviselők napján szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain. (Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

Kedden csak akkor menjen orvoshoz, ha sürgős

Az egészségügy kedden egy napra „bezár”, csak sürgős esetben, az ügyeletek fogadnak beteget. Ez a nap, július elseje – Semmelweis Ignác születésének napja – ugyanis 2011 óta ünnep, munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára. Öt érdekképviselő szervezet közös levele szerint ezen a napon még nincs mit ünnepelni. (Népszabadság)

Kehi: Nincs politikai nyomás a Norvég Alap ellenőrzésénél

Ahogyan egyik eddigi vizsgálatnál sem volt, a Norvég Alap felhasználásának ellenőrzésénél sincs politikai nyomás a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalon (Kehi) – nyilatkozta a szervezet elnöke a Világgazdaságnak. (Magyar Hírlap)

Reklámadó: újabb törvénymódosítással mennek neki az RTL-nek

Még meg se száradt a tinta a reklámadótörvényen, máris módosítják. L. Simon László nem engedi, hogy az RTL ne fizessen idén adót, és becsukja a kiskapukat. Így az is fizethet, aki megrendeli a reklámot. Megvan, hogy fizet adót a Google. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)

Teljes cserét hajt végre a külügyben Navracsics és Szijjártó

Invázió, rendszerváltás, tarvágás – erről szólnak a legújabb hírek a külügyről Külgazdasági és Külügyminisztériumra (Küküm) átkeresztelt tárcánál. Mintha nem ugyanaz a párt, a Fidesz nyerte volna meg az áprilisi választást, amelyik eddig is irányított, és a külügyi apparátusban most jött volna el a teljes rendszerváltás. (Népszabadság)

Kósa Lajos nem szeretne deregulálni

A Lázár János vezette Miniszterelnökséghez kerül a Magyar Posta és a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonjogának gyakorlása is – a T. Ház tegnap már tárgyalta is az ezt célzó javaslatot. Ezzel a Miniszterelnökség „állam lesz az államban”, Lázár pedig szuperminiszter, akinek feladatkörét és hatáskörét száznál is több mondatban sorolta az erre vonatkozó kormányrendelet. (Népszabadság)

Éheztetik a magyar politikusokat külföldön

Étlen-szomjan töltik el a politikusaink a nemzetközi találkozóikat – legalábbis ha hihetünk a napidíjaik elszámolásának. A Magyar Narancs gyűjtötte össze: a második Orbán-kormány tagjai az előző négy évben kevés kivétellel magasabb napidíjat vehettek fel a külföldi útjaikon. Ez az összeg akkor jár, ha az étkezést is saját maguknak kell megoldaniuk. (Világgazdaság)

Civil és politikai összefogás kell a Fidesz leváltásához

Civil kurázsi és politikai összefogás kell annak érdekében, hogy a baloldal leváltsa a Fideszt a fővárosban az őszi önkormányzati választásokon – jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője a közgyűlés hétfői ülését megelőző sajtótájékoztatón. (Népszava)

Schulz célba ér, de maradt még lemeccselhető poszt

Valóságos politikai társasjáték folyik most az EU-ban. Első figuraként az Európai Bizottság élére jelölt Jean-Claude Juncker ért célba, másodikként az Európai Parlament mai alakuló ülésén EP-elnöknek megválasztott Martin Schulz szakíthatja át a célszalagot. Több bábu versenyben van még, a bonyolult játékszabályok akár meglepetést is okozhatnak. (Népszabadság)

Cameron: Magyarországgal együtt magunkra maradtunk

Nem volt szükség arra, hogy az Európai Unió vezetői eltérjenek az Európai Bizottság elnökjelöltjének eddigi konszenzusos kiválasztásától – írta hétfőn megjelent cikkében a brit kormányfő. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?