Cikkajánló – 2014. június 25.

Hiába kér, Orbánéktól nem kap több forrást az egészségügy

Őt nem lehet forrásbővítésre presszionálni – ezt közölte Orbán Viktor a Magyar Orvosi Kamara (MOK) vezetőségével néhány hete, amikor a régi-új kormányfő fogadta a köztestület elnökét és alelnökét. Magyarán az egészségügy nem számíthat pluszforrásra ebben a kormányzati ciklusban sem, az orvosi kamara pedig ezt fogadja el és hallgasson. (Népszava, Népszabadság)

Csepreghy: A Norvég Civil Támogatási Alap pénze közpénz

A Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) forrásai közpénznek minősülnek, mert egy nemzetközi szerződés keretében érkeznek Magyarországra, ezért az államnak garanciát kell vállalnia a társadalom felé a szabályos felhasználásra – mondta a a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkár. Csepreghy Nándor szerint a magyarországi NCTA anyaszervezetével már sikerült megegyezni, az NCTA-val magával viszont nem. A kormány az NCTA győztes pályázatai kapcsán az LMP-s ökotársos összefonódást tekinti problémásnak, illetve hogy az alap gyakorlatilag saját magának oszt pénzt. (MNO)

Reklámadó: folytatódik a fideszes színjáték

Nincs ínyére Rogán Antalnak, hogy foglalkozik vele a Híradó: tegnap indulatos hangú bejegyzésben támadta Facebook-oldalán az RTL Klubot, amiért szerinte a csatorna politikai zsarolásra használja a hírműsorát. A Fidesz frakcióvezetője erről még kora délután írt, és akkor már előre tudta, hogy az esti Híradóban téma lesz, ugyanis azt írta: amiért előző nap a parlamentben élesen bírálta az RTL-t azzal – az amúgy többször hangoztatott, de a csatorna által cáfolt állítással -, hogy a csatorna vezetése “adót bliccel”, az aznap esti Híradó meg fogja támadni. (Népszava)

Szakíthat az Együtt a Szolidaritással

Kónya Péter nyilatkozata miatt az Együtt – a Korszakváltók Pártja felfüggesztette az együttműködést a Szolidaritás Mozgalommal. Erről a párt újonnan megválasztott elnöksége döntött kora délután. Kónyát arra szólították, hogy az általa vezetett mozgalom és ő maga tisztázza viszonyát az Együtthöz, amíg ezt nem teszik meg, nincs együttműködés. (Népszava, Népszabadság, MNO)

Felsőoktatás: teljes bizonytalanság

Bár egyelőre visszavonták azt a módosító javaslatot, amely egyetemi tanári pozícióval ajándékozhatta volna meg a doktori címét vesztett Schmitt Pált, egyelőre nem tudni, hogy a kancellári rendszer bevezetésén kívül a kormány és az új szakállamtitkár mit tervez a felsőoktatással. Annyi biztos, hogy az előző államtitkár, Klinghammer István leváltásával megbukott a konszenzusos oktatáspolitika, és az Iparkamara elnöke, Parragh László mögött álló vállalatok akarata érvényesülhet. (Népszava)

Orbán: A földgázhálózat összekapcsolása fantasztikus siker

Az energiabiztonságot nevezte az elmúlt egyéves magyar V4-elnökség egyik legfontosabb ügyének Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a magyar elnökséget lezáró csúcstalálkozó sajtótájékoztatóján. (Magyar Nemzet)

Újból vágtak Matolcsyék

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa kedden kamatdöntő ülést tartott, amelyen tovább csökkentette az alapkamatot 2,4 százalékos szintről 2,3 százalékra. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak. (MNO)

„Nagykoalíciós” megállapodás az EP-ben?

Az Európai Parlament néppárti és szocialista frakciója kedden megállapodott abban, hogy a most kezdődő ötéves ciklusban elosztják egymás közt az EP-elnöki tisztség betöltésének a jogát. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a