Cikkajánló – 2014. június 24.

Egyre kevesebben élnek segélyből

Meghozta eredményét a szociális támogatások rendszerének átalakítása, amelynek célja a foglalkoztatás ösztönzése volt. Ma ötödannyian részesülnek rendszeres szociális segélyben, mint 2008-ban. Megnőtt ugyanakkor az olyan, kiadáskompenzáló támogatások szerepe, amelyek a dolgozó, alacsonyabb jövedelmű családoknak, illetve a szerény nyugdíjból élőknek is segítséget jelentenek. (Magyar Nemzet)

Végig hazudtak a paksi bővítés tanulmányairól

Nem kaphatja meg a TASZ és az Energiaklub a paksi bővítést megalapozó tanulmányokat, mert azok nem is léteznek, az Orbán-kormány nem végezte el a szükséges vizsgálatokat. A kormánypártiak ennek ellenére tegnap megszavazták a 10 milliárd eurós orosz hitel felvételét. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

Megindokolta a Kúria a devizahiteles döntését

A Kúria közzétette honlapján a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések egyes rendelkezéseinek a tisztességtelensége tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását. Ennek értelmében az egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő kikötés akkor felel meg a világos, az érthető megfogalmazás és az átláthatóság elveinek, ha a szerződéskötéskor felmérhetővé, az egyoldalú szerződésmódosítás bekövetkeztekor pedig ellenőrizhetővé teszi a fogyasztó számára a rá nézve hátrányos szerződésmódosítás indokoltságát, arányát, mértékét. (Magyar Hírlap)

Selmeczi Gabriella lesz a népjóléti bizottság elnöke

A fideszes Selmeczi Gabriella váltja az egészségügyi államtitkárrá kinevezett Zombor Gábort a parlament népjóléti bizottságának élén – döntött hétfőn egyhangúlag az Országgyűlés, amely arról is határozott, hogy a nemzeti összetartozás bizottságának elnöki posztjára a szintén fideszes Pánczél Károly kerül. Magyar Hírlap)

Kettős mérce a bírák nyugdíjazása körül is

Noha az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást is folytatott Magyarországgal szemben a bírák nyugdíjkorhatárának csökkentése miatt, s több emberi jogi szervezet is élesen bírálta a magyar szabályozást, ugyanezek a szervezetek nem kritizálják Olaszországot, ahol hasonló jogszabály készül. (Magyar Nemzet

A rezsiharc áldozatai

Hét megye 842 településén dobta be a törülközőt a kéményseprő cég, mert nem tudják olyan olcsón elvégezni a munkát, mint amit a rezsicsökkentés okán megszületett jogszabály és hatósági ár rájuk kényszeríti. A települések nem maradhatnak kéményseprés nélkül, s ha az illetékes önkormányzatok nem találnak céget a feladatra, akkor a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság dolga kijelölni az új szolgáltatót. (Népszabadság)

KSH: Lassult a természetes népességfogyás

A statisztikai hivatal adatai szerint a tavalyi azonos időszakhoz képest az év első négy hónapjában 2,9 százalékkal több gyermek született, mint egy évvel ezelőtt. Az elhalálozások száma pedig 3,7 százalékkal csökkent. Az adatok alapján jelentősen nőtt a házasságkötések száma is. (Magyar Hírlap, MNO)

Háttérbe szorítja a kormány a gyerekeket

Miért nem számítanak a gyerekek? Egyebek mellett ezt a kérdést tette fel Népszavának egy nevelőszülő a rájuk kényszerített képzéssel kapcsolatban.

Tanárok nyári munkán: kiment a divatból

A tanárok egy része inkább már kihagyja, mások külföldön próbálnak szerencsét. (Népszabadság)

Összevesztek az EP szélsőjobboldali szereplői

Zátonyra futottak a tárgyalások, így egyelőre nem lesz közös frakciója az Európai Parlamentben a szélsőjobboldali pártoknak, köztük a hollandiai Szabadságpártnak és a francia Nemzeti Frontnak. (MNO)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és