Cikkajánló – 2014. június 23.

Lesz megoldás az 55 év felettiek foglalkoztatásának javítására?

A magyar kormány, a munkáltatók, a civilszervezetek, a szakszervezetek és a munkavállalók számára ajánlásokat dolgozott ki az 55 év felettiek foglalkoztatásának javítására a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) alkotta konzorcium – jelentette be Lajtai György, a MOSZ projektvezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten. (Világgazdaság)

Így lehetne itthon tartani az orvosokat

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke kulcskérdésnek nevezte a megfelelő megélhetést garantáló orvosi életpályamodell bevezetését a Magyar Hírlapnak adott interjúban. (MNO)

Rogán: A parlamentnek kell igazságot tennie

A Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlésnek kell igazságot tennie a devizahitelesek ügyében. Szerinte a Kúria döntése fordulópont, és a törvényalkotás feladata olyan jogszabályokat alkotni, miszerint a devizahiteleknek jóvá kell írni, amit a bankok az árfolyamréssel és az egyoldalú szerződésmódosítással elvettek tőlük. Rogán Antal a közrádióban a 2010 előtti, MSZP–SZDSZ-kormányokat tette felelőssé azért, mert nem alkottak az ügyfelek érdekeit védő jogszabályokat a bankokkal szemben, és nem szüntették meg a devizahitel intézményét. Utóbbit véleménye szerint legkésőbb 2006-ban meg kellett volna tenni. (MNO)

Esztergom-szindróma Budapesten?

Ha sikerül is olyan közös főpolgármester-jelöltet állítania az ellenzéknek, aki legyőzi Tarlós Istvánt, a Fidesz-KDNP az új mandátumszámítási metódussal akár kétharmados, abszolút többséggé kozmetikázhatja várható relatív többségét. Ez Budapesten is Esztergom-szindrómát okozna, hiszen így a városvezetés akarata elbukhat az ellentétes közgyűlési többségen. (Népszava, Magyar Hírlap)

Alkotmányos jobboldalnak nyoma sincs, de baloldalnak is alig

A titkosszolgálatok története a rendszerváltás óta botránykrónika, a TEK léte is nonszensz – összegzi a jelenlegi helyzetet Kőszeg Ferenc, aki szerint az 1994-es koalíciókötéssel eldőlt, hogy nem lesz erős képviselete a liberalizmusnak Magyarországon. A Magyar Helsinki Bizottság alapítója szerint a jogállami állapot helyreállításának az is akadálya, hogy egyik oldalon sem látszik a valóban alkotmányos erő. (Népszabadság)

Szárszó újratöltve

“Ez egy új Szárszó” – mondta a DK elnöke a 13. szárszói találkozó előtt. Gyurcsány Ferenc egyébként nem szólalt fel az összejövetelen. Az érkezőktől azt kérdeztük, hogy a magyar közéletet foglalkoztató kérdések megvitatásához kiket hívtak volna meg. Meglepő válaszok is érkeztek. A Farkasházy Tivadar balatoni kertjében rendezett találkozón az idén jóval kevesebb vendég volt, mert a házigazda kevesebb meghívót küldött ki. Az okokról a találkozó elején beszélt. (NolTv, Népszava)

Melegszervezeteket is vizsgálna a Kehi

A Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) pénzeivel összefüggésben melegszervezetek is megkapták a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) levelét, mely együttműködésre szólítja fel őket. Az ügy háttere, hogy az itthoni melegszervezetek – hazai forrás híján – a norvég adófizetők pénzeire vannak szorítkozva, amit a kormány most közpénznek definiál, és úgy tűnik, szívesebben osztana szét saját kezűleg. (Népszava)

Norvég Alap: törvénytelennek találják a vizsgálódást, megtagadták az együttműködést

A Krétakör Alapítvány nem működik együtt a KEHI szerintük törvénytelen vizsgálatában, erről Gulyás Márton ügyvezető telefonon tájékoztatta a Hivatal kapcsolattartásra kijelölt munkatársát. (Világgazdaság)

Milliárdos fejlesztés a Dunaferrnél

A meleghengerműben korábban abbahagyott beruházásokat mintegy 6,5 milliárdból fejezik be év végéig, az 1-es kohó felújítása pedig augusztus 20-ig elkészül – közölte Jevgenyij Tankilevics. (Népszava)

Önállóan indulna ősszel a megújult Együtt

Polgárosodáspárti, de mozgalmi típusú pártként kíván működni a jövőben Együtt – a Korszakváltók Pártja. A leszakadtakat és a rossz helyzetben lévőket is képviselni kívánó szövetség erről a szombati taggyűlésén határozott, ahol új vezetőséget is választottak. A párt három társelnöke Juhász Péter, Székely Sándor és Szigetvári Viktor lett, utóbbi egyben az ügyvezető társelnöki posztot is betölti. (Népszava, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?