Cikkajánló – 2014. június 10.

Új foglalkoztatási program indul

Mintegy 180 ezer magyar fiatal elhelyezkedését segítheti az Ifjúsági garancia program a következő hét évben. Az uniós pénzekből 205 milliárd forintot fordít a kormány az ifjúsági munkanélküliség kezelésére. (Magyar Nemzet)

Minisztériumi költözés: még nincs végleges döntés

Az önkormányzati törvényről már kedden szavaznak a képviselők, és még a héten születhet döntés a reklámadóról – közölte Gulyás Gergely. A fideszes politikus arról is beszélt, az egyes tárcák vidékre költözésének ötlete abból fakad, hogy Budapest szerepe az ország életében és a központi közigazgatásban nemcsak döntő, hanem szinte kizárólagos. (MNO, Magyar Hírlap)

A Fidesz előtt a reklámadó tervezete

A heves hazai és külföldi bírálatok ellenére akár már szerdán parlamenti döntés születhet a reklámadóról – tudta meg a Magyar Nemzet. A hét végén Rogán Antal, Varga Mihály és Trócsányi László is kiállt az új adónem bevezetése mellett.

Szoboravatás: történelemlecke Orbántól

A Tisza-szobor újjáalkotásával fémjelzett új korszakban majd minden a helyére kerül, nem fogják “önjelölt demokraták védeni tőlünk a demokráciát”, és egy ködös Európa nevében háttérbe szorítani a nemzeti gondolatot – Orbán Viktor szobrot avatott. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

Távol az európai értékektől

Az uniós pénzek elosztásával kellene foglalkoznia, ehelyett Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter boszorkányüldözést folytat a civil szektorban. A norvégok szerint a civilek megfélemlítésével a magyar kormány a demokrácia alapvető értékeitől szakad el. Az Ökotárs Alapítvány feljelentést tett a kormány listázása miatt. (Népszava)

Balog: Meg kell fordítani a negatív demográfiai folyamatokat

Szociális és felzárkózásügyi és család- és ifjúságügyi államtitkárság is létrejön.  Aktív család- és népesedési politikára van szükség – mondta Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere egy rádióinterjúban kiemelte, az oktatás átalakításának célja, hogy növeljék a gyermekek esélyeit. (Magyar Hírlap)

Kövér: Kiszámíthatóbb kormányzás várható

Kövér László a következő négy évben kiszámíthatóbb, nyugodtabb kormányzásra, ebből fakadóan lassabb és kiérleltebb törvényhozásra számít. Erről is nyilatkozott a Ház elnöke az MTI-nek adott interjújában, amelyben elmondta, hogy szerinte az önkormányzati törvény módosításának végső formája megfelel majd az alaptörvénynek, a reklámadó tervezett bevezetése kapcsán pedig képmutatónak nevezte az azonos, tiltakozó platformra helyezkedő kormánypárti és ellenzéki médiumokat. (Magyar Hírlap, MNO)

Titkolt elnökváltás a rektori konferencia élén

A kancellária-rendszer tartalommal megtöltése és az egyetemi autonómia a tét. Kérdés, milyen kompromisszumokat hajlandó kötni az új vezetésű rektori konferencia. (Népszabadság)

Nem féltek Lázártól

Bár csak három napja nevezték ki miniszterré, máris tüntetést sikerült kiprovokálnia maga ellen Lázár Jánosnak. A Miniszterelnökség vezetőjének az Országház előtti demonstráción rótták fel a civilek és a sajtószabadság elleni támadásokat, így a reklámadót és az Origo főszerkesztőjének állítólagos kirúgatását. (Népszava)

Alkotmányellenes a paksi hitel

A Fidesz saját alaptörvényének is több ponton ellentmondó szerződést kötött. A privatizáció óta egyébként nem sikerült egyszerre csökkenteni az államadósságot és növelni a gazdaságot. (Népszabadság)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a