Keresés
Close this search box.

Cikkajánló – 2014. május 12.

Már 600 ezer magyar dolgozik külföldön

A tavalyi év végén 580 ezer magyar dolgozott külföldön – derül ki a kftkreator.hu becsléséből. A vg.hu írása szerint az Egyesült Királyság mellett Németországban és Ausztriában dolgozik a legtöbb magyar. (Népszava)

Vetélytárs vagy alibifoglalkoztató

Kiszoríthatják a helyi termelőket a közmunkával termelt olcsó zöldséggel-gyümölccsel, hiszen a munkabért a költségvetés finanszírozza. Emiatt végül nem nőhet, hanem csökkenhet a foglalkoztatás. Mások szerint viszont a központi források futamideje bizonytalan, és a közmunkások szakértelme sem vetekedhet a gazdákéval, így kétes az ilyen termelés sikere. Abban megegyeznek a szakemberek, hogy az alibimunkának nincs értelme, a közmunkásokat meg kell tanítani “halászni”. (Népszava)

Orbán harmadszor kormányfő: Mindig a három harmadot!

Alig egy órára ült össze ma az Országgyűlés, hogy harmadszor is miniszterelnökké válassza Orbán Viktort. Miután Kövér László megnyitotta az ülést, minden pillanatokon belül megtörtént. A 130:57-es végeredményt hozó nyomógombos választás után a régi-új miniszterelnök le is tette esküjét. Az ülésteremben elmondott programbeszéde már nem egyszavas volt. (Népszabadság + Galéria)

Az egyenlőtlenség lassítja a növekedést

Szembeszökően hatalmas különbséget mutatnak a várható élettartamban a közép-európai országok: Magyarországon például a főiskolai, egyetemi végzettséggel és jó állással rendelkező férfiak harmincéves korukban arra számíthatnak, hogy tizenhárom évvel többet élhetnek, mint alacsony végzettségű honfitársaik. A nők esetében a különbség öt és fél év. Ez csupán egyetlen kiragadott példa a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kétszáz oldalas friss tanulmányából (Making Inclusive Growth Happen), amely több más nemzetközi intézményhez hasonlóan a nagy recessziót követően a gazdasági növekedés fogalmának szélesebb értelmezése felé fordítja figyelmét. (Népszabadság)

MSZP: A konzervatívok munkahelyekkel tartoznak

Az MSZP szerint az európai konzervatívok ötmillió munkahellyel “tartoznak”, ennyi hiányzik ma az unióban a fiatalok számára. (Magyar Hírlap)

Eldönthetjük, hogy merre menjen Európa

A magyaroknak tudniuk kell, hogy a kezükben van a lehetőség Európa sorsának alakítására – mondta a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára a budapesti Európa-napi fesztiválon vasárnap. (MNO)

Európa elvesztése

Hogyan veszítette el a Nyugat Magyarországot és Magyarország a Nyugatot? A 2010-es és a 2014-es parlamenti választásokon egy euroszkeptikus párt, a Fidesz szerzett kétharmados többséget, és egy Európa-ellenes párt, a Jobbik lett a harmadik erő. Az ellenzéki MSZP választóinak többsége ugyancsak euroszkeptikus. A Magyar Országgyűlésben alig néhány képviselő tekinthető a Nyugat, Európa, ezen belül az Európai Unió őszinte hívének. (Népszabadság)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros