Keresés
Close this search box.

Cikkajánló – 2014. április 17.

Pénz híján feleannyi közmunkás?

Úgy tűnik, a közmunkaprogramot a választás előtt csúcsra járatták – most viszont sorra zárják el az ilyen irányú csapokat a vidéki településeken. Hivatalos és konkrét válaszokat a munkaügyi központok nem adnak, vagy ha mégis, akkor a jövőre vonatkozó információk teli vannak bizonytalanságokkal. (Népszabadság)

Újabb kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság az Erzsébet-utalvány és a Szép kártya miatt. Az eljárás egy ideje már folyamatban van, most került az ügy az Európai Bíróságra. Az április 10-én rögzített eljárás dokumentációja egyelőre nem ismert, vagyis a bizottság pontos indokai és kifogásai nem ismertek. A korábbi nyilatkozatokból ugyanakkor sejthető, mi szerepelhet majd az írásos anyagban – az üggyel kapcsolatban ugyanis a bizottság már korábban kinyilvánította nemtetszését. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

EU-pénzből építkezünk

Hihetetlen mértékben nőtt az építőipar termelése februárban, 28,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A kedvező eredményt némileg árnyalja, hogy egy nagyon gyenge tavalyi adathoz képest kell értelmezni a növekedést. Ráadásul jószerivel kizárólag uniós forrásokból épülő infrastrukturális beruházások mozgatták az ágazatot. A magánberuházások, az új lakásépítés továbbra is egy helyben topog. (Népszava)

Gazdasági kétharmad

Egyre pozitívabb képet festhetünk a magyar gazdaságról. Makroadatokban tulajdonképpen jól állunk, és a korábbiakhoz képest – tényszerűen is – jobban teljesítünk: tavaly a gazdaság már növekedésnek indult (igaz, előtte recesszióban volt), és az idén a két százalékot is meghaladhatja az éves gazdasági teljesítmény bővülése. (Magyar Hírlap)

Tankönyvek korlátozva

Bár az Alkotmánybíróság az új tankönyvtörvényre hivatkozva kedden visszadobta a már tavaly kisemmizett tankönyvterjesztők panaszát, az egyik legnagyobb hazai magánkiadó, a Mozaik perre készül az állam ellen, mert milliárdos károkat okoz nekik az államosítás és a diszkriminatív tankönyvjegyzék. (Népszava)

Ijesztően jók a Jobbik kilátásai

Munkahelyeket teremtünk, rendet teszünk, megoldjuk a devizakérdést, helyreállítjuk a nyugdíjbiztonságot – ilyen egyszerű üzeneteket küldött a választóknak a Jobbik. A párt jó szerepléséhez persze a demagóg ígérgetés kevés lett volna. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros