Cikkajánló – 2014. április 15.

Hoffmann Rózsa kegyelemdöfése

A távozó köznevelési államtitkár még megadta a kegyelemdöfést a tanszabadságnak: megküldte az iskoláknak a rendelhető tankönyvek igencsak leszűkített listáját. Ezzel megsérti a saját nevéhez köthető köznevelési törvényt. És nem csak azt. (Népszabadság, Népszava, Világgazdaság)

Semjén: Hoffmann nagyszerűen teljesített

A KDNP elnöke teljes mértékben elégedett Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár teljesítményével. Semjén Zsolt szerint nagyszerűen teljesítettek a KDNP-s politikusok is, amit rájuk bízott a miniszterelnök és a kormány, “azt megcselekedték”. (Magyar Hírlap)

Scheppele: illegitim a Fidesz kétharmada

A magyarországi választási kampány törvénybe foglalt inkorrektsége komoly kétségeket ébreszt az eredmény érvényességével kapcsolatban – állapította meg a The New York Timesban az egyik legismertebb amerikai Magyarország-szakértő. (Népszava)

Andor: A munkaerő-áramlás mindenkinek előnyös

Az EU 2004-es bővítése után korábban nem látott méretet öltött a munkavállalók külföldre vándorlása, ennek oka a tagállamok közötti jövedelemkülönbség – mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős európai uniós biztos egy hétfői budapesti konferencián. (Magyar Hírlap)

Újra nőnek a banki díjak

Februárban látványosan csökkent a pénzügyi szolgáltatások ára a két ingyenes készpénzfelvételnek köszönhetően. Márciusban viszont ismét jött a drágulás, a bankok árat emeltek az inflációra hivatkozva, de más módon is próbálnak drágítani – írja a Világgazdaság. (Népszava)

A kétharmadnak nem kell az adósságcsökkentés

Ugyan több százezer forintot megspórolhatnának, a devizahitelesek többségének mégsem kell az árfolyamgát. Az adósok egy jobb ajánlatra, egy újabb állami mentőcsomagra várnak – még legalább fél évig hiába. (Népszabadság)

Marad a három csapás

Hiába találta alkotmányellenesnek a “három csapás” törvényét az ombudsman, és kért jogorvoslatot még februárban, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nem módosít a jogszabályon – értesült lapunk. Az alapjogi biztos éppen két hónapja, februárban állapította meg, hogy a “három csapás” a bírói mérlegelés jogának kizárásával sérti az alkotmányt. (Népszava)

Fordítva ül a lovon a kormány

Nyílt levélben fordultak a gazdasági miniszterhez azok a vállalkozók, akik hiába tartottak be minden jogszabályt, előírást, most mégis elbukhatják az online kassza vásárláshoz ígért 50 ezer forintos állami támogatást. Az érintettek érdekvédelmi egyesületet hoztak létre, amely jogi lépéseket helyezett kilátásba a szállítási megállapodást be nem tartó forgalmazókkal szemben, de ha a vállalkozókat sújtó határidőket a szaktárca nem hajlandó módosítani, akkor a főhivatal és az engedélyezési hatóság is ugyanerre számíthat. (Népszava)

Újra szociális népszavazás

Már az első, Fidesz által kierőszakolt „szociális” népszavazáskor is biztosra lehetett menni. Emlékszünk még: akkor a háromszáz forintos vizitdíj, a hatszáz forintos kórházi napidíj, a pár ezer forintos tandíj, valamint a magántőke egészségügybe való bevonása ellen tiltakoztunk. A magyar lakosság elsöprő többséggel, lelkesen leszavazta ezeket az „inhumánus” intézkedéseket. Az akkori kormánypártok még csak nem is próbáltak ellenkampányolni, tudták, hogy észérvekkel semmire sem mennének. (Népszabadság)

Mézért és pálinkáért harcol a kormány

Senkivel nem kellene harcolnia most az Orbán-kormánynak, ha 2001-ben is fontos lett volna a miniszterelnöknek a házifőzésű pálinka: az uniós csatlakozás előtt ugyanis az adózásról folyó tárgyalásokat még az első Orbán kabinet lezárta – jelentette ki Veres János, korábbi pénzügyminiszter, az MSZP Európai Parlamenti (EP) képviselőjelöltje. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje