Cikkajánló – 2014. április 14.

Védelmi vonal lesz a kétharmad

Nagy felfordulás nem, csak a rendszer javítgatása várható – hacsak a Fidesz érdekei úgy nem kívánják. Orbán Viktor a szabadságharcos logikától balra is teret akar foglalni. (Népszabadság, Népszava, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap)

Egyre eredményesebb a munkahelyvédelem

Több mint nyolcszázezer személy munkavállalását segítette februárban a munkahelyvédelmi adókedvezmény – az érték rekordnak nevezhető. A lehetőség leginkább az alacsony képzettségű, a nyugdíjhoz közel álló személyek és a kismamák álláshoz jutását, munkában maradását támogatta. (Magyar Nemzet)

Vége a Hoffmann-korszaknak

Bőségesen adott okot az államtitkári posztjától búcsúzó Hoffmann Rózsa arra, hogy Orbán Viktor bizalma megrendüljön benne. A közoktatást érintő sorozatos botrányok és működési zavarok mellett ugyanis a miniszterelnök beavatkozására volt szükség a hallgatói tömegtüntetések és a pedagógusok sztrájkfenyegetése miatt is. Az inkább karrierbürökratának, mintsem ideológia vezérelt politikusnak tekinthető Hoffmann eddigi intézkedései azonban távozása után is kifejtik majd hatásukat. (Népszava)

DK: az európai egyesült államok a jövő

Gyurcsány Ferenc azt szeretné, ha az új és erős európai egyesült államok vigyázna minden polgárára, biztosítaná számukra a szabad gondolkodást, a műveltség és tudás lehetőségét, tiltaná, hogy bármely állami hatalom belebeszéljen abba, hogyan gondolkodjunk, hogy az állam átlépje a világnézeti semlegesség határát, a kötelező hit- és erkölcsoktatást. (Népszava)

Jó példa a magyar egészségügy

A Világbank által meghívott előadóként a magyar egészségügyi rendszer más országok által is követhető innovatív forrásteremtési technikáit ismertette pénteken Washingtonban Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Az általános egészségügyi ellátási biztosítás felé 2030-ig elnevezésű fórumon. (Magyar Hírlap)

Félmilliárdot kapnak a búcsúzó képviselők

Többmilliós végkielégítést kaphatnak azok a volt parlamenti képviselők, akik nem szereztek újra mandátumot a választásokon. A törvény szerint, ha a képviselők megbízatása az Országgyűlés működésének befejezésével szűnik meg – vagyis bármilyen okból nem választják őket újra – , az elmúlt félévnyi alapdíjuk és pótdíjuk havi átlagát további hat hónapon keresztül kapják. Így a törvény igencsak kivételez a politikusokkal, hiszen egy átlagos munkavállaló négy év után csak egyhavi végkielégítésre jogosult, míg ők hatszor ennyire. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk