Cikkajánló – 2014. április 11.

A munkahelyükért aggódnak az európaiak

A munkahelyi stressz leggyakoribb oka a munkahelyi átszervezés, illetve a munkahely megőrzésével kapcsolatos bizonytalanság – derült ki egy friss európai statisztikai felmérésből.Az Európai Bizottság a minap a tervek szerint két éven át tartó átfogó kampányt indított a munkahelyi stressz okozta problémák jobb kezelésére, ehhez kapcsolódóan végezték a kutatást. (MNO)

Negyvennégy stratégiai megállapodást kötött a kormány

Eddig 44 nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást a kormány, amelyek összesen 5500 munkahelyet hoztak létre, és 650 milliárd forint új beruházást valósítottak meg Magyarországon. (MNO)

Hoffmann Rózsa új feladatot kap

Távozik a közoktatási államtitkárság éléről Hoffmann Rózsa – ezt Harrach Péter mondta a Hír Televíziónak. Harrach hozzátette: az új kormány összetételéről a végső döntést Orbán Viktor miniszterelnök hozza meg, így még nem tudni, hogy ki lesz Hoffmann utóda. A köznevelési államtitkár a hírre reagálva azt mondta: ő már februárban jelezte az emberi erőforrások miniszterének, hogy nem kíván államtitkár lenni a harmadik Orbán-kormányban. Az MNO információi szerint Hoffmann az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöki posztján folytathatja a munkáját, de a jövőre vonatkozó terveiről mindaddig nem beszél, amíg hivatalos választ nem kap Balog Zoltántól. (Népszava)

Elemzők: Stabilizálódott a centrális erőtér

A Fidesz alapvetően jó kampánystratégiájának is köszönheti választási győzelmét, míg a baloldali összefogás a kampányban inkább veszített szavazóbázisából – állapították meg a Republikon Intézet csütörtöki, budapesti konferenciáján felszólaló politikai elemzők. (Magyar Hírlap, Népszabadság)

Jól járt a Fidesz a külhoniakkal

Míg a határon túli szavazatok csaknem mindegyikét elvitte a Fidesz, a feszült figyelem az átjelentkezők és a külföldön voksolók borítékjaira szegeződik, hiszen utóbbiakon múlik a kormánypárt kétharmada. Az Együtt-PM eközben jogi útra tereli az új választási rendszer eredménytorzító szabályait. (Népszava)

Hova tűnt a magyar infláció?

A fogyasztói árak márciusban 0,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, februárhoz képest pedig átlagosan 0,2 százalékkal emelkedtek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). (MNO)

Martonyi: Nagyon fontos a részvétel

Nagyon fontos a részvétel a májusi európai parlamenti (EP) választáson – mondta Martonyi János külügyminiszter csütörtökön egy budapesti konferencián. “Mindannyiunknak felelőssége van abban, hogy mozgósítsuk a választókat” – mondta a miniszter az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem és a Konrad Adenauer Alapítvány rendezvényén. (Magyar Hírlap, MNO)

Bajnaiék újra az utcára vonulhatnak

Tüntetések és népi elégedetlenségi mozgalom szervezésében gondolkodik a Bajnai Gordon vezette Együtt–PM a következő kormányzati ciklusban – derült ki Szigetvári Viktor a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatából. (Népszabadság)

Elbukott az ingyenes pálinkafőzés az Európai Bíróságon

Nem összeegyeztethető az uniós joggal, hogy Magyarország lehetővé tette, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, főzetni – mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió bírósága. Brüsszel még 2012 nyarán indított eljárást a saját célú pálinkafőzés jövedékiadó-mentessége miatt. A döntés a kormányt és jogi szakértőket sem érte váratlanul, várhatóan a közeljövőben a tárcák közösen dolgoznak ki egy jogi megoldást. (Magyar Hírlap, Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és