Cikkajánló – 2014. április 11.

A munkahelyükért aggódnak az európaiak

A munkahelyi stressz leggyakoribb oka a munkahelyi átszervezés, illetve a munkahely megőrzésével kapcsolatos bizonytalanság – derült ki egy friss európai statisztikai felmérésből.Az Európai Bizottság a minap a tervek szerint két éven át tartó átfogó kampányt indított a munkahelyi stressz okozta problémák jobb kezelésére, ehhez kapcsolódóan végezték a kutatást. (MNO)

Negyvennégy stratégiai megállapodást kötött a kormány

Eddig 44 nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást a kormány, amelyek összesen 5500 munkahelyet hoztak létre, és 650 milliárd forint új beruházást valósítottak meg Magyarországon. (MNO)

Hoffmann Rózsa új feladatot kap

Távozik a közoktatási államtitkárság éléről Hoffmann Rózsa – ezt Harrach Péter mondta a Hír Televíziónak. Harrach hozzátette: az új kormány összetételéről a végső döntést Orbán Viktor miniszterelnök hozza meg, így még nem tudni, hogy ki lesz Hoffmann utóda. A köznevelési államtitkár a hírre reagálva azt mondta: ő már februárban jelezte az emberi erőforrások miniszterének, hogy nem kíván államtitkár lenni a harmadik Orbán-kormányban. Az MNO információi szerint Hoffmann az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöki posztján folytathatja a munkáját, de a jövőre vonatkozó terveiről mindaddig nem beszél, amíg hivatalos választ nem kap Balog Zoltántól. (Népszava)

Elemzők: Stabilizálódott a centrális erőtér

A Fidesz alapvetően jó kampánystratégiájának is köszönheti választási győzelmét, míg a baloldali összefogás a kampányban inkább veszített szavazóbázisából – állapították meg a Republikon Intézet csütörtöki, budapesti konferenciáján felszólaló politikai elemzők. (Magyar Hírlap, Népszabadság)

Jól járt a Fidesz a külhoniakkal

Míg a határon túli szavazatok csaknem mindegyikét elvitte a Fidesz, a feszült figyelem az átjelentkezők és a külföldön voksolók borítékjaira szegeződik, hiszen utóbbiakon múlik a kormánypárt kétharmada. Az Együtt-PM eközben jogi útra tereli az új választási rendszer eredménytorzító szabályait. (Népszava)

Hova tűnt a magyar infláció?

A fogyasztói árak márciusban 0,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, februárhoz képest pedig átlagosan 0,2 százalékkal emelkedtek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). (MNO)

Martonyi: Nagyon fontos a részvétel

Nagyon fontos a részvétel a májusi európai parlamenti (EP) választáson – mondta Martonyi János külügyminiszter csütörtökön egy budapesti konferencián. “Mindannyiunknak felelőssége van abban, hogy mozgósítsuk a választókat” – mondta a miniszter az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem és a Konrad Adenauer Alapítvány rendezvényén. (Magyar Hírlap, MNO)

Bajnaiék újra az utcára vonulhatnak

Tüntetések és népi elégedetlenségi mozgalom szervezésében gondolkodik a Bajnai Gordon vezette Együtt–PM a következő kormányzati ciklusban – derült ki Szigetvári Viktor a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatából. (Népszabadság)

Elbukott az ingyenes pálinkafőzés az Európai Bíróságon

Nem összeegyeztethető az uniós joggal, hogy Magyarország lehetővé tette, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, főzetni – mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió bírósága. Brüsszel még 2012 nyarán indított eljárást a saját célú pálinkafőzés jövedékiadó-mentessége miatt. A döntés a kormányt és jogi szakértőket sem érte váratlanul, várhatóan a közeljövőben a tárcák közösen dolgoznak ki egy jogi megoldást. (Magyar Hírlap, Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?