Cikkajánló – 2014. március 26.

Nem született meg a babyboom

A kormányzati szlogenek és intézkedések ellenére sem emelkedik tartósan a születések száma. A népesedéspolitika kerül most sorra a négyéves kormányzati ciklus bizonyítványának kitöltése kapcsán. (Népszabadság)

Pintér új típusú közfoglalkoztatást tervez

A belügyminiszter szerint Kaposváron nagyon jó ötleteket kaptak ahhoz az alapelvhez, hogy értékteremtő munkát kell végezni. Pintér Sándor erről kedden a somogyi megyeszékhelyen beszélt újságíróknak, miután a város polgármesterével és országgyűlési képviselőjével egy új típusú közfoglalkoztatásról tárgyalt. (Magyar Hírlap)

Fizetést a választás előtt!

Figyelemfelhívó levelet küldött a polgármestereknek a belügyi tárca. Ezek alapján a közmunkások legalább áprilisban időben kapják meg jussukat. A közfoglalkoztatottaknak járó „márciusi bérek kiutalására legkésőbb 2014. április 4-ig kerüljön sor” – hívják fel a polgármesterek figyelmét a munkaügyi központok a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási helyettes államtitkárságának kérésére továbbított levélben. (Népszabadság)

Huszadszor is

A jegybank monetáris tanácsa csökkentette tegnap az alapkamatot. Tavalyelőtt augusztus óta egy huzamban, minden hónapban ez történik, de a kérdés most merül fel a legélesebben: vajon a végéhez ért ez a hazai monetáris politika történetében meglehetősen példátlan folyamat, vagy még belefér némi faragás, egy újabb történelmi kamatcsúcs beállítása a jövő hónapban? (Magyar Nemzet)

A Kormányváltók és az LMP képviselői vállalják a vitát

A kormányváltó pártok örömmel fogadják az ATV és a Népszabadság kezdeményezését a szakpolitikai, illetve a miniszterelnök-jelölti vitára.

Orbán: Minden termelő beruházás kedves az országnak

Átadták a dán Lego-csoport új, mintegy 200 millió euró (60 milliárd forint) értékű, zöldmezős beruházás keretében felépített új gyárát kedden Nyíregyházán. A fejlesztéssel 250 új munkahely jött létre. Az ünnepélyes gyáravatáson a kormányfő arról beszélt, minden termelő beruházás kedves az országnak, mert hozzásegíti ahhoz, hogy termelési központtá váljon. (Magyar Hírlap, MNO)

Új taktikával álltak elő a bankok

Jelentős kedvezményeket kínálnak a bankok az aktív kártya- és bankszámlahasználat fejében ügyfeleiknek, csak hogy csökkentsék az ingyenes készpénzfelvétel miatt elszenvedett veszteségeket. A kártyahasználat után fizetett visszatérítés akár az öt százalékot is elérheti. (Magyar Nemzet)

Áprilisban dönt a Kúria a devizahitelekről

A választások előtt már nem hoz jogegységi határozatot a Kúria a devizahitelekről: a testület ugyanis megvárja az Európai Bíróság döntését a Kásler-ügyben. Az árfolyamrés tisztességtelenségéről döntő ítéletet április 30-án hirdeti ki a luxemburgi bíróság. (Népszava)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az