Cikkajánló – 2014. március 26.

Nem született meg a babyboom

A kormányzati szlogenek és intézkedések ellenére sem emelkedik tartósan a születések száma. A népesedéspolitika kerül most sorra a négyéves kormányzati ciklus bizonyítványának kitöltése kapcsán. (Népszabadság)

Pintér új típusú közfoglalkoztatást tervez

A belügyminiszter szerint Kaposváron nagyon jó ötleteket kaptak ahhoz az alapelvhez, hogy értékteremtő munkát kell végezni. Pintér Sándor erről kedden a somogyi megyeszékhelyen beszélt újságíróknak, miután a város polgármesterével és országgyűlési képviselőjével egy új típusú közfoglalkoztatásról tárgyalt. (Magyar Hírlap)

Fizetést a választás előtt!

Figyelemfelhívó levelet küldött a polgármestereknek a belügyi tárca. Ezek alapján a közmunkások legalább áprilisban időben kapják meg jussukat. A közfoglalkoztatottaknak járó „márciusi bérek kiutalására legkésőbb 2014. április 4-ig kerüljön sor” – hívják fel a polgármesterek figyelmét a munkaügyi központok a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási helyettes államtitkárságának kérésére továbbított levélben. (Népszabadság)

Huszadszor is

A jegybank monetáris tanácsa csökkentette tegnap az alapkamatot. Tavalyelőtt augusztus óta egy huzamban, minden hónapban ez történik, de a kérdés most merül fel a legélesebben: vajon a végéhez ért ez a hazai monetáris politika történetében meglehetősen példátlan folyamat, vagy még belefér némi faragás, egy újabb történelmi kamatcsúcs beállítása a jövő hónapban? (Magyar Nemzet)

A Kormányváltók és az LMP képviselői vállalják a vitát

A kormányváltó pártok örömmel fogadják az ATV és a Népszabadság kezdeményezését a szakpolitikai, illetve a miniszterelnök-jelölti vitára.

Orbán: Minden termelő beruházás kedves az országnak

Átadták a dán Lego-csoport új, mintegy 200 millió euró (60 milliárd forint) értékű, zöldmezős beruházás keretében felépített új gyárát kedden Nyíregyházán. A fejlesztéssel 250 új munkahely jött létre. Az ünnepélyes gyáravatáson a kormányfő arról beszélt, minden termelő beruházás kedves az országnak, mert hozzásegíti ahhoz, hogy termelési központtá váljon. (Magyar Hírlap, MNO)

Új taktikával álltak elő a bankok

Jelentős kedvezményeket kínálnak a bankok az aktív kártya- és bankszámlahasználat fejében ügyfeleiknek, csak hogy csökkentsék az ingyenes készpénzfelvétel miatt elszenvedett veszteségeket. A kártyahasználat után fizetett visszatérítés akár az öt százalékot is elérheti. (Magyar Nemzet)

Áprilisban dönt a Kúria a devizahitelekről

A választások előtt már nem hoz jogegységi határozatot a Kúria a devizahitelekről: a testület ugyanis megvárja az Európai Bíróság döntését a Kásler-ügyben. Az árfolyamrés tisztességtelenségéről döntő ítéletet április 30-án hirdeti ki a luxemburgi bíróság. (Népszava)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és