Cikkajánló – 2014. március 25.

A választási szabályok garantálják, hogy ki lehet a győztes

Jelenleg nem adottak sem a jogi, sem a politikai feltételei annak, hogy a kormányzás sorsa egy rendszeresen ismétlődő, tisztességes versenyben dőljön el Magyarországon – nyilatkozta a Népszabadságnak Szentpéteri Nagy Richard. A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője élesen bírálja az új választási szabályokat. (Népszava)

Több mint négymillió ember dolgozik

Hazánkban ismét több mint négymillió ember dolgozik, a rendszerváltás kezdete óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatás aránya – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Szolnokon, a város ipari parkjában működő Ecseri Kft.-nél tett üzemlátogatása után. (MNO)

Orbán cseréi: Rogán jön, Hoffmann megy

Szócska és Hoffmann is távozik – Kósa a frakciót vezetheti a választások után a Fidesz által remélt harmadik Orbán-kormányban. (Népszabadság)

Okok, amiért Orbán tart a vitától

Nemcsak az esetleges vereségtől való félelem és a program hiánya tartja vissza Orbán Viktort attól, hogy nyilvános vitára álljon ki ellenzéki kihívójával, Mesterházy Attilával. A kormányfő okkal tarthat attól is, hogy egy nyílt vitában nem lesz képes elszámolni a Fidesz elmúlt négy évben mutatott silány kormányzati teljesítményével, botrányos ügyeivel és védhetetlen demokrácia-rombolásával. (Népszava)

Jó helyen, jókor lesz nyugdíjas?

Manapság már a nyugdíjaséveket megérni is nagy szerencse, még nagyobb, ha élvezni is van miből a megérdemelt pihenést. Felmérések szerint a világon a legjobb dolguk az európai nyugdíjasoknak van, persze nagyon nem mindegy, hogy melyik államról van szó – derül ki a francia Natixis pénzügyi szolgáltató csoport összeállításából, amiről a Napi.hu adott hírt. (Népszabadság)

Rosszul megy a többségnek

Klasszikus korban élünk – jelentette ki tegnap Mezőkövesden Mesterházy Attila. “A fideszeseknek klassz, a többieknek pedig kuss!” – tette hozzá lakossági fórumán a kormányváltó erő miniszterelnök-jelöltje. Arról beszélt, hogy az Orbán-Matolcsy-páros tündérmesében él, a valóság azonban az, hogy a magyarok többségének rosszabbul megy, mint az előző ciklusban. (Népszava)

A szocialisták eddig csak „homokba dugták a fejüket”

A Fidesz szerint rendkívül veszélyes a „Gyurcsány-koalíció” közfoglalkoztatás-ellenes politikája, mert 300 ezer embertől venné el a munka, a megélhetés és a képzés lehetőségét. Ezt a nagyobbik kormánypárt szóvivője mondta hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. (Magyar Nemzet)

Bajnai: A kormány feléli Magyarország tartalékait

Az Orbán-kormány feléli Magyarország tartalékait, a kabinet gazdaságpolitikája a sáskajáráshoz hasonlít – jelentette ki Bajnai Gordon. Az Együtt-PM szövetség vezetője a hétfőn Kecskeméten rendezett lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az Orbán-rezsim az elmúlt négy évben képtelen volt érdemi növekedést teremteni, képtelen volt arra, hogy a magyar gazdaságot beindítsa, helyette a tartalékok felélésével tartotta magát életben. (Magyar Hírlap)

Közbeszerzés: tényleg a mutyi melegágya

A politikai hátszél szerepe a közbeszerzésben nem csak városi legenda: a közbeszerzési mutyi létezésére bizonyíték az a 16 ezer eljárás, amelyet 1997 és 2013 között politikusokhoz közvetlenül kötődő cégek nyertek meg. Baloldali és jobboldali cégek – mindegyiknek megvolt, megvan a maga ideje. (Népszabadság)

Az Erzsébet-program az egész társadalmat segíti

Az Erzsébet-program az egész magyar társadalmat átfogó és segítő üdültetési rendszer, amely kitűnően párosítja az ésszerűség, a hasznosság és a társadalmi igazságosság elveit – erről Navracsics Tibor beszélt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint ez “az állam társadalmi felelősségvállalása”. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és