Cikkajánló – 2014. március 25.

A választási szabályok garantálják, hogy ki lehet a győztes

Jelenleg nem adottak sem a jogi, sem a politikai feltételei annak, hogy a kormányzás sorsa egy rendszeresen ismétlődő, tisztességes versenyben dőljön el Magyarországon – nyilatkozta a Népszabadságnak Szentpéteri Nagy Richard. A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője élesen bírálja az új választási szabályokat. (Népszava)

Több mint négymillió ember dolgozik

Hazánkban ismét több mint négymillió ember dolgozik, a rendszerváltás kezdete óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatás aránya – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Szolnokon, a város ipari parkjában működő Ecseri Kft.-nél tett üzemlátogatása után. (MNO)

Orbán cseréi: Rogán jön, Hoffmann megy

Szócska és Hoffmann is távozik – Kósa a frakciót vezetheti a választások után a Fidesz által remélt harmadik Orbán-kormányban. (Népszabadság)

Okok, amiért Orbán tart a vitától

Nemcsak az esetleges vereségtől való félelem és a program hiánya tartja vissza Orbán Viktort attól, hogy nyilvános vitára álljon ki ellenzéki kihívójával, Mesterházy Attilával. A kormányfő okkal tarthat attól is, hogy egy nyílt vitában nem lesz képes elszámolni a Fidesz elmúlt négy évben mutatott silány kormányzati teljesítményével, botrányos ügyeivel és védhetetlen demokrácia-rombolásával. (Népszava)

Jó helyen, jókor lesz nyugdíjas?

Manapság már a nyugdíjaséveket megérni is nagy szerencse, még nagyobb, ha élvezni is van miből a megérdemelt pihenést. Felmérések szerint a világon a legjobb dolguk az európai nyugdíjasoknak van, persze nagyon nem mindegy, hogy melyik államról van szó – derül ki a francia Natixis pénzügyi szolgáltató csoport összeállításából, amiről a Napi.hu adott hírt. (Népszabadság)

Rosszul megy a többségnek

Klasszikus korban élünk – jelentette ki tegnap Mezőkövesden Mesterházy Attila. “A fideszeseknek klassz, a többieknek pedig kuss!” – tette hozzá lakossági fórumán a kormányváltó erő miniszterelnök-jelöltje. Arról beszélt, hogy az Orbán-Matolcsy-páros tündérmesében él, a valóság azonban az, hogy a magyarok többségének rosszabbul megy, mint az előző ciklusban. (Népszava)

A szocialisták eddig csak „homokba dugták a fejüket”

A Fidesz szerint rendkívül veszélyes a „Gyurcsány-koalíció” közfoglalkoztatás-ellenes politikája, mert 300 ezer embertől venné el a munka, a megélhetés és a képzés lehetőségét. Ezt a nagyobbik kormánypárt szóvivője mondta hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. (Magyar Nemzet)

Bajnai: A kormány feléli Magyarország tartalékait

Az Orbán-kormány feléli Magyarország tartalékait, a kabinet gazdaságpolitikája a sáskajáráshoz hasonlít – jelentette ki Bajnai Gordon. Az Együtt-PM szövetség vezetője a hétfőn Kecskeméten rendezett lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az Orbán-rezsim az elmúlt négy évben képtelen volt érdemi növekedést teremteni, képtelen volt arra, hogy a magyar gazdaságot beindítsa, helyette a tartalékok felélésével tartotta magát életben. (Magyar Hírlap)

Közbeszerzés: tényleg a mutyi melegágya

A politikai hátszél szerepe a közbeszerzésben nem csak városi legenda: a közbeszerzési mutyi létezésére bizonyíték az a 16 ezer eljárás, amelyet 1997 és 2013 között politikusokhoz közvetlenül kötődő cégek nyertek meg. Baloldali és jobboldali cégek – mindegyiknek megvolt, megvan a maga ideje. (Népszabadság)

Az Erzsébet-program az egész társadalmat segíti

Az Erzsébet-program az egész magyar társadalmat átfogó és segítő üdültetési rendszer, amely kitűnően párosítja az ésszerűség, a hasznosság és a társadalmi igazságosság elveit – erről Navracsics Tibor beszélt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint ez “az állam társadalmi felelősségvállalása”. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az