Cikkajánló – 2014. március 21.

Orbán: Végig szeretnénk vinni, amit elkezdtünk

Orbán Viktor szerint a kétharmad Magyarország legfontosabb versenyelőnye. A választóktól azt kérik, tegyék lehetővé, hogy a kormány folytathassa a megkezdett munkát. A miniszterelnök erről a Napi Gazdaság pénteki számában megjelent kétoldalas interjúban beszélt, ahol azt is leszögezte: a szavak helyett a tettek beszélnek, hiszen mindenki megtapasztalta, mi a különbség, ha az egyik és ha a másik oldal kormányoz. (MNO)

Hogy lehet negyedmillió új munkahely?

Négy hónapon belül munkát ígér az iskolát elvégző fiataloknak a kormányváló szövetség. Negyedmillió új, valódi munkahelyet teremtünk – olvasható a demokratikus ellenzéki pártok kormányváltó szövetségének nyolcpontos programjában. (Népszabadság)

Cél: 4 millió munkavállaló, 4 százalék alatti munkanélküliség

A kormány célja az, hogy a foglalkoztatottak száma meghaladja a 4 milliót, a munkanélküliek aránya pedig 4 százalék alatt maradjon – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön, a Parafix Hungária Kft. által megvásárolt üzemépület avatásán, Budapesten. (MNO)

Hoffmann: Óriásit alkottam

Nehéz örökséggel kezdték, nem volt könnyű, de megcsinálták. A hét önfényezése következik. A köznevelési intézmények állami fenntartásba vételét és a pedagógus-életpályamodell elindítását emelte ki legnagyobb változásként az elmúlt négy év oktatáspolitikai intézkedései közül Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár csütörtökön Budapesten. (Népszabadság)

Jelentősen nőttek a keresetek januárban

Januárban 6 százalékkal nőttek a bruttó átlagkeresetek a nemzetgazdaságban a decemberi 1,6 százalékos növekedés után a közfoglalkoztatottak nélkül számolva. A versenyszférában 4,4 százalékos volt a bérnövekedés a múlt év első hónapjához képest, a költségvetés területén 8,6 százalékos – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. Januárban a nettó keresetek a bruttóval azonos ütemben változtak. (MNO)

Ezért lett rekord a hiány

Azt már két hete tudjuk, hogy február végén 483 milliárdos hiánnyal zárt a központi költségvetés, vagyis megközelítette a deficit az egész éves terv felét. Most az is kiderült, miért. A Nemzetgazdasági Minisztérium most hozta nyilvánosságra a részletes kimutatást és magyarázatokat – ebben persze megismételve a korábbi érvet: minden rendben, úgy tervezték, már korábban is, hogy ilyen magas lesz a deficit az év elején. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

Nem tervez vitát a közmédia sem

A közmédia “nem kíván túlterjeszkedni a törvény adta kereteken”, ezért nem tervez miniszterelnök-jelölti vitát sem a választások előtt – tudtuk meg az MTVA kommunikációs igazgatójától. (Népszabadság, Népszava)

Tiltott állami támogatás a Fidesz kampányának?

Szakértők szerint az egész kormányzati propaganda jogellenes lehet, és a plakátok esetében is meg kellene vizsgálni, ki a megrendelő. (Népszabadság)

Dicsér és bírál az IMF

Hájjal kenegeti a kormányt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) márciusban itt járt küldöttségvezetője, Costas Christou abban a helyzetértékelésében, amelyet a Varga Mihály nemzetgazdasági és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterrel, valamint jegybanki vezetőkkel folytatott tárgyalásai után csütörtökön adott ki. (Népszabadság, MNO, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a