Cikkajánló – 2014. március 20.

Ne folytassa, miniszterelnök úr!

Tíz pontban foglalta össze gazdaságpolitikai céljait Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) tegnapi gazdasági évnyitóján. A kormányfő egyetlen szóban foglalta össze a Fidesz választási programját: folytatják. Az ellenzék szerint ha az unortodox gazdaságpolitika még négy évet kap, az tönkreteszi az országot. (Népszava, Magyar Hírlap)

Mesterházy nem adja fel: újra kihívta Orbánt

“Viktor, ne légy gyáva, ülj le vitatkozni!” – szólította fel a miniszterelnököt. Újra nyilvános vitára hívta a kormányfőt, a Fidesz-KDNP listavezetőjét a kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje szerda esti érdi fórumán. (Népszabadság)

Mit ígérnek a pártok a nőknek?

Bevezetné-e a női kvótát a Fidesz? Mivel ösztönözné a férfiakat az aktívabb otthoni szerepvállalásra az ellenzék? Mit gondolnak a pártok az abortuszról, a gyermekprostitúcióról vagy a gyed extráról? Többek között ez is kiderül a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség pártkvízéből, amely a választáson esélyes pártok nőkkel kapcsolatos véleményét foglalja össze. (Népszabadság)

Segítene a szegényeken a kormányváltó erő

Helyreállítják az ország iránti befektetői bizalmat, és kormányra jutva állami szociális bérlakás-program indítanak – ígérte Mesterházy Attila Dorogon. (Népszava)

Analfabéták országa leszünk?

Magyarország még mindig csúszik lefelé a PISA-listán. 20 százalék a funkcionális analfabéták aránya, a matematikában a nagyon gyengén teljesítők aránya pedig 28 százalékra emelkedett a korábbi 23 százalékról. (Népszabadság)

Négy év alatt elhárították a krízishelyzetet

A kormány az elmúlt években újraélesztette az egészségügyet, amelyet eladósítva, szétesőben lévő ellátórendszerrel, népegészségügyi krízishelyzetben vett át – fogalmazott az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Körmenden. (Magyar Nemzet)

Charles Gati: A kijózanodás keserű is lehet

Napóleonig visszamenőleg nem tanulmányoztam olyan vezetőt, aki ennyire hajlamos lenne a pálfordulásokra, mint Orbán Viktor – mondta a Népszabadságnak Charles Gati. A washingtoni Johns Hopkins Egyetem politológusprofesszora ellenzi, hogy Magyarország energiaellátását évtizedekre egy megbízhatatlan és agresszív hatalomtól tegyék függővé.

A kormány meg akarta akadályozni az EBESZ találkozóját az ellenzékkel?

Csak a véletlennek köszönhető, hogy az EBESZ választási megfigyelő csoportjának parlamenti különítménye, illetve annak két vezetője találkozni tudott kedd délután az MSZP képviselőjével. (Népszabadság)

Nem mentik meg a devizásokat 2018-ig

Nem úgy tűnik, hogy a kormány sietne a devizahitelesek megmentésével, erre lehet következtetni Gulyás Gergely szavaiból: a Fidesz arra tud ígéretet tenni, hogy az Alkotmánybíróság (Ab), illetve a Kúria döntését követően a következő ciklus végére lehet megoldás a devizahitelek ügyében – mondta a frakcióvezető-helyettes tegnap a TV2-n. (Népszava, Magyar Hírlap)

Pénzügyi rezsicsökkentés: odacsapnak a bankoknak

Csütörtöktől legalább 500 milliós bírsággal is büntethetők azok a bankok, amelyek megszegik az ingyenes készpénzfelvétel szabályait. (MNO, Magyar Hírlap)

Na miben teljesített még jobban Magyarország?

Zsigó Róbert megmondja. De nagyjából mindenben. A Fidesz szóvivője szerint Magyarország jobban teljesít a kistelepülések védelmében is, az elmúlt négy évben háromezer-ötszázzal nőtt a rendőrök száma, és megalkották Európa legszigorúbb büntető törvénykönyvét. (Népszabadság)

Egymillióan a Fidesz-média ellen

Korrigálható a fideszes médiatörvény, és a közmédia túlzott kormányzati befolyása is – mégpedig egy olyan uniós jogszabállyal, amely egységesen előírja és garantálja a média pluralizmusát minden tagállamban. Egy március 11-én indult holland kezdeményezés éppen ezt próbálja elérni: egy petícióval az Audiovizuális Médiaszolgáltatásokról Szóló Irányelvhez javasolnak kiegészítést, amely a médiatulajdonlásnak, a média átláthatóságának, a politikai érdekellentéteknek a viszonyát, valamint a média függetlenségét felügyelő szerveknek a munkáját szabályozná újra. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a