Cikkajánló – 2014. március 19.

Csomagot rejt Orbán hallgatása

A Fidesz, illetve a kormányerők belső, a 106 választási körzetben elkészített mérései lényegében megegyeznek a nagy közvélemény-kutató cégeknek a választási esélyekre vonatkozó adatsoraival. Ennek megfelelően „szinte biztosra” veszik, hogy 2014. április 6. után Orbán Viktor megalakíthatja harmadik kormányát. (Népszabadság)

Vitára várják a rejtőzködő Orbánt

Orbán Viktornak “kutya kötelessége” vitázni Mesterházy Attilával, a baloldali szövetség miniszterelnök-jelöltjével. Ezt nyílt levélben közölték a kormányváltó ellenzék pártjainak vezetői, akik szerint a miniszterelnök “mellébeszél, kiutat keres egy számára eleve vertnek tűnő helyzetből”, ezért üzente, hog nincs kivel kiállnia. Mesterházy tegnap ismét kihívta a jelenlegi miniszterelnököt tévévitára és közölte, nem ragaszkodik az április 5-i dátumhoz. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a Népszavának azt mondta, Orbánnak valóban nehéz a botrányokra egy demokratikus vita során válaszolnia, ugyanakkor nem teheti meg, hogy elmenekül a kihívás elől.

Rekordszintre kúszik az államadósság

Magyarország kedden két dollárkötvényt bocsátott ki. Az Államadósság-kezelő Központ először bejelentette, hogy négy pénzintézetnek felhatalmazást adott két új dollárkötvény-kibocsátás megszervezésére. (Népszava)

Orbán így csökkentené tovább a rezsit

Orbán Viktor tervei szerint hamarosan megalakul az Első Magyar Közszolgáltató Vállalat, amely a multikkal szemben nem zsigereli ki a lakosságot és jelentősen csökkenti az árakat. (Népszabadság)

Újabb szerződéseket írtak alá a Nők 40+ program keretében

Összesen 252 nő került be a programba. Három újabb szerződést írtak alá a nők negyvenéves szolgálati jogviszonyának megszerzését segítő Nők 40+ program keretében kedden Budapesten. (Magyar Hírlap)

Megmentett gazdagok

A devizahitelesek felén segítettek a kormányzati intézkedések az elmúlt négy évben, de a részletekkel egyre többen maradnak el. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

‘Félmillió cigány adója fedezné 250 ezer nyugdíjas jövedelmét’

A jobb- és a baloldal egyaránt a jómódúak érdekeit képviseli, a cigányságnak pedig szegénypárti politikára, értékrendre van szüksége – jelentette ki a Magyarországi Cigány Párt listavezetője szerdán, a Kossuth Rádió országos listát állító szervezeteket bemutató műsorsorozatában. (Népszabadság)

Einstand-politika a kultúrában?

Az alkotók támogatásáról, a művek eljuttatásáról a közönséghez, finanszírozásról, intézményfenntartásról vitáztak egyebek mellett a kormányoldal és az ellenzék kultúrpolitikusai. L. Simon László még a választások előtt bejelentésre készül. (Népszabadság)

Jövő szombaton indul a Békemenet

A civilek idén is átnyújtják Orbán Viktornak a Nemzeti Társadalmi Szerződést – közölte a CÖF mai sajtótájékoztatóján. A Békemenet szervezői minden hazát építeni szándékozó magyar embert várnak, függetlenül attól, kinek milyen a pártszimpátiája. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a