Cikkajánló – 2014. március 19.

Csomagot rejt Orbán hallgatása

A Fidesz, illetve a kormányerők belső, a 106 választási körzetben elkészített mérései lényegében megegyeznek a nagy közvélemény-kutató cégeknek a választási esélyekre vonatkozó adatsoraival. Ennek megfelelően „szinte biztosra” veszik, hogy 2014. április 6. után Orbán Viktor megalakíthatja harmadik kormányát. (Népszabadság)

Vitára várják a rejtőzködő Orbánt

Orbán Viktornak “kutya kötelessége” vitázni Mesterházy Attilával, a baloldali szövetség miniszterelnök-jelöltjével. Ezt nyílt levélben közölték a kormányváltó ellenzék pártjainak vezetői, akik szerint a miniszterelnök “mellébeszél, kiutat keres egy számára eleve vertnek tűnő helyzetből”, ezért üzente, hog nincs kivel kiállnia. Mesterházy tegnap ismét kihívta a jelenlegi miniszterelnököt tévévitára és közölte, nem ragaszkodik az április 5-i dátumhoz. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a Népszavának azt mondta, Orbánnak valóban nehéz a botrányokra egy demokratikus vita során válaszolnia, ugyanakkor nem teheti meg, hogy elmenekül a kihívás elől.

Rekordszintre kúszik az államadósság

Magyarország kedden két dollárkötvényt bocsátott ki. Az Államadósság-kezelő Központ először bejelentette, hogy négy pénzintézetnek felhatalmazást adott két új dollárkötvény-kibocsátás megszervezésére. (Népszava)

Orbán így csökkentené tovább a rezsit

Orbán Viktor tervei szerint hamarosan megalakul az Első Magyar Közszolgáltató Vállalat, amely a multikkal szemben nem zsigereli ki a lakosságot és jelentősen csökkenti az árakat. (Népszabadság)

Újabb szerződéseket írtak alá a Nők 40+ program keretében

Összesen 252 nő került be a programba. Három újabb szerződést írtak alá a nők negyvenéves szolgálati jogviszonyának megszerzését segítő Nők 40+ program keretében kedden Budapesten. (Magyar Hírlap)

Megmentett gazdagok

A devizahitelesek felén segítettek a kormányzati intézkedések az elmúlt négy évben, de a részletekkel egyre többen maradnak el. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

‘Félmillió cigány adója fedezné 250 ezer nyugdíjas jövedelmét’

A jobb- és a baloldal egyaránt a jómódúak érdekeit képviseli, a cigányságnak pedig szegénypárti politikára, értékrendre van szüksége – jelentette ki a Magyarországi Cigány Párt listavezetője szerdán, a Kossuth Rádió országos listát állító szervezeteket bemutató műsorsorozatában. (Népszabadság)

Einstand-politika a kultúrában?

Az alkotók támogatásáról, a művek eljuttatásáról a közönséghez, finanszírozásról, intézményfenntartásról vitáztak egyebek mellett a kormányoldal és az ellenzék kultúrpolitikusai. L. Simon László még a választások előtt bejelentésre készül. (Népszabadság)

Jövő szombaton indul a Békemenet

A civilek idén is átnyújtják Orbán Viktornak a Nemzeti Társadalmi Szerződést – közölte a CÖF mai sajtótájékoztatóján. A Békemenet szervezői minden hazát építeni szándékozó magyar embert várnak, függetlenül attól, kinek milyen a pártszimpátiája. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk