Cikkajánló – 2014. március 10.

Egyre nagyobb a nyomor

Már most is négymillióan élnek szegénységben Magyarországon, de az Európai Bizottság jelentése szerint ha nem lesz változás, ugrásszerűen nőhet a nélkülözök száma. Az már kiderült, hogy a kormányváltók a többi között nettó 100 ezer forintra emelnék a minimálbért és felszámolnák a gyerekéhezést, a Fidesz terve egyelőre nem ismert. Több településen civilek próbálnak segíteni a nyomorban élőknek, Bódvalenkén például a gyerekanyák támogatása a cél. (Népszava)

Megdöntenék a fideszes “macsóvilágot”

Eltörlik a bölcsődei gondozási díjat, és valódi védelmet adnak az anyáknak, hogy visszatérhessenek munkahelyükre – jelentette ki Mesterházy Attila szombaton az MSZP nőtagozatának nőnapi rendezvényén. (Népszava)

Minimálbér-emelést ígér a baloldal

A nettó minimálbér 100 ezer forintra emelését és 250 ezer új munkaerő-piaci állás megteremtését vállalja a baloldali összefogás a következő ciklusra, ha kormányra kerül – jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. (Népszava)

Nagygyűlést tart a Fidesz

Várhatóan március 29-én, szombaton tartja választási nagygyűlését a Fidesz – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap munkatársát több, a nagyobbik kormánypárt kampányának részleteit ismerő forrás is arról tájékoztatta, hogy a tervek szerint a rendezvényre a budapesti Hősök terén kerül sor, ahol Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök mond beszédet. Szintén az április 6-i országgyűlési választást megelőző hét szombatján rendezik meg a békemenetet, így az azt követő nagygyűlésre több százezer Fidesz-szimpatizánst várnak a szervezők.

Bajnai nem ül be a hazai parlamentbe?

Kormányfőjelölti ambícióinak feladása után a kampányt még végigcsinálja, de nem ül be a parlamentbe Bajnai Gordon – értesült a Magyar Nemzet szocialista forrásokból. Bár a sajtóban korábban az vetődött fel, hogy az Együtt–PM vezetője az országgyűlési munka helyett inkább a főpolgármesteri széket célozná meg, a lap információi szerint a volt miniszterelnök Brüsszelben akarja folytatni politikai pályafutását.

Rezsicsökkentés – másképpen

Az Energetikai Központ (EK) Zrt. eddig is figyelembe vette a hatósági villamosenergia-tarifa változását, és a továbbiakban is a kormányzati rezsicsökkentésen felül kínálja kedvezményeit – szögezte le Népszabadság megkeresésére Valéria Fára Lábadyová, a cseh hátterű alternatív lakossági áramszolgáltató vezérigazgatója.

Választási kurzus

Riport a közmunkásoknak rendezett alapkompetencia-képzésekről. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk