Cikkajánló – 2014. március 10.

Egyre nagyobb a nyomor

Már most is négymillióan élnek szegénységben Magyarországon, de az Európai Bizottság jelentése szerint ha nem lesz változás, ugrásszerűen nőhet a nélkülözök száma. Az már kiderült, hogy a kormányváltók a többi között nettó 100 ezer forintra emelnék a minimálbért és felszámolnák a gyerekéhezést, a Fidesz terve egyelőre nem ismert. Több településen civilek próbálnak segíteni a nyomorban élőknek, Bódvalenkén például a gyerekanyák támogatása a cél. (Népszava)

Megdöntenék a fideszes “macsóvilágot”

Eltörlik a bölcsődei gondozási díjat, és valódi védelmet adnak az anyáknak, hogy visszatérhessenek munkahelyükre – jelentette ki Mesterházy Attila szombaton az MSZP nőtagozatának nőnapi rendezvényén. (Népszava)

Minimálbér-emelést ígér a baloldal

A nettó minimálbér 100 ezer forintra emelését és 250 ezer új munkaerő-piaci állás megteremtését vállalja a baloldali összefogás a következő ciklusra, ha kormányra kerül – jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. (Népszava)

Nagygyűlést tart a Fidesz

Várhatóan március 29-én, szombaton tartja választási nagygyűlését a Fidesz – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap munkatársát több, a nagyobbik kormánypárt kampányának részleteit ismerő forrás is arról tájékoztatta, hogy a tervek szerint a rendezvényre a budapesti Hősök terén kerül sor, ahol Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök mond beszédet. Szintén az április 6-i országgyűlési választást megelőző hét szombatján rendezik meg a békemenetet, így az azt követő nagygyűlésre több százezer Fidesz-szimpatizánst várnak a szervezők.

Bajnai nem ül be a hazai parlamentbe?

Kormányfőjelölti ambícióinak feladása után a kampányt még végigcsinálja, de nem ül be a parlamentbe Bajnai Gordon – értesült a Magyar Nemzet szocialista forrásokból. Bár a sajtóban korábban az vetődött fel, hogy az Együtt–PM vezetője az országgyűlési munka helyett inkább a főpolgármesteri széket célozná meg, a lap információi szerint a volt miniszterelnök Brüsszelben akarja folytatni politikai pályafutását.

Rezsicsökkentés – másképpen

Az Energetikai Központ (EK) Zrt. eddig is figyelembe vette a hatósági villamosenergia-tarifa változását, és a továbbiakban is a kormányzati rezsicsökkentésen felül kínálja kedvezményeit – szögezte le Népszabadság megkeresésére Valéria Fára Lábadyová, a cseh hátterű alternatív lakossági áramszolgáltató vezérigazgatója.

Választási kurzus

Riport a közmunkásoknak rendezett alapkompetencia-képzésekről. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és