Cikkajánló – 2014. március 7.

Tárgyalnak a cafeteria kifizetéséről

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) keresi a „pozitív megoldást” az idei évi béren kívüli juttatások kifizetésére, amiről megkezdték a tárgyalásokat a szakszervezetekkel – közölte a központ az MTI-vel. (Magyar Hírlap)

GDP: szép szám, csúnyább részletek

Leginkább a mezőgazdaságnak köszönhetően tavaly 1,1 százalékkal bővült a hazai gazdaság. A szolgáltatások iránti kereslet bővülése lehet a legbiztatóbb hír, ami a tavalyi növekedés részleteit kibontó friss KSH-jelentésben fellelhető. (Népszabadság, MNO)

Ígéret a nyugdíjasoknak

Látszatvilágot, Patyomkin-falut akar Mesterházy Attila szerint fenntartani a Fidesz, ezért kezdett osztogatásba a kormány. A baloldali kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje tegnap tapolcai lakossági fórumán arról beszélt, hogy az utóbbi hetekben nőtt az államháztartás hiánya, bár Orbán Viktorék azt állítják, hogy nem választási költségvetés a mostani. Marcaliban megismételte, ha győznek, presztízsberuházások helyett az egészségügyre fognak költeni. (Népszava)

Így lehetnek vállalkozók a magyar fiatalok

A kormány 830 millió forintos kerettel programot indít a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására a közép-magyarországi régióban – közölte a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) csütörtökön az MTI-vel. (MNO, Magyar Hírlap)

Sokkal hatékonyabb lesz a mentők munkája

Júniustól új, korszerű, az eddiginél jóval hatékonyabb mentésirányítási rendszert helyeznek üzembe az Országos Mentőszolgálatnál – tájékoztatta csütörtökön a sajtót az Enterprise Group, a rendszer informatikai fejlesztője. A fejlesztés célja az volt, hogy a mentők 15 percen belüli kiérkezési aránya 79,80 százalékról 7 százalékponttal emelkedjen, és javuljon a riasztott járművek megfelelő felszereltségének aránya is, 70-ről 80 százalékra. (MNO)

Medián: A mai számok alapján tuti a kétharmad

Hiába nőtt azok aránya, akik szerint jobb lenne a kormányváltás, a közvélemény-kutatók gyakorlatilag borítékolják a kormánypárt újabb kétharmados győzelmét. A Medián és az Ipsos is arra számít a jelenlegi adatok alapján, hogy a Fidesz-KDNP nagyarányú többséget szerez az új Országgyűlésben – derült ki a Politikatörténeti Alapítványnak a parlamenti választásokról és a politikai előrejelzésekről szóló tudományos-szakmai konferenciáján, csütörtökön Budapesten.  (Népszabadság)

Nevet vált az Összefogás: Kormányváltás az új szlogen

Fodor Gábor kérdésünkre megerősítette, hogy megváltoztatják az ellenzéki összefogás elnevezését; a szocialista kampányfőnök pedig bejelentette, hogy Kormányváltás lesz az új szlogen. (Népszabadság, Népszava, MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább