Cikkajánló – 2014. március 6.

Béremelési ígéret a rendvédelmieknek

Azonnali, érezhető mértékű béremelést ígért a baloldali Összefogás nevében a rend- és honvédelmi végrehajtó állománynak Mesterházy Attila. Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje a szakszervezetekkel folytatott tárgyalás után elmondta: a többkulcsos személyi jövedelemadó bevezetése a dolgozók többségének azonnali nettó fizetésemelést jelentene, emellett bérfelzárkóztató programot indítanának a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak. (Népszava, Magyar Hírlap)

A Klik keresi a megoldást a béren kívüli juttatások kifizetésére

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) keresi “a pozitív megoldást” az idei évi béren kívüli juttatások kifizetésére, a tárgyalások a szakszervezetekkel megkezdődtek, de még nem zárultak le. (Népszabadság, Népszava)

Ingyen dolgoznak a nők

A férfiak és a nők fizetését összevetve az európai nők 59 napot dolgoznak ingyen, Magyarországon pedig 79-et. A Hír 24 Híradójában elhangzottak szerint Magyarország azon országok között van, ahol az utóbbi években mélyült a nemek közötti szakadék. 15 százalékkal eleve kevesebb a nők bére, ha pedig gyereket szülnek, akár 25 százalékkal is kevesebbet kaphatnak. Ha egy nő, vállal 2-3 gyereket, akkor akár egy háznyi értékkel is kevesebbet kap, mint egy férfi – mondta Szabó Zsóka, a Nők a Holnapért Alapítvány elnöke. (Népszava)

Csökkent a vidéki múzeumok állami támogatása 2010 óta

A tizenkilencből tavaly öt olyan megyeközpont volt, amely nem adott egy fillért sem a 2013 januárjától fenntartásába került egykori megyei múzeumnak, hangzott el egyebek mellett a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége hétfői konferenciáján. Az előadások igazából nem erről szóltak, az egy éve átalakított vidéki múzeumi rendszer negatívumai a hozzászólásokból voltak kiérezhetők. (Népszava)

Nyűgnek tartott idősek

Legyen újra rugalmas a nyugdíjba vonulás és állítsák vissza a rokkantnyugdíj rendszerét – egyebek közt ez hangzott el tegnap azon a rendezvényen, amelyre az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége, a Nyugdíjasok Országos Képviselete és a Vasutasok nyugdíjas szervezete hívta a politikai pártok képviselőit. A párbeszédre, a programok ismertetésére szóló meghívást a demokratikus ellenzéki pártok elfogadták, a Fidesz és a KDNP azonban nem. (Népszava)

Több pénzt vihetnek haza Volán-dolgozók

A Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége és a munkavállalói szakszervezetek két hónapja tartó tárgyalások után szerdán megállapodtak az idei béremelésről – közölte az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. (Népszava)

Megvan a háttér a duális képzéshez

A duális képzésnek immár a jogi és pénzügyi feltételei is adottak Magyarországon, ami azért fontos, mert a gyakorlati képzés versenyképessé teszi a gazdaságot – mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán sajtótájékoztatón a Siemens központi telephelyén Budapesten. (MNO)

Fideszes államosítások: ortodox lenyúlás

Nem csak vásárol az állam. Az unortodox gazdaságpolitika álmát kergetve, meglehetősen ortodox módszerekkel, jogszabályokkal is újraosztotta a versenypiac jelentős részét a Fidesz. (Népszava

Nevet vált az Összefogás

Módosítják az Összefogás nevét a kampányban – ezt Fodor Gábor mondta az MTV Ma reggel című műsorában. A liberálisok vezetője a Népszabadság munkatársának azon kérdésére reagált ezzel, hogy a Nemzeti Választási Bizottság kedden kisorsolta, hogy milyen sorrendben szerepelnek április 6-án a parlamenti választáson a pártok (illetve a nemzeti kisebbségi önkormányzatok) a listás szavazólapokon, és mivel az Együtt 2014 Párt és az Összefogás Párt is megelőzi a balliberális összefogást, a két párt elnevezésének hasonlósága megtévesztheti a választókat. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és