Cikkajánló – 2014. március 6.

Béremelési ígéret a rendvédelmieknek

Azonnali, érezhető mértékű béremelést ígért a baloldali Összefogás nevében a rend- és honvédelmi végrehajtó állománynak Mesterházy Attila. Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje a szakszervezetekkel folytatott tárgyalás után elmondta: a többkulcsos személyi jövedelemadó bevezetése a dolgozók többségének azonnali nettó fizetésemelést jelentene, emellett bérfelzárkóztató programot indítanának a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak. (Népszava, Magyar Hírlap)

A Klik keresi a megoldást a béren kívüli juttatások kifizetésére

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) keresi “a pozitív megoldást” az idei évi béren kívüli juttatások kifizetésére, a tárgyalások a szakszervezetekkel megkezdődtek, de még nem zárultak le. (Népszabadság, Népszava)

Ingyen dolgoznak a nők

A férfiak és a nők fizetését összevetve az európai nők 59 napot dolgoznak ingyen, Magyarországon pedig 79-et. A Hír 24 Híradójában elhangzottak szerint Magyarország azon országok között van, ahol az utóbbi években mélyült a nemek közötti szakadék. 15 százalékkal eleve kevesebb a nők bére, ha pedig gyereket szülnek, akár 25 százalékkal is kevesebbet kaphatnak. Ha egy nő, vállal 2-3 gyereket, akkor akár egy háznyi értékkel is kevesebbet kap, mint egy férfi – mondta Szabó Zsóka, a Nők a Holnapért Alapítvány elnöke. (Népszava)

Csökkent a vidéki múzeumok állami támogatása 2010 óta

A tizenkilencből tavaly öt olyan megyeközpont volt, amely nem adott egy fillért sem a 2013 januárjától fenntartásába került egykori megyei múzeumnak, hangzott el egyebek mellett a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége hétfői konferenciáján. Az előadások igazából nem erről szóltak, az egy éve átalakított vidéki múzeumi rendszer negatívumai a hozzászólásokból voltak kiérezhetők. (Népszava)

Nyűgnek tartott idősek

Legyen újra rugalmas a nyugdíjba vonulás és állítsák vissza a rokkantnyugdíj rendszerét – egyebek közt ez hangzott el tegnap azon a rendezvényen, amelyre az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége, a Nyugdíjasok Országos Képviselete és a Vasutasok nyugdíjas szervezete hívta a politikai pártok képviselőit. A párbeszédre, a programok ismertetésére szóló meghívást a demokratikus ellenzéki pártok elfogadták, a Fidesz és a KDNP azonban nem. (Népszava)

Több pénzt vihetnek haza Volán-dolgozók

A Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége és a munkavállalói szakszervezetek két hónapja tartó tárgyalások után szerdán megállapodtak az idei béremelésről – közölte az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. (Népszava)

Megvan a háttér a duális képzéshez

A duális képzésnek immár a jogi és pénzügyi feltételei is adottak Magyarországon, ami azért fontos, mert a gyakorlati képzés versenyképessé teszi a gazdaságot – mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán sajtótájékoztatón a Siemens központi telephelyén Budapesten. (MNO)

Fideszes államosítások: ortodox lenyúlás

Nem csak vásárol az állam. Az unortodox gazdaságpolitika álmát kergetve, meglehetősen ortodox módszerekkel, jogszabályokkal is újraosztotta a versenypiac jelentős részét a Fidesz. (Népszava

Nevet vált az Összefogás

Módosítják az Összefogás nevét a kampányban – ezt Fodor Gábor mondta az MTV Ma reggel című műsorában. A liberálisok vezetője a Népszabadság munkatársának azon kérdésére reagált ezzel, hogy a Nemzeti Választási Bizottság kedden kisorsolta, hogy milyen sorrendben szerepelnek április 6-án a parlamenti választáson a pártok (illetve a nemzeti kisebbségi önkormányzatok) a listás szavazólapokon, és mivel az Együtt 2014 Párt és az Összefogás Párt is megelőzi a balliberális összefogást, a két párt elnevezésének hasonlósága megtévesztheti a választókat. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a