Cikkajánló – 2014. március 5.

Párhuzamos béremelési programok

Az elmúlt évtized egyik legnagyobb béremelési programja zajlik – jelentette ki tegnap Kocsis Máté, a honvédelmi bizottság elnöke, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Elmondta, huszonkilencezer rendvédelmi tiszthelyettes, vagyis rendőr, katasztrófavédelmi dolgozó, titkosszolga és egyéb munkatárs, továbbá tizenkétezer-hatszáz honvéd kap átlagosan 5,1 és 7,2 százalékos, havi tízezer forintos illetménykiegészítést januárig visszamenőleg. Kifejtette, a fizetéskiegészítéseket mindaddig folytatja a kormány, amíg teljes körűen életbe nem lép az új életpályamodell. Határozott cél a további bérfejlesztés – szögezte le.  Szerinte a Gyurcsány-koalícióval szemben az Orbán-kormány képes megteremteni a bérkiegészítés pénzügyi feltételeit is, a szociális területen dolgozó állami alkalmazottak ugyancsak a napokban kapják meg a béremelést. (Magyar Hírlap)

Béremelést kapnak a MÁV-csoport dolgozói

A MÁV Zrt. és a vasutas-szakszervezetek kedden aláírták a bérmegállapodást, amely szerint 2014. július 1-jével 2,4 százalékos alapbéremelést hajtanak végre – közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel. (MNO)

Mesterházy: két értékrend között választunk

Becsapás a rezsicsökkentés, mert a Fidesz-kormány korábban több mint 20 százalékkal emelte a gáz árát – egyebek között erről beszélt tegnap esti kaposvári fórumán Mesterházy Attila. Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje hosszan sorolta, milyen adókat vezettek be Orbánék, vagyis a kabinet jóval több pénzt vett ki az emberek zsebéből, mint amennyit most visszaad. (Népszava)

Védelmet kínál a nőknek az Összefogás

Egyenlő munkáért egyenlő bért adnak majd kormányra kerülve az Összefogás pártjai a magyar nőknek. A baloldali választási szövetség programja a Fidesz gyakorlatával szemben XXI. századi életet kínál a választóknak – áll abban a felhívásban, amelyet a részt vevő pártok nevében tettek közzé. (Népszava)

Nem hagyják magukra a kórházakat

Visszautasítunk minden rémhírt, és határozottan cáfoljuk a sajtó valótlan állítását, miszerint több kórház fizetésképtelenné válhat – reagált lapunk megkeresésére az egészségügyi államtitkárság, miután a Népszabadság tegnapi számában megjelent információkról kérdeztük. A cikk szerint „fogadásokat lehetne kötni, hogy mikor dőlnek be az első kórházak, mivel eladósodottsági szintjük és a számviteli törvény előírásai arra utalnak, hogy már a tavasszal két tucat intézmény juthat odáig, hogy nem tudja megvenni a napi működéséhez szükséges gyógyszereket és kifizetni a közüzemi szolgáltatások költségeit”. (Magyar Hírlap)

A közmunkásokat gyalázta Gyurcsány

A közfoglalkoztatottak csupán a statisztikát javítják, munkájuk „nem ér semmit”, mert „támasztják a gereblyét, ücsörögnek” – erről beszélt Gyurcsány Ferenc egy lakossági fórumon. A DK elnöke azon túl, hogy százezreket sértett meg, szembehelyezkedett szövetségeseivel is, akik szerint munkájuk nagyobb megbecsülése céljából emelni kellene a közmunkások bérét. (Magyar Nemzet)

Milliárdos kamupártok

A Fidesz olcsó kampányt ígért, többek között ezzel indokolták a két forduló eltörlését, de várhatóan ez a voksolás lesz majd messze a legdrágább. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az