Cikkajánló – 2014. március 5.

Párhuzamos béremelési programok

Az elmúlt évtized egyik legnagyobb béremelési programja zajlik – jelentette ki tegnap Kocsis Máté, a honvédelmi bizottság elnöke, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Elmondta, huszonkilencezer rendvédelmi tiszthelyettes, vagyis rendőr, katasztrófavédelmi dolgozó, titkosszolga és egyéb munkatárs, továbbá tizenkétezer-hatszáz honvéd kap átlagosan 5,1 és 7,2 százalékos, havi tízezer forintos illetménykiegészítést januárig visszamenőleg. Kifejtette, a fizetéskiegészítéseket mindaddig folytatja a kormány, amíg teljes körűen életbe nem lép az új életpályamodell. Határozott cél a további bérfejlesztés – szögezte le.  Szerinte a Gyurcsány-koalícióval szemben az Orbán-kormány képes megteremteni a bérkiegészítés pénzügyi feltételeit is, a szociális területen dolgozó állami alkalmazottak ugyancsak a napokban kapják meg a béremelést. (Magyar Hírlap)

Béremelést kapnak a MÁV-csoport dolgozói

A MÁV Zrt. és a vasutas-szakszervezetek kedden aláírták a bérmegállapodást, amely szerint 2014. július 1-jével 2,4 százalékos alapbéremelést hajtanak végre – közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel. (MNO)

Mesterházy: két értékrend között választunk

Becsapás a rezsicsökkentés, mert a Fidesz-kormány korábban több mint 20 százalékkal emelte a gáz árát – egyebek között erről beszélt tegnap esti kaposvári fórumán Mesterházy Attila. Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje hosszan sorolta, milyen adókat vezettek be Orbánék, vagyis a kabinet jóval több pénzt vett ki az emberek zsebéből, mint amennyit most visszaad. (Népszava)

Védelmet kínál a nőknek az Összefogás

Egyenlő munkáért egyenlő bért adnak majd kormányra kerülve az Összefogás pártjai a magyar nőknek. A baloldali választási szövetség programja a Fidesz gyakorlatával szemben XXI. századi életet kínál a választóknak – áll abban a felhívásban, amelyet a részt vevő pártok nevében tettek közzé. (Népszava)

Nem hagyják magukra a kórházakat

Visszautasítunk minden rémhírt, és határozottan cáfoljuk a sajtó valótlan állítását, miszerint több kórház fizetésképtelenné válhat – reagált lapunk megkeresésére az egészségügyi államtitkárság, miután a Népszabadság tegnapi számában megjelent információkról kérdeztük. A cikk szerint „fogadásokat lehetne kötni, hogy mikor dőlnek be az első kórházak, mivel eladósodottsági szintjük és a számviteli törvény előírásai arra utalnak, hogy már a tavasszal két tucat intézmény juthat odáig, hogy nem tudja megvenni a napi működéséhez szükséges gyógyszereket és kifizetni a közüzemi szolgáltatások költségeit”. (Magyar Hírlap)

A közmunkásokat gyalázta Gyurcsány

A közfoglalkoztatottak csupán a statisztikát javítják, munkájuk „nem ér semmit”, mert „támasztják a gereblyét, ücsörögnek” – erről beszélt Gyurcsány Ferenc egy lakossági fórumon. A DK elnöke azon túl, hogy százezreket sértett meg, szembehelyezkedett szövetségeseivel is, akik szerint munkájuk nagyobb megbecsülése céljából emelni kellene a közmunkások bérét. (Magyar Nemzet)

Milliárdos kamupártok

A Fidesz olcsó kampányt ígért, többek között ezzel indokolták a két forduló eltörlését, de várhatóan ez a voksolás lesz majd messze a legdrágább. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és