Cikkajánló – 2014. március 4.

Bölcsődei utalványt, anonim munkaerő-felvételt ígér a nőknek az Együtt-PM

Anonim munkaerő-felvételt, a gyes összegével megegyező mértékű bölcsődei utalványt vezetne be és csökkentené a kisgyerekes anyáknak részmunkaidőt biztosító munkáltatók terheit az Együtt-PM Szövetség – derült ki a párt hétfőn Budapesten a nők helyzetéről rendezett workshopján. (Népszabadság)

Hatalmas lepedőkön fogunk választani áprilisban

Hétfőn lejárt a jelöltállításra biztosított határidő, és kiderült: lehet olyan körzet, ahol harmincnál többen versengenek majd az egyéni mandátumért, és akár harminc párt szerepelhet majd az országos listás szavazólapokon. A 2014-es a méteres szavazólapok választása lesz. (Népszabadság, Népszava, MNO)

Harcban a számokkal

Kettő meg kettő az három. Legalábbis akkor, ha a baloldal próbálja értelmezni a kedvező gazdasági mutatókról szóló számokat. A minap közölte a statisztikai hivatal, hogy a nemzetgazdasági beruházások a múlt év utolsó negyedében 14,9, míg 2013 egészében 7,2 százalékkal nőttek. (MNO)

Nem hitelből, saját erőből emelkednek a munkabérek

A napokban kapják kézhez a szociális, valamint gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók a januárig visszamenőleg megemelt bérüket – mondta a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. (MNO)

Orbán megszólalt, de nem mondott semmit

Napokig tartó hallgatás után hétfőn megszólalt Orbán Viktor az ukrán válság ügyében, de nem mondott semmilyen véleményt az orosz beavatkozásról. „A magyarok biztonságban vannak Magyarországon és Kárpátalján is, a magyar kormány azon dolgozik, hogy biztonságban is maradjanak” – válaszolta a miniszterelnök egy kérdésre a Fejér megyei Kőszárhegyen. Hozzátette, Magyarország nem része a konfliktusnak. A külhoni magyaroknak azt üzente: „számíthatnak ránk”. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

Részben adóforintokból épül a múzeumi negyed

Úgy tűnik jó részben adóforintokból épül a múzeumi negyed, az év első felére ígérik a turisztikai hatástanulmányt, év végére lesz nyilvános a többi tanulmány. (Népszava, Népszabadság, MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.