Cikkajánló – 2014. március 4.

Bölcsődei utalványt, anonim munkaerő-felvételt ígér a nőknek az Együtt-PM

Anonim munkaerő-felvételt, a gyes összegével megegyező mértékű bölcsődei utalványt vezetne be és csökkentené a kisgyerekes anyáknak részmunkaidőt biztosító munkáltatók terheit az Együtt-PM Szövetség – derült ki a párt hétfőn Budapesten a nők helyzetéről rendezett workshopján. (Népszabadság)

Hatalmas lepedőkön fogunk választani áprilisban

Hétfőn lejárt a jelöltállításra biztosított határidő, és kiderült: lehet olyan körzet, ahol harmincnál többen versengenek majd az egyéni mandátumért, és akár harminc párt szerepelhet majd az országos listás szavazólapokon. A 2014-es a méteres szavazólapok választása lesz. (Népszabadság, Népszava, MNO)

Harcban a számokkal

Kettő meg kettő az három. Legalábbis akkor, ha a baloldal próbálja értelmezni a kedvező gazdasági mutatókról szóló számokat. A minap közölte a statisztikai hivatal, hogy a nemzetgazdasági beruházások a múlt év utolsó negyedében 14,9, míg 2013 egészében 7,2 százalékkal nőttek. (MNO)

Nem hitelből, saját erőből emelkednek a munkabérek

A napokban kapják kézhez a szociális, valamint gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók a januárig visszamenőleg megemelt bérüket – mondta a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. (MNO)

Orbán megszólalt, de nem mondott semmit

Napokig tartó hallgatás után hétfőn megszólalt Orbán Viktor az ukrán válság ügyében, de nem mondott semmilyen véleményt az orosz beavatkozásról. „A magyarok biztonságban vannak Magyarországon és Kárpátalján is, a magyar kormány azon dolgozik, hogy biztonságban is maradjanak” – válaszolta a miniszterelnök egy kérdésre a Fejér megyei Kőszárhegyen. Hozzátette, Magyarország nem része a konfliktusnak. A külhoni magyaroknak azt üzente: „számíthatnak ránk”. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

Részben adóforintokból épül a múzeumi negyed

Úgy tűnik jó részben adóforintokból épül a múzeumi negyed, az év első felére ígérik a turisztikai hatástanulmányt, év végére lesz nyilvános a többi tanulmány. (Népszava, Népszabadság, MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk