Cikkajánló – 2014. február 24.

Rokkantak: nincs bocsánat

Egyelőre nem követte bocsánatkérés azokat az adatokat, amelyeket a megváltozott munkaképességűekről ismertetett a napokban Doncsev András államtitkár. Ebből kiderült, az Orbán-kabinet tévedett, amikor a rokkantakat munkakerülőknek titulálta. A már ellenőrzött betegek 52 százaléka ugyanis nem jobb, hanem a korábbi ellenőrzésnél is rosszabb állapotban van. A kormány adatai egyébként nem ellenőrizhetőek. (Népszava)

Négy év alatt megerősítették a rendőrséget

 „Ma már nemcsak a gazdaság, hanem a rend és a közbiztonság dolgában is jobban állunk” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton csaknem ezernégyszáz rendőr- és tűzoltó-tiszthelyettes avatásán. (Magyar Hírlap)

Újra az AB előtt az indítvány

Hétfőn ismét tárgyalja a kormány devizahiteles indítványát az Alkotmánybíróság, az ügy folyamatosan a testület napirendjén van, és rövidesen megszülethet a döntés – közölte a távirati irodával Bitskey Botond, az AB főtitkára. (Népszabadság)

Édentől a Gerilláig és a Gyümölcsöskertig

Az Alkotmányvédelmi Hivatal nyilvánosságra hozta a Gyurcsány Ferenc 2006. májusi őszödi beszédének kiszivárogtatásáról szóló, „Gerilla” és „Gyümölcsöskert” fedőnevű titkosszolgálati jelentések anonimizált részeit. Ezek alapján egy szocialista politikus lehet a kiszivárogtató, aki erről egyeztethetett Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel és az MSZP-frakció tagjaival. Gyurcsány tagadja, hogy tudtával és hozzájárulásával hozták nyilvánosságra őszödi beszédét. A jelentések egy részének nyilvánosságra hozatala azt szolgálja, hogy éket verjen az Összefogás pártjai közé – reagált az eseményekre Mesterházy Attila MSZP-elnök. (Magyar Hírlap, Népszava)

Az összefogásnak 300 ezerrel több szavazat kell a győzelemhez

Az új választási rendszerben legalább háromszázezer belföldi szavazattal kell többet kapnia a baloldali ellenzéknek a Fidesz–KDNP-nél ahhoz, hogy megszerezze a parlamenti többséget – állítja elemzésében a Political Capital. (Népszabadság)

Újabb uniós forrásokra pályázhatunk

Egymilliárd eurónyi keretet nyitott meg az Európai Unió Magyarország számára, amelyből közlekedési beruházásokra lehet pályázni, és az összeg a 2014–2020-as időszakra kialkudott uniós közlekedésfejlesztési támogatási kereten felül értendő. További jó hír, hogy a 2007–2013-as keretben be nem fejezett építkezéseket később még be lehet fejezni forrásvesztés nélkül. (Magyar Nemzet)

Kétszázalékos GDP-növelést tűzött ki a G20

Saját megfogalmazásuk szerint is „ambiciózus, de reális” célt tűztek ki a világgazdasági kibocsátás 85 százalékát adó G20 csoport pénzügyminiszterei és jegybankelnökei a kétnapos ausztráliai tanácskozásuk végén kiadott tegnapi zárónyilatkozatukban. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább