Cikkajánló – 2014. február 19.

Bojkottot a minősítés ellen

Több ismert, neves tanár is bojkottálja a pedagógus-életpályamodell kiépülő rendszerét – számolt be az Átlátszó Oktatás blog. A tiltakozók nem töltik fel a pedagógus II. fokozatba lépés feltételeként előírt portfóliójukat, mert úgy vélik, a pedagógus I-ben való maradásuk “a jelenlegi minősítési rendszer szégyene”. (Népszava)

Egészségügyi ajánlat

Pénzt és hosszútávú stratégiát ígér az ellenzéki Összefogás pártjai által több körben egyeztetett és jóváhagyott egészségpolitikai programvázlat. A Népszava birtokába került nyolc pontos dokumentum hitelességét Havas Szófia, az MSZP szakpolitikusa is megerősítette, szavai szerint világos alternatívát kínálnak az Orbán-kormány által talán legmostohábban kezelt egészségügy számára.

Teher a gazdaságnak a gyenge forint

A hazai gazdaság tényleges állapotát és a várható hazai folyamatokat semmibe vevő kamatdöntést hozott kedden a Monetáris Tanács: mától a forint kamata 2,70 százalékos lett, az ismételt – ezúttal 0,15 százalékpontos – vágás után. Ezzel a szakértők egybehangzó véleménye szerint jelentős gazdasági kockázatot teremtetettek az Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György MNB-elnök növekedési vízióját vakon követő jegybankárok. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Orbán nem elég zsugori

– Zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó: rossz üzleteket nem kötök – nyilatkozta Orbán Viktor a paksi bővítés finanszírozásáról, ám ezt a magabiztos állítást a Népszabadság által megismert dokumentumok és a paksi erőművet tulajdonló MVM-ből származó információk határozottan cáfolják: a régi és a megépülő blokkok egyidejű üzemeltetése például ezermilliárd forintos pluszberuházást igényel.

Sólyom László Paks bővítését támadta

A szakértők véleményének ellentmondva foglalt állást tegnap Sólyom László volt köztársasági elnök a paksi bővítésről szóló, az Akadémia által rendezett konferencián. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk