Cikkajánló – 2014. február 19.

Bojkottot a minősítés ellen

Több ismert, neves tanár is bojkottálja a pedagógus-életpályamodell kiépülő rendszerét – számolt be az Átlátszó Oktatás blog. A tiltakozók nem töltik fel a pedagógus II. fokozatba lépés feltételeként előírt portfóliójukat, mert úgy vélik, a pedagógus I-ben való maradásuk “a jelenlegi minősítési rendszer szégyene”. (Népszava)

Egészségügyi ajánlat

Pénzt és hosszútávú stratégiát ígér az ellenzéki Összefogás pártjai által több körben egyeztetett és jóváhagyott egészségpolitikai programvázlat. A Népszava birtokába került nyolc pontos dokumentum hitelességét Havas Szófia, az MSZP szakpolitikusa is megerősítette, szavai szerint világos alternatívát kínálnak az Orbán-kormány által talán legmostohábban kezelt egészségügy számára.

Teher a gazdaságnak a gyenge forint

A hazai gazdaság tényleges állapotát és a várható hazai folyamatokat semmibe vevő kamatdöntést hozott kedden a Monetáris Tanács: mától a forint kamata 2,70 százalékos lett, az ismételt – ezúttal 0,15 százalékpontos – vágás után. Ezzel a szakértők egybehangzó véleménye szerint jelentős gazdasági kockázatot teremtetettek az Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György MNB-elnök növekedési vízióját vakon követő jegybankárok. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Orbán nem elég zsugori

– Zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó: rossz üzleteket nem kötök – nyilatkozta Orbán Viktor a paksi bővítés finanszírozásáról, ám ezt a magabiztos állítást a Népszabadság által megismert dokumentumok és a paksi erőművet tulajdonló MVM-ből származó információk határozottan cáfolják: a régi és a megépülő blokkok egyidejű üzemeltetése például ezermilliárd forintos pluszberuházást igényel.

Sólyom László Paks bővítését támadta

A szakértők véleményének ellentmondva foglalt állást tegnap Sólyom László volt köztársasági elnök a paksi bővítésről szóló, az Akadémia által rendezett konferencián. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és