Cikkajánló – 2014. február 13.

Utoljára ül össze az Országgyűlés

Az Országgyűlés várhatóan ma tartja a 2010-2014-es kormányzati ciklus utolsó ülését. A képviselők egyebek mellett megalkothatják azokat az új szabályokat, amelyek alapvetően meghatározzák a választás után felálló új, kisebb parlament munkarendjét. (Népszabadság, Népszava)

Orbánnak tetszik az egypárti stabilitás

Pekingi látogatását is öndicséretre, a magyar gazdaság vélt eredményeinek elősorolására használta Orbán Viktor. A stabilitás fogalmát használva vont párhuzamot az egypártrendszerű birodalom és Magyarország között, remélve, hogy utóbbiban is hatalmon marad a most uralkodó párt az áprilisi parlamenti választások ellenére. A magyar kormányfő szerdán kollégájával, Li Ko-csianggal találkozott, ma pedig Hszi Csin-ping államfő, a Kínai Kommunista Párt főtitkára a tárgyalópartnere. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Választójog: Átírják visszamenőleg, egyeztetés nélkül

Érthetetlen, felháborító – így minősítette Kreszta Traján, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke, hogy a Fidesz–KDNP az általa hozott törvényt felülírva megfosztana uniós állampolgárokat a nemzetiségi választásokon való részvételtől. (Népszabadság)

Jogállamiságot védő mechanizmust szorgalmaz az EP szakbizottsága

A demokrácia, a jogállam és az alapvető jogok tiszteletben tartását megsértő kormányokkal szemben hatékonyan alkalmazható európai uniós eszközrendszer létrehozására is javaslatot tesz az a parlamenti jelentés, amelyet Göncz Kinga szocialista EP-képviselő előterjesztésére ma fogadott el az Európai Parlament alapjogokkal foglalkozó bizottsága. (Népszabadság)

Bizakodhatnak az adósok

Vizsgálhatja a Kúria az árfolyamrés tisztességtelenségét, és módosíthatja a szerződéseket – véli Nils Wahl, az Európai Bíróság főtanácsnoka. A tegnap nyilvánosságra hozott indítványa csak iránymutatás az Európai Bíróság számára, a végleges döntés csak később születhet meg. A főtanácsnoki indítvány inkább az adósoknak kedvez, ugyanakkor nagy céljuk, a szerződések tömeges érvénytelenné nyilvánítása valószínűleg nem érhető el. (Népszava, MNO)

A növekedéssel arányosan egyre optimistább a magyar

Minden ötödik magyar úgy véli, hogy a következő egy évben jobb lesz az ország gazdasági helyzete, minden harmadik optimistábban látja saját háztartása anyagi helyzetét is, és nőtt azok aránya, akik kényelmesen tudják fizetni törlesztőrészleteiket – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. anyacégének legújabb kutatásából. (MNO)

Titkos a paksi áram ára

Üzleti titok a paksi atomerőműben megtermelt áram ára – ez derül ki Németh Lászlóné fejlesztési miniszter Tóbiás Józsefnek adott írásbeli válaszából. A szocialista politikus azt próbálta megtudakolni a minisztertől, hogy milyen áron vásárolta az utóbbi fél évben az állami áramkereskedő cég, az MVM Partner Zrt. az ugyancsak állami paksi atomerőműtől az áramot. Tóbiás emellett arra is kíváncsi volt, hogy az MVM Partner Zrt. milyen áron vette a Mátrai Erőműtől a villamos energiát. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a