Cikkajánló – 2014. február 12.

Szombaton kezdődik a hivatalos kampány

Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, hétfőtől pedig a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon. (Magyar Hírlap, MNO)

Összefogás: ‘Az emberközeli kampány a kormányváltás záloga’

Hivatalosan jövő hétfőn kezdődik meg az április hatodikára kiírt országgyűlési választás kampánya, és vele együtt az új választási törvény által előírt ajánló aláírások gyűjtése. Az összefogás kampánystratégiáját ötfős stáb koordinálja. (Népszabadság)

Orbán: 2016-ra 4 százalékos növekedés a cél Magyarországon

Négyszázalékos gazdasági növekedést tűz ki célul 2016-ra a magyar kormány – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) pekingi székházában tartott kínai-magyar üzleti fórumon. (Magyar Hírlap, MNO, Népszabadság, Népszava)

RSF: Hanyatlást hozott Orbánék négy éve

Az újságírók munkáját világszerte hátráltatják a nemzetbiztonsági szolgálatok – állapítja meg az elmúlt évre jellemző új tendenciaként a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet a szerdán Berlinben kiadott éves jelentésében. Az RSF Magyarországról azt írja, hogy 2013-ban romlott a sajtószabadság helyzete. (Népszabadság)

Bajnai Gordon: a kormány letett a rezsicsökkentésről

Bajnai Gordon szerint a sokat emlegetett rezsicsökkentés, “rezsiátverés” tekintetében Magyarország rosszabbul áll, miután hétfőn a köztársasági elnök aláírta a paksi erőműről, a bővítéséről szóló törvényt. Ezzel a kormány végleg letett a rezsicsökkentésről – mondta a volt miniszterelnök miskolci sajtótájékoztatóján kedden. (Magyar Hírlap)

Fidesz: Az MSZP tehet a magas rezsiről

A szocialista kormányok elhibázott privatizációja, az “elvtársaknak” juttatott megrendelések miatt lettek magasak a rezsiköltségek Magyarországon – mondta Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a kecskeméti piarista gimnáziumban a rezsicsökkentésről tartott fórumon. rezsicsökkentés továbbvitelének célja, hogy Magyarország kínálja Európában a legolcsóbban az energiát – mondta a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője kedden Pécsen. (Magyar Hírlap, MNO)

Gond lehet a diplomákkal

Bár a kormány nevezheti ki a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) elnökét és tagjainak felét, az erőforrás minisztérium szerint a testület független, így indokolatlan a MAB felfüggesztése az európai minőségbiztosítási szervezetből. Ráadásul a tárca – éppen a MAB-bal ellentétben – azt állítja, hogy a testület továbbra is az ENQA teljes jogú tagja. (Népszava)

Uj Péter: Az igazi közszolgálat

A költségvetési tudatosság növelésének célkitűzése szempontjából (kapcsolatosan) váratlan, de annál nagyobb ajándékot kapott a kormánytól (illetve az MTVA-tól, de azért elég nyilvánvaló, hogy kitől) a nemzet nevű lakosság. Ha minden a számításaim szerint alakul, az M3 névre keresztelt közszolgálati csatorna már hónapokon belül jelentős hatást fejthet ki a közpénzügyi közgondolkodásra, országosan mintegy. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Elhunyt Kordás László

Megdöbbenéssel fogadtuk Kordás László harcostársunk halálhírét. A MASZSZ egykori elnökeként folyamatosan együttműködtünk és segítettük egymás munkáját, küzdelmét. Legközelebbi szövetségesünkként mindig vele vettük fel elsőként a kapcsolatot, vagy elsőként keresett minket.

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk