Cikkajánló – 2014. február 12.

Szombaton kezdődik a hivatalos kampány

Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, hétfőtől pedig a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon. (Magyar Hírlap, MNO)

Összefogás: ‘Az emberközeli kampány a kormányváltás záloga’

Hivatalosan jövő hétfőn kezdődik meg az április hatodikára kiírt országgyűlési választás kampánya, és vele együtt az új választási törvény által előírt ajánló aláírások gyűjtése. Az összefogás kampánystratégiáját ötfős stáb koordinálja. (Népszabadság)

Orbán: 2016-ra 4 százalékos növekedés a cél Magyarországon

Négyszázalékos gazdasági növekedést tűz ki célul 2016-ra a magyar kormány – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) pekingi székházában tartott kínai-magyar üzleti fórumon. (Magyar Hírlap, MNO, Népszabadság, Népszava)

RSF: Hanyatlást hozott Orbánék négy éve

Az újságírók munkáját világszerte hátráltatják a nemzetbiztonsági szolgálatok – állapítja meg az elmúlt évre jellemző új tendenciaként a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet a szerdán Berlinben kiadott éves jelentésében. Az RSF Magyarországról azt írja, hogy 2013-ban romlott a sajtószabadság helyzete. (Népszabadság)

Bajnai Gordon: a kormány letett a rezsicsökkentésről

Bajnai Gordon szerint a sokat emlegetett rezsicsökkentés, “rezsiátverés” tekintetében Magyarország rosszabbul áll, miután hétfőn a köztársasági elnök aláírta a paksi erőműről, a bővítéséről szóló törvényt. Ezzel a kormány végleg letett a rezsicsökkentésről – mondta a volt miniszterelnök miskolci sajtótájékoztatóján kedden. (Magyar Hírlap)

Fidesz: Az MSZP tehet a magas rezsiről

A szocialista kormányok elhibázott privatizációja, az “elvtársaknak” juttatott megrendelések miatt lettek magasak a rezsiköltségek Magyarországon – mondta Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a kecskeméti piarista gimnáziumban a rezsicsökkentésről tartott fórumon. rezsicsökkentés továbbvitelének célja, hogy Magyarország kínálja Európában a legolcsóbban az energiát – mondta a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője kedden Pécsen. (Magyar Hírlap, MNO)

Gond lehet a diplomákkal

Bár a kormány nevezheti ki a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) elnökét és tagjainak felét, az erőforrás minisztérium szerint a testület független, így indokolatlan a MAB felfüggesztése az európai minőségbiztosítási szervezetből. Ráadásul a tárca – éppen a MAB-bal ellentétben – azt állítja, hogy a testület továbbra is az ENQA teljes jogú tagja. (Népszava)

Uj Péter: Az igazi közszolgálat

A költségvetési tudatosság növelésének célkitűzése szempontjából (kapcsolatosan) váratlan, de annál nagyobb ajándékot kapott a kormánytól (illetve az MTVA-tól, de azért elég nyilvánvaló, hogy kitől) a nemzet nevű lakosság. Ha minden a számításaim szerint alakul, az M3 névre keresztelt közszolgálati csatorna már hónapokon belül jelentős hatást fejthet ki a közpénzügyi közgondolkodásra, országosan mintegy. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a