Keresés
Close this search box.

Cikkajánló – 2014. február 4.

Orbán hosszan tudja sorolni fantasztikus sikereit

Az “előttünk álló feladatokról” tartott napirend előtt (kampány)beszédet Orbán Viktor. Ahogy azt felszólalásának címéből sejteni lehetett, a miniszterelnök rendes kampánybeszédet mondott a parlamentben és megígérte, hogy megvédi az országot a brüsszeli multiktól, bankároktól és bürokratáktól. (Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO, Népszava)

Blokád alá vették a dolgozók az EVM-et

Mindenképpen meg akarják akadályozni az EVM Háztartásvegyipari és Kozmetikai Zrt. dolgozói, hogy a cég ismeretlen tulajdonosai a vállalkozás utolsó vagyonát képező gépparkot is széthordják, ezért blokád alá vették a gyárat. (Népszabadság, MNO)

Sikersztori a női foglalkoztatás növekedése

Huszonkét éves csúcsot döntött meg a női foglalkoztatás, vagyis már 1,8 milliónál is több nő dolgozik Magyarországon, ami az unióban a negyedik legjobb eredmény – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Szalai Piroska. A nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos szerint ez az eredmény elsősorban a munkaerőpiac rugalmassá tételének köszönhető, melynek elengedhetetlen feltétele volt a munka törvénykönyve átalakítása és a gyermekes családok terheinek könnyítése egyes új adórendszeri elemekkel.

A bizonytalanságtól tartanak a magyar fiatalok

A magyar fiatalok leginkább a jövő bizonytalanságától és az egzisztenciális gondoktól tartanak, de legfőbb problémáik közé sorolták a céltalanságot is – derül ki a Kutatópont piackutató cég 2012-es felmérésének eredményéből, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-nek. (MNO)

Védelmet jelent az új Munka törvénykönyve

Az új Munka törvénykönyve a gyermek hároméves koráig védelmet biztosít az édesanyák számára, s minden gyeden és gyesen lévő szülő beadhatja bölcsődébe gyermekét, ha újra munkába áll, és a gyermek már elmúlt egyéves – hangsúlyozta a Fidesz közleményében. (MNO)

Ha Mesterházy kormányfő akar lenni, nagyon meg kell verni a Fideszt

Alapvetően a választókerületek kialakítása miatt az Összefogásnak legalább háromszázezerrel több szavazatra lesz szüksége a győzelemhez, mint a Fidesznek – állítja a Political Capital. (Népszabadság)

Erre hiába hivatkozik Brüsszel

Az elmúlt 20 évben akkor is emelkedtek Magyarországon az energiaárak, amikor azok a világpiacon csökkentek, nem érvényesült az a verseny, amire hivatkozva Brüsszel a központi árszabályozást kifogásolja – erről Giró-Szász András kormányszóvivő beszélt a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Szólt arról is, hogy a lakossági energiaárak csökkentése mellett a kormány kiemelt célja, hogy közép- és hosszú távon a termelői ipar számára is biztosítsa az olcsó energiát. (MNO)

Dugódíj: be is vezetnék meg nem is

Célegyenesbe fordult a fővárosi költségvetés-készítés, s látszik, hogy nagyon hiányzik belőle a behajtási díjból az idei első, „csonka” évben remélt kilencmilliárd. A következő évekre számolt 20-30 milliárd még inkább fog. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros