Cikkajánló – 2014. január 29.

Most már nagyon elszántak a bányászok

Vissza akarják kapni a két éve megvont nyugdíjkedvezményüket és más juttatásaikat a bányászok, s ennek érdekében szerdán kétezren tüntetnek majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. (Népszabadság)

Pintér: Jelentem, Magyarországon rend van

Nem sikerült ebben a kormányzati ciklusban a pedagógusokéhoz hasonló, jelentős béremeléssel is járó életpályamodellt kialakítani a rendőrök számára – ismerte el a Belügyminisztérium elmúlt négyévi teljesítményét értékelő vezetői értekezletén Orbán Viktor miniszterelnök, hozzátéve, addig is – mert a rendőrök számára a választások előtt a következő ciklusra tett ígéret olyan lehet, mint a kutya vacsorája – a kormány döntése értelmében valamennyi tiszthelyettes (mintegy 29 ezer rendőr) január elsejétől havi tízezer forint pluszt kap, amelyet valamilyen pótlék formájában fizetnek majd ki. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

Az MSZP szerint Orbán is felelős a káoszért

Az állami iskolafenntartó központ működési zavarait feltáró jelentés teljes nyilvánosságra hozását követelte Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja. Mint beszámoltunk róla, a tavaly decemberben lejárt mandátumú miniszteri biztos, Szabó Balázs által írt, az Index által kiszivárogtatott dokumentum szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) és elnöke tevékenységét hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. (Népszava)

Dunaferr: négyszázon belül marad a leépítettek száma

Megkezdődött a létszámleépítés második üteme az ISD Dunaferr Zrt.-nél, miután a menedzsment hétfőn és kedden átadta a nevesített listákat a központi üzemi tanácsnak – közölte a vállalatcsoport HR-igazgatója kedden az MTI-vel. (MNO)

A közmédia megmondaná, melyik szocialista nyilatkozzon

Kénytelen bojkottálni az MSZP a közszolgálati média reggeli és esti műsorait a következő napokban, miután a közmédia szerkesztői válogatni akartak a szocialista párt nyilatkozói közül – értesült a Népszabadság.                                     

A cégeknek is megéri gyakornokot alkalmazni

A munkanélküliség újratermelődését akkor lehet megakadályozni, ha a fiatalok versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek helytállni a munkaerőpiacon – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára kedden Budapesten a Siemens Zrt. tanműhelyében, a duális szakképzést népszerűsítő sajtótájékoztatón. (MNO)

A verseny az igazi árcsökkentő

Nem a rezsicsökkentés és nem is a magyar lakosság ellensége az EU – hiába próbálja ezt az oroszok és a választók kegyét kereső magyar kormány lefesteni. Sokkal inkább arról van szó, hogy a brüsszeli biztosok képesek tovább látni a rövidtávú választási érdekeknél – ellentétben a második Orbán-kormánnyal. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden