Cikkajánló – 2014. január 29.

Most már nagyon elszántak a bányászok

Vissza akarják kapni a két éve megvont nyugdíjkedvezményüket és más juttatásaikat a bányászok, s ennek érdekében szerdán kétezren tüntetnek majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. (Népszabadság)

Pintér: Jelentem, Magyarországon rend van

Nem sikerült ebben a kormányzati ciklusban a pedagógusokéhoz hasonló, jelentős béremeléssel is járó életpályamodellt kialakítani a rendőrök számára – ismerte el a Belügyminisztérium elmúlt négyévi teljesítményét értékelő vezetői értekezletén Orbán Viktor miniszterelnök, hozzátéve, addig is – mert a rendőrök számára a választások előtt a következő ciklusra tett ígéret olyan lehet, mint a kutya vacsorája – a kormány döntése értelmében valamennyi tiszthelyettes (mintegy 29 ezer rendőr) január elsejétől havi tízezer forint pluszt kap, amelyet valamilyen pótlék formájában fizetnek majd ki. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

Az MSZP szerint Orbán is felelős a káoszért

Az állami iskolafenntartó központ működési zavarait feltáró jelentés teljes nyilvánosságra hozását követelte Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja. Mint beszámoltunk róla, a tavaly decemberben lejárt mandátumú miniszteri biztos, Szabó Balázs által írt, az Index által kiszivárogtatott dokumentum szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) és elnöke tevékenységét hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. (Népszava)

Dunaferr: négyszázon belül marad a leépítettek száma

Megkezdődött a létszámleépítés második üteme az ISD Dunaferr Zrt.-nél, miután a menedzsment hétfőn és kedden átadta a nevesített listákat a központi üzemi tanácsnak – közölte a vállalatcsoport HR-igazgatója kedden az MTI-vel. (MNO)

A közmédia megmondaná, melyik szocialista nyilatkozzon

Kénytelen bojkottálni az MSZP a közszolgálati média reggeli és esti műsorait a következő napokban, miután a közmédia szerkesztői válogatni akartak a szocialista párt nyilatkozói közül – értesült a Népszabadság.                                     

A cégeknek is megéri gyakornokot alkalmazni

A munkanélküliség újratermelődését akkor lehet megakadályozni, ha a fiatalok versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek helytállni a munkaerőpiacon – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára kedden Budapesten a Siemens Zrt. tanműhelyében, a duális szakképzést népszerűsítő sajtótájékoztatón. (MNO)

A verseny az igazi árcsökkentő

Nem a rezsicsökkentés és nem is a magyar lakosság ellensége az EU – hiába próbálja ezt az oroszok és a választók kegyét kereső magyar kormány lefesteni. Sokkal inkább arról van szó, hogy a brüsszeli biztosok képesek tovább látni a rövidtávú választási érdekeknél – ellentétben a második Orbán-kormánnyal. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.