Cikkajánló – 2014. január 27.

A szabad oktatásért tüntettek, Hoffmann a meleget választotta

„Hoffmann Rózsa, gyere ki a hóra!” – ez volt az egyik rigmus a Szabad Oktatásért elnevezésű demonstráción, amelyhez, bár gimnáziumi diákok szervezték, számos, oktatással foglalkozó szakmai és érdek-képviseleti szervezet csatlakozott. (Népszabadság, Népszava)

A következő kormány kontójára csökkentik az árat Orbánék

Háromlépcsős idei rezsicsökkentésről nyújt be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a Fidesz-KDNP, ennek alapján a gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal, a távhő ára pedig október 1-jétől 3,3 százalékkal csökken – jelentette be Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szombati sajtótájékoztatóján. Az erről szóló parlamenti döntés még februárban megszülethet. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)

Orbánnak mennie kell!

Európaiság vagy Európa-ellenes politika, tolerancia vagy félelemkeltés – áprilisban nem arról kell dönteni, hogy Orbán vagy Mesterházy, hanem két értékrendről, két jövőképről. Ezt az MSZP elnöke, az ellenzéki Összefogás frissen megválasztott miniszterelnök-jelöltje mondta szombaton a zsúfolásig megtelt Papp László Budapest Sportarénában. Mesterházy Attila – aki szerint évértékelés gyanánt elég lett volna három szót mondani: Orbánnak mennie kell – azt ígérte, hogy kormányra kerülve megszüntetik a “parlamenti diktatúrát”, és megélhetést, nyugalmat teremtenek a családoknak. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Bajnai: szó szerint az emberek bőrére megy a játék – 2014 után már késő lesz

A Fidesz csak a választási kampányt akarja túlélni, aztán utánuk az özönvíz – fogalmazott a Népszavának Bajnai Gordon. Az Együtt-PM vezetője szerint a paksi paktum pontosan kifejezi, hogy a tavaszi választás egyfajta népszavazás lesz; akkor döntünk, hogy Ausztria vagy Ukrajna irányába haladunk tovább a következő évtizedekben. Bajnai beszélt arról is, miért kellett neki, illetve a pártszövetségének áldozatot hoznia az Összefogás oltárán, valamint arról, hogy a kormánypárt ellen talán nem is kell lejárató kampányt folytatni, mert a leghatásosabb negatív kampány maga a valóság.

Németország nem lenne meg bevándorlók nélkül

Németország fejlődéséhez elengedhetetlen a munkavállalók bevándorlása – fejtette ki egy vasárnapi lapinterjúban Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter, a konzervatív CDU politikusa, bírálva a bajor testvérpártot, a CSU-t az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátása körüli vitában képviselt álláspontjáért. (MNO)

Megemlékezések a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján

Ma tartják a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapját, az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 69. évfordulóján. Budapesten megemlékezés lesz a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban, ahol Magyarország a tragédia árnyékában címmel tudományos emlékülést és megemlékezést rendeznek. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.