Cikkajánló – 2014. január 27.

A szabad oktatásért tüntettek, Hoffmann a meleget választotta

„Hoffmann Rózsa, gyere ki a hóra!” – ez volt az egyik rigmus a Szabad Oktatásért elnevezésű demonstráción, amelyhez, bár gimnáziumi diákok szervezték, számos, oktatással foglalkozó szakmai és érdek-képviseleti szervezet csatlakozott. (Népszabadság, Népszava)

A következő kormány kontójára csökkentik az árat Orbánék

Háromlépcsős idei rezsicsökkentésről nyújt be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a Fidesz-KDNP, ennek alapján a gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal, a távhő ára pedig október 1-jétől 3,3 százalékkal csökken – jelentette be Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szombati sajtótájékoztatóján. Az erről szóló parlamenti döntés még februárban megszülethet. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)

Orbánnak mennie kell!

Európaiság vagy Európa-ellenes politika, tolerancia vagy félelemkeltés – áprilisban nem arról kell dönteni, hogy Orbán vagy Mesterházy, hanem két értékrendről, két jövőképről. Ezt az MSZP elnöke, az ellenzéki Összefogás frissen megválasztott miniszterelnök-jelöltje mondta szombaton a zsúfolásig megtelt Papp László Budapest Sportarénában. Mesterházy Attila – aki szerint évértékelés gyanánt elég lett volna három szót mondani: Orbánnak mennie kell – azt ígérte, hogy kormányra kerülve megszüntetik a “parlamenti diktatúrát”, és megélhetést, nyugalmat teremtenek a családoknak. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Bajnai: szó szerint az emberek bőrére megy a játék – 2014 után már késő lesz

A Fidesz csak a választási kampányt akarja túlélni, aztán utánuk az özönvíz – fogalmazott a Népszavának Bajnai Gordon. Az Együtt-PM vezetője szerint a paksi paktum pontosan kifejezi, hogy a tavaszi választás egyfajta népszavazás lesz; akkor döntünk, hogy Ausztria vagy Ukrajna irányába haladunk tovább a következő évtizedekben. Bajnai beszélt arról is, miért kellett neki, illetve a pártszövetségének áldozatot hoznia az Összefogás oltárán, valamint arról, hogy a kormánypárt ellen talán nem is kell lejárató kampányt folytatni, mert a leghatásosabb negatív kampány maga a valóság.

Németország nem lenne meg bevándorlók nélkül

Németország fejlődéséhez elengedhetetlen a munkavállalók bevándorlása – fejtette ki egy vasárnapi lapinterjúban Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter, a konzervatív CDU politikusa, bírálva a bajor testvérpártot, a CSU-t az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátása körüli vitában képviselt álláspontjáért. (MNO)

Megemlékezések a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján

Ma tartják a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapját, az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 69. évfordulóján. Budapesten megemlékezés lesz a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban, ahol Magyarország a tragédia árnyékában címmel tudományos emlékülést és megemlékezést rendeznek. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és